Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, 2:39:47 πμ
Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018 20:49

Επίσκεψη της νέας Προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς στο Δήμαρχο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε χθες στο Δήμαρχο Κιλκίς η νέα Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς Γεωργία Στρατούλη
Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης ευχήθηκε στην κα Στρατούλη καλή δύναμη και επιτυχία στο πολύ σημαντικό έργο που αναλαμβάνει ενώ τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή έχει αναπτύξει μια ουσιαστική συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία που υπηρετεί την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής και την ενίσχυση της εξωστρέφειας του τουριστικού και πολιτιστικού μας αποθέματος με κοινές εκδηλώσεις και με έντυπες εκδόσεις του Δήμου Κιλκίς (κατάλογος αρχαιολογικών και πολιτιστικών μνημείων, τουριστικός οδηγός, ανάδειξη βυζαντινού κάστρου Παλαιού Γυναικοκάστρου).

    
Από την πλευρά της η κα Στρατούλη ενημέρωσε το Δήμαρχο για τους σχεδιασμούς της Εφορίας σχετικά με την τμηματική επέκταση και ανακαίνιση του αρχαιολογικού μουσείου Κιλκίς. Για το σκοπό αυτό η υπηρεσία θα συντάξει μελέτη η οποία θα κατατεθεί προς χρηματοδότηση σε πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Δήμος Κιλκίς, όπως δήλωσε ο κ. Σισμανίδης, θα υποστηρίξει ενεργά το αίτημα της αρχαιολογικής υπηρεσίας για να αξιοποιηθούν καλύτερα οι χώροι του αρχαιολογικού μουσείου.  Στη συνάντηση εξετάστηκαν επίσης και ζητήματα σύνδεσης και ανάδειξης της πόλης, με επίκεντρο το αρχαιολογικό μουσείο, με τον αρχαιολογικό χώρο του Παλατιανού και το βυζαντινό κάστρο του Παλαιού Γυναικοκάστρου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Τσαντάκης, η τμηματάρχης των Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της  υπηρεσίας δρ. Μάγδα Παρχαρίδου και οι αρχαιολόγοι Μαρία Φαρμάκη και Νεκτάριος Πουλατσάκης.