Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018, 9:17:02 πμ
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 20:36

Βαριά «καμπάνα» σε προηγούμενες διοικήσεις της Κοινωφελούς Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τις διοικήσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κιλκίς της προηγούμενης δημοτικής αρχής όσον αφορά την πρόσληψη ψυχολόγου στη «Σχολή Γονέων» του δήμου.
Το Δικαστήριο του Κιλκίς επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους σε δυο πρώην προέδρους και έξι μέλη της διοίκησης της Κοινωφελούς, αθωώνοντας έναν πρώην πρόεδρο. Συγκεκριμένα καταδικάστηκαν για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία ενώ αθωώθηκαν για την κατηγορία της απιστίας, οι πρώην πρόεδροι Ν. Αβραμίδης και Β. Ποζίδου ενώ αθωώθηκε ο Γ. Θεοδωρίδης, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος μόνο για ένα τρίμηνο.


Οι πρόεδροι της Κοινωφελούς και τα μέλη της διοίκησης κατηγορήθηκαν πως ενώ είχαν προσλάβει με σύμβαση στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» την ψυχολόγο Ελ. Φρεγγίδου, προχώρησαν και σε δεύτερη σύμβαση με την ίδια για τη «Σχολή Γονέων».  Το Δικαστήριο καταδίκασε και την κα Φρεγγίδου για ηθική αυτουργία.
Μετά από καταγγελία στο ΑΣΕΠ υπήρξε πόρισμά του που στάλθηκε στον εισαγγελέα Κιλκίς, επισημαίνοντας πως για τη δεύτερη σύμβαση θα έπρεπε να είχαν ακολουθηθεί άλλες διαδικασίες και όχι πρόσληψη με παροχή υπηρεσίας.
Ηδη έχει κατατεθεί έφεση από τους δικηγόρους των καταδικασθέντων και όλα θα κριθούν στο Εφετείο Θεσσαλονίκης.