Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, 3:41:49 πμ
Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 23:38

Κρατισμός & αγελαδοτροφία, συνταγή καταστροφής

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του Δημοσθένη Τριανταφυλλίδη.

 

Το άρθρο αυτό γράφτηκε για να αποτυπώσει την εγκληματική πολιτική, των κρατικιστικών κομμάτων  τα οποία κυβέρνησαν τα τελευταία 43 χρόνια, και θα συνδέσει αυτή την πολιτική με τις τραγικές συνέπειες της, στην Αγελαδοτροφία του Νομού Κιλκίς.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία από τον ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ. ο  μέσος όρος του πλήθους των παραγωγών αγελαδινού γάλακτος στο Νομό Κιλκίς το 2004-2005, ανέρχονταν στους 568, η ποσότητα η οποία παραδόθηκε στην βιομηχανία ήταν 64.238,2 τόνοι γάλακτος και η μέση τιμή του αγελαδινού γάλακτος εκείνη την χρονιά ήταν 0,3496 €/λίτρο.


Το 2017 ο μέσος όρος του πλήθους των παραγωγών αγελαδινού γάλακτος στο Νομό Κιλκίς  είναι  156, η ποσότητα η οποία παραδόθηκε στην βιομηχανία μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 ήταν 36.182 τόνοι γάλακτος και η μέση τιμή του αγελαδινού γάλακτος από Ιανουάριο – Οκτώβριο 2017 ήταν 0,3826 €/λίτρο, δηλαδή μέσα σε Δέκα Τρία Χρόνια, οι κρατιστές οι οποίοι  διέλυσαν την χώρα, μείωσαν τον αριθμό των παραγωγών Αγελαδινού Γάλακτος κατά 72,5 %, ή 412 λιγότερες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις παραγωγής αγελαδινού γάλακτος, επίσης μείωσαν την παραγόμενη ποσότητα αγελαδινού γάλακτος στο Νομό Κιλκίς κατά περίπου 20.000 τόνους.
Για όσους γνωρίζουν, η μέση τιμή του αγελαδινού γάλακτος από Ιανουάριο – Οκτώβριο 2017 η οποία ήταν 0,3826 €/λίτρο, κυμαίνεται οριακά στο κόστος παραγωγής, και λαμβάνοντας υπόψη την παράλογη φορολόγηση και το ληστρικό ασφαλιστικό σύστημα, αποδεικνύεται γιατί εγκαταλείφθηκε το επάγγελμα του κτηνοτρόφου και ερήμωσαν τα χωριά μας.
Άλλοι λόγοι για την τραγική οικονομική κατάσταση, όχι μόνο των παραγωγών αγελαδινού γάλακτος αλλά και για το μεγαλύτερο ποσοστό αγροτών και κτηνοτρόφων   του Νομού μας είναι οι παρακάτω :
1.    Ο μικρός και πολυτεμαχισμένος κλήρος, η ανεπαρκής και μη ορθολογική αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, η ανεπαρκής αξιοποίηση και υποβάθμιση των βοσκοτόπων.
2.    Η έλλειψη εργατικών χεριών κατά τις περιόδους αιχμής, με αποτέλεσμα τους χαμηλούς συντελεστές παραγωγικότητας της εργασίας.
3.    Η υστέρηση στην τεχνολογική πρόοδο, προβλήματα στην χρήση των γεωργικών εφοδίων, και γενικότερα προβλήματα στην μη ορθολογική χρήση των μέσων παραγωγής.
4.    Η σύγχυση στον ορισμό της έννοιας ‘’Γεωργός’’ ή της έννοιας ‘’Επάγγελμα Γεωργός’’.
5.    Προσδιορισμός της εκμεταλλεύσιμης Γεωργικής γης, η εγκατάλειψη του αναδασμού.
6.    Το πρόβλημα της οργάνωσης των γεωργικών συνεταιρισμών, και η απουσία οργάνωσης στην εμπορία των αγροτικών προϊόντων.
7.    Η γενικότερη αντιαναπτυξιακή νοοτροπία που έχει εγκαθιδρυθεί με ευθύνη των κρατικιστικών κομμάτων στην κοινωνία.
8.    Η ανυπαρξία αγροτικής πολιτικής από όλες τις Κυβερνήσεις και όλα τα Κόμματα της Βουλής, το υπάρχον φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα, η χρήση των Κοινοτικών ενισχύσεων ως μέσο εξαγοράς ψήφων και συνειδήσεων.
9.    Η ανηθικότητα και η ανικανότητα των κρατιστών πολιτικών, η μη παραδοχή των ευθυνών τους, η συνεχής κοροϊδία των παραγωγών, των επιχειρήσεων, και των πολιτών ότι πάντα φταίνε κάποιοι άλλοι και κυρίως η Ευρωπαϊκή Ένωση ή οι άλλες χώρες για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε ως χώρα και ποτέ τα κόμματα, οι πολιτικοί,  και οι πολίτες αυτής της χώρας.
Σε αυτό το σημείο και λόγω του θέματος του άρθρου, θέλω να αναφέρω τους βασικούς σκοπούς της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι έχουν διαστρεβλωθεί από τους κρατιστές πολιτικούς.
1.    Βοηθά τους γεωργούς να παράγουν επαρκείς ποσότητες τροφίμων για την Ευρώπη.
2.    Μεριμνά για την ασφάλεια των τροφίμων.
3.    Προστατεύει τους αγρότες από την υπερβολική αστάθεια των τιμών και τις κρίσεις της αγοράς.
4.    Βοηθά τους αγρότες να επενδύουν στον εκσυγχρονισμό των γεωργικών τους εκμεταλλεύσεων.
5.    Στηρίζει την βιωσιμότητα των αγροτικών κοινοτήτων με την διαφοροποίηση της οικονομίας.
6.    Συμβάλει στην δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας στον κλάδο των τροφίμων.
7.    Προστατεύει το περιβάλλον και μεριμνά για την καλή μεταχείριση των ζώων.
Και όσο και να μην θέλουν οι κρατιστές πολιτικοί που διέλυσαν την χώρα και οι οπαδοί τους να παραδεχτούν την ωφέλεια από την ύπαρξη της ΚΑΠ, η αλήθεια είναι ότι παρά τα προβλήματα τα οποία παρουσιάζονται στην εφαρμογή της, είναι η μεγαλύτερη κοινή πολιτική της ΕΕ,  είναι επιτυχημένη,  μας αφορά όλους, αγρότες και μη, και έχει να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη μελλοντική πρόκληση, ‘’Τον διπλασιασμό της παγκόσμιας  παραγωγής τροφίμων  μέχρι το 2050’’.
Πολίτη του Νομού Κιλκίς, ήρθε η ώρα να διαβάσεις κάποιες σκληρές αλήθειες, οι οποίες  αφορούν εσένα,  τα παιδιά και τα εγγόνια σου :
1.    Ανάπτυξη με ένα αδηφάγο και διεφθαρμένο κράτος αποκλείεται να υπάρξει.
2.    Οι επενδύσεις δεν γίνονται με παρακαλητά, ούτε με δηλώσεις, διαδηλώσεις, αφισοκολλήσεις , πανό και συνθήματα στους τοίχους, και πορείες στους δρόμους.
3.    Η Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο της ανταγωνιστικότητας.
4.    Για να δημιουργηθεί ανάπτυξη πρέπει ΠΡΩΤΑ να μειωθεί η φορολογία.
5.    Το ουσιαστικό πρόβλημα μας  δεν είναι το χρέος, αλλά ο μηχανισμός που το δημιουργεί.
6.    Σήμερα η φοροδιαφυγή διαθέτει ‘’ηθικό άλλοθι’’ και αυτό είναι η ανηθικότητα του κράτους.
7.    Το κράτος πρέπει να ξοδεύει μόνο όσα μπορεί να εισπράξει από τον πολίτη.
8.    Για να μειωθεί η φορολογία πρέπει ΠΡΩΤΑ να μειωθεί το κράτος.
Την απάντηση στις παραπάνω σκληρές αλήθειες θα τις διαβάσεις μόνο στο Πολιτικό Πρόγραμμα του Κόμματος Δημιουργία ξανά και είναι οι :
1.    Νέος απλός και σύντομος φορολογικός νόμος, σταθερός για τουλάχιστον 10 έτη.
2.    12 % Γραμμικός φόρος για φυσικά και νομικά πρόσωπα, με όλα τα έξοδα αναγνωρισμένα, ΦΠΑ στο 15 %.
3.    Μείωση των ληστρικών εργοδοτικών εισφορών στον ΕΦΚΑ.
4.    Απλοί και κατανοητοί νόμοι, γρήγορη απόδοση της δικαιοσύνης.
5.    Απλοποίηση ίδρυσης επιχειρήσεων, αγροτικών εκμεταλλεύσεων και πληροφορική σε όλη την δημόσια διοίκηση.
6.    Απελευθέρωση της εργασίας και όλων των επαγγελμάτων.
7.    Προώθηση των Εθνικών Τομέων Δραστηριότητας με υψηλή ανταγωνιστικότητα.
8.    Κατάργηση όλων των φόρων υπέρ τρίτων και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
9.    Αξιολόγηση του Δημοσίου.
10.    Αποχώρηση του Κράτους από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Πολίτη του Νομού Κιλκίς,  αν θέλεις να ακούσεις και άλλες σκληρές αλήθειες για το πώς η χώρα, αλλά και ο νομός μας θα αναπτυχθεί  μέσω της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού, σε καλώ στην ομιλία του Προέδρου της Δημιουργίας Ξανά, Θάνου Τζήμερου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου, στις 27/1/2018, ημέρα Σάββατο, στις 18:00 το απόγευμα.