Τρίτη, 7 Απριλίου 2020, 6:56:43 πμ
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 22:27

Το δασάκι του Νοσοκομείου Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Γενικό νοσοκομείο Κιλκίς. Μακάρι να υπάρχει Κιλκισιώτης που δεν το επισκέφτηκε, είτε σαν ασθενής, είτε σαν απλός επισκέπτης. Εκεί βρίσκουμε τη φροντίδα στα ιατρικά μας προβλήματα, εκεί μας φροντίζει, με αυτοθυσία μπορώ να πω, χρόνια τώρα, το προσωπικό, παρά τη γρίνια μας. Σίγουρα θέλουμε και θα μπορούσε να έχει καλύτερες υπηρεσίες, ίσως βέβαια με κάποιες επιπλέον προϋποθέσεις.


Κάνοντας περίπατο περιμετρικά του νοσοκομείου, θαυμάζαμε τα μεγάλα και πολυετή πεύκα που προβάλουν, πολλά μέτρα πάνω από τον εξωτερικό τοίχο.
Διαπιστώσαμε όμως μια εγκατάλειψη.
Κοιτάξαμε από την μεγάλη κλειστή πόρτα, όσο μπορούσαμε να δούμε και είδαμε πολλά πράγματα, που δεν μας άρεσαν.
Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε ένα περίπατο στο δασάκι του νοσοκομείου.
Λυπηθήκαμε με το θέαμα της εγκατάλειψης που αντικρίσαμε. Δεν θα πούμε πολλά, μόνο ότι είναι κρίμα ένας τέτοιος πνεύμονας να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση.
Επειγόντως πρέπει, να κοπούν τα γερμένα, τα πεσμένα και τα ξερά δένδρα, τα ξερά κλαδιά των δένδρων, να κοπούν τα κλαδιά που είναι πάνω σε οικήματα, να καθαριστούν οι στέγες των οικημάτων από τις πευκοβελόνες που φθάνουν σε πάχος δέκα εκατοστών και να σαρωθεί όλη η έκταση, από τα πάσης φύσεως μπάζα, τον παλιό νοσοκομειακό εξοπλισμό, άλλα αντικείμενα, ξερόκλαδα, χόρτα και πευκοβελόνες, που έχουν να καθαριστούν, δεν μπορούμε να υπολογίσουμε από πότε.
Ένα αναμμένο τσιγάρο, μια αβλεψία, ένα άρρωστο μυαλό, μπορεί να μας αφήσει ακόμη και χωρίς νοσοκομείο. Και τότε θα ψάχνουμε υπευθύνους, κατόπιν εορτής.
Μην επικαλεσθεί κανείς το κόστος, γιατί θα είναι πρόφαση εν αμαρτία. Σήμερα βέβαια θα απαιτηθεί, αρκετή δουλειά και ίσως ένα μικρό κόστος.
Πιστεύουμε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας, πιθανόν και κάποιες άλλες, καλό θα είναι να συνδράμουν τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, μόνο αυτή τη φορά, τώρα που το πρόβλημα είναι και επείγον και μεγάλο.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, σαν υπεύθυνη του χώρου, να αναθέσει στις υπηρεσίες της και να παρακολουθεί την καθαριότητα, περιποίηση και ανάπτυξη του μικρού της δάσους. Δεν πιστεύουμε ότι απαιτούνται ειδικά και μεγάλα κονδύλια, παρά μόνον υπευθυνότητα και μεράκι όλων και κυρίως της διοίκησης και των εργαζομένων.
Και κάτι ακόμη:
Στους κενούς χώρους να φυτευτούν και άλλα δένδρα, η εποχή είναι κατάλληλη, τα προσφέρει δωρεάν το δασαρχείο.
Καλό βέβαια θα είναι και ο υπόλοιπος πράσινος εξωτερικός χώρος, να βελτιωθεί. Όπως λέει και ο λαός, «από το μέτριο υπάρχει καλό και από το καλό υπάρχει και καλύτερο».
Πιστεύουμε, ότι η διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου μας, δεν θα δώσουν την ευκαιρία σε εμάς τους πολίτες, να ασχοληθούμε άλλη φορά με το παραπάνω θέμα.
Α.Χ.Γ.