Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 9:42:19 μμ
Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 04:04

Γιάννης Πολυχρονίδης : Κατόπιν εορτής η αντίδραση. Άρπα κόλλα η μελέτη

Το κλείσιμο των υπηρεσιών της ΔΕΗ στην Αξιούπολη προκάλεσε την αντίδραση της δημοτικής αρχής και συνάμα τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας της Αξιούπολης και της Παιονίας. Απευθυνθήκαμε στο πρώην Δήμαρχο Αξιούπολης Γιάννη Πολυχρονίδη για να σχολιάσει τόσο αυτήν καθ’ εαυτήν την απόφαση της ΔΕΗ όσο και τις αντιδράσεις, κυρίως του δήμου.
Επίσης, με την ευκαιρία αυτή, ζητήσαμε από τον κ. Πολυχρονίδη να τοποθετηθεί επί του μείζονος , όπως εξελίχθηκε, θέματος της συγκοινωνιακής μελέτης στην πόλη της Αξιούπολης, ενός θέματος που προκάλεσε εκρήξεις στο δημοτικό συμβούλιο.


Ιδού πως σχολίασε ο κ. Πολυχρονίδης τις εξελίξεις αυτές:

Για τη ΔΕΗ
Δυστυχώς επεκράτησε στην Ευρώπη και όχι μόνο ο άκρατος καπιταλισμός με την πιο βάρβαρη και αντικοινωνική μορφή του.
Δυστυχώς όμως και οι αντιδράσεις της τοπικής μας αρχής δεν ήταν οι απαιτούμενες για τέτοιες σοβαρές περιπτώσεις. Η Δήμαρχος Αξιούπολης κ. Σόνια Συμεωνίδου δεν πήρε έγκαιρα υπόψη της ότι η κατάργηση των υπηρεσιών της ΔΕΗ θα αποτελούσε σοβαρό πρόβλημα, ταλαιπωρώντας τους δημότες του Δήμου μας και άλλων τριών δήμων της περιοχής μας.
Θα έπρεπε πριν πέντε μήνες να αντιδράσει και να μας κινητοποιήσει όλους.
Όταν το θέμα σχεδόν τελείωσε, τότε αντέδρασε, αλλά φοβάμαι πολύ αργά.
Υπάρχει βέβαια και η απορία, γιατί δεν έδωσε για δημοσίευση το μνημόνιο των τεσσάρων δημάρχων - Αξιούπολης, Πολυκάστρου, Γουμένισσας, Ευρωπού και έστειλε δική της μόνον, «καθυστερημένη» μάλιστα, επιστολή - αντίθεση στο πρόβλημα που προέκυψε σχετικά με τη ΔΕΗ.
Με τέτοιες ενέργειες ούτε η αδιαφορία καλύπτεται, ούτε βεβαίως μια τέτοια σοβαρή καθυστέρηση μπορεί να δικαιολογηθεί.

Για τη συγκοινωνιακή μελέτη
Διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή τις θέσεις των Δημοτικών Συμβούλων και κυρίως της πλειοψηφίας που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα του Δήμου Αξιούπολης.
Θεωρώ σοβαρό πρόβλημα το γεγονός ότι πέντε από τους έξι συμβούλους της πλειοψηφίας προέβαλαν διάφορες αντιρρήσεις ή επιφυλάξεις στο θέμα σχετικά με τη μελέτη, εκ των οποίων μάλιστα οι δύο καταψήφισαν την πρόταση.
Προσωπικά πιστεύω ότι η συγκοινωνιακή μελέτη παρουσιάζει ελλείψεις και σίγουρα θα προκύψουν λειτουργικά προβλήματα. Κατά τη γνώμη μου, αλλά και οπωσδήποτε κατά τη γνώμη των ειδικών, η μελέτη έπρεπε να καλύπτει και άλλους δρόμους, όπως αυτούς τουλάχιστο, που συκλίνουν προς τη Μ. Αλεξάνδρου, δηλαδή Φιλίππου, Αριστοτέλους, Γεννηματά, Παντελή Ελευθεριάδη, Σχολείων, Σκρα και πλατεία ΚΤΕΛ.
Απορώ πως ο καλός επιστήμων, κ. Σέμσης δεν πήρε υπ’ όψη του αυτούς τους σοβαρούς λόγους και προχώρησε μόνο στη μελέτη του υπό πεζοδρόμηση δρόμου και της πλατείας Παπαγιάννη. Θα χρειαζόταν περισσότερη προσοχή από τον κ. Σέμση, λόγω της επιστημονικής του κατάρτισης, για τη σύνταξη τέτοιας σημασίας μελέτης.
Από την άλλη πάλι, η προτροπή της Δημάρχου, «ψηφίστε τώρα την πρόταση και αργότερα συμπληρώνουμε με άλλες αποφάσεις τις προτάσεις σας» θα ήταν πρωτοφανές δημοκρατικό ατόπημα.
Εξ άλλου η αναφορά διάνοιξης του περιμετρικού δρόμου στο λόφου του Αγ. Δημητρίου είναι δύσκολο να υλοποιηθεί, όχι μόνο λόγω του κόστους και της δυσλειτουργίας που θα προκαλούσε στην πλατεία Π. Μέλά, αλλά θα κατέστρεφε και την αισθητική του πανέμορφου λόφου μας.
Λύση υπάρχει και δεν είναι άλλη από την οριστική διάνοιξη του δρόμου προς την οδό Αγνώστου Στρατιώτη.
Αυτά όμως όλα θέλουν συσχετισμό εργασιών, πληρέστερη μελέτη της περιοχής, ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων από τη Δήμαρχο και όχι με «άρπα -κόλα».