Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 1:35:10 μμ
Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 11:34

Βεργίδης: Δεν καθυστέρησε η Περιφέρεια για την κήρυξη της έκτακτης κατάστασης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Βεργίδης: Δεν καθυστέρησε η Περιφέρεια για την κήρυξη της έκτακτης κατάστασης. Το μεσημέρι του Σαββάτου υποβλήθηκε το αίτημα από το Δήμο Κιλκίς.

Ο Αντιπεριφεριάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης αναφορικά με το δημοσίευμα της ΠΡΩΙΝΗΣ και τα όσα τόνισε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, ως προς τον χρόνο υποβολής του αιτήματος του Δήμου Κιλκίς για κήρυξη έκτακτης ανάγκης, προέβη στις ακόλουθες διευκρινιστικές δηλώσεις.

 

Για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις διευκρινίζουμε τα εξής:

Το αίτημα του Δήμου Κιλκίς προς την Πολιτική Προστασία του Υπουργείου Εσωτερικών διά της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας,  υποβλήθηκε το Σάββατο 5 Ιανουαρίου, στις 15.οο.

Η Π.Ε. Κιλκίς χρειάστηκε να επικοινωνήσει με τον Δήμο Παιονίας ώστε να συμπεριληφθεί και δικό του ανάλογο αίτημα, πράγμα που έγινε με σκοπό την ισχυροποίηση του συνολικού αιτήματος προς την Πολιτική Προστασία.

Από την Π.Ε. Κιλκίς λοιπόν διαβιβάστηκε προς την Πολιτική Προστασία του Υπ. Εσωτερικών το αίτημα των δυο δήμων την Κυριακή 6 Ιανουαρίου. Δυο ημέρες αργότερα, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου εκδόθηκε η απόφαση ένταξης των δύο δήμων σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Αυτή είναι η θέση της Π.Ε. Κιλκίς όπως την εξέφρασε ο κ. Βεργίδης.  Υπενθυμίζουμε ότι  στις αιτιάσεις για καθυστέρηση επιστράτευσης ιδιωτικών μηχανημάτων  για αποχιονισμό των δρόμων της πόλης του Κιλκίς και των οικισμών του, η διοίκηση του δήμου δια του κ. Σισμανίδη με σχετική του δήλωση στις εφημερίδες μας, επικαλέστηκε τη μη κήρυξη του δήμου σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, που είναι αναγκαία για την πληρωμή των ιδιωτών. 

Εμείς καταγράψαμε μαζί με τη θέση του κ. Δημάρχου,  τις διαμαρτυρίες των δημοτών, την κάκιστη εικόνα της πόλης, και σχετικές αναφορές στο δημοτικό συμβούλιο.

Ας  κρίνουν οι δημότες – αναγνώστες μας γνωρίζοντας όλα τα δεδομένα, αν υπάρχουν και σε ποιους οι ευθύνες.