Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 10:09:56 πμ
Πέμπτη, 09 Μαΐου 2019 20:29

Κ. Ζιούτα: Κλειδί ο αγροτουρισμός για την ανάπτυξη του Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έχει χαρακτηριστεί ως η ήρεμη δύναμη του Δήμου Κιλκίς. Είναι δουλευταρού και ίσως η μοναδική Αντιδήμαρχος που ξυπνάει από τα άγρια χαράματα για να συντονίσει τα συνεργεία της καθαριότητας στο καθημερινό τους έργο.

Δύσκολο πόστο για μια γυναίκα η καθαριότητα, όμως η Κατερίνα Γιαννακούλα- Ζιούτα το ανέλαβε μαζί με την αρμοδιότητα της ανακύκλωσης και προσπαθεί για το καλύτερο στην πόλη και τα χωριά εδώ και δύο χρόνια. Η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης είναι το πολυσυζητημένο πρόσωπο των τελευταίων μηνών. Όλοι οι υποψήφιοι περίμεναν αγωνιωδώς τις κινήσεις της, που πάει να πει ότι υπολογίζουν τη δυναμική και το έργο της. Μαζί τους και ο ‘’στρατός’’ της Κατερίνας, δεκάδες συμπολίτες μας που την εμπιστεύονται και την ακολουθούν γιατί την έχουν ξεχωρίσει ως το δικό τους άνθρωπο που μπορούν να βασιστούν πάνω του για να τους βοηθήσει όπου υπάρχει ανάγκη. Η κα Γιαννακούλα - Ζιούτα έκανε την επιλογή της και αποφάσισε να συμπαραταχθεί με το δημοτικό συνδυασμό ‘’Κιλκίς Μπροστά’’ του οποίου επικεφαλής είναι ο Δημήτρης Κυριακίδης.

Αισθανθήκατε πολιορκημένη όλο αυτό το διάστημα κα Γιαννακούλα – Ζιούτα;
Αν δεν ήμουν πολύ προσγειωμένος άνθρωπος θα κολακευόμουν από το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε ως προς τη συμμετοχή μου σε δημοτικά ψηφοδέλτια. Είναι τιμητικό, τουλάχιστον έτσι νιώθω, το γεγονός ότι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων με πλησίασαν και μου πρότειναν να ενταχθώ στο σχήμα τους.

Ίσως βλέπουν κάτι πάνω σας…
Πιθανόν. Προσωπικά φύσει και θέσει είμαι άνθρωπος χαμηλών τόνων και δεν τα πολυπροσέχω αυτά. Είμαι αφοσιωμένη στα καθήκοντα που μου έχουν ανατεθεί και προσπαθώ, όπως όλοι μας, να κάνω κάθε μέρα ότι καλύτερο μπορώ για τη διαχείριση της καθημερινότητας. Η καθαριότητα, ειδικά, θέλει πολλή δουλειά γιατί επηρεάζει την ποιότητα ζωής όλων μας.

Θα μπορούσατε να μου κάνετε ένα μίνι – απολογισμό για την καθαριότητα και την ανακύκλωση;
Κοιτάξτε, η εικόνα που παρουσιάζει ο τομέας της καθαριότητας είναι αρκετά ικανοποιητική. Οι εργαζόμενοι είναι καθημερινά στις επάλξεις και χάρη στην υλικοτεχνική υποδομή που απέκτησε η υπηρεσία έχει διευκολυνθεί σημαντικά το έργο της. Θυμίζω ότι ανανεώθηκε ο στόλος των οχημάτων κατά τα 2/5 και ότι διαθέσαμε για τις ανάγκες της πόλης και των χωριών γύρω στους 600 νέους κάδους απορριμμάτων. Η ανακύκλωση είχε επίσης μια θεαματικά ανοδική πορεία και σε ποσοστιαία αυξήθηκε κατά 341%.

Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης;
Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Αν είχαμε μόνιμο προσωπικό θα ήμασταν, πιστεύω, σε πολύ καλύτερη θέση. Τα οκτάμηνα και τα δίμηνα είναι μια σύντομη θεραπεία δε δίνουν όμως οριστική λύση. Πιστεύω ότι ο προγραμματισμός στην καθαριότητα θα πρέπει να περιλαμβάνει την προσθήκη μηχανημάτων που είναι απαραίτητα για την καθαριότητα, οπωσδήποτε νέων κάδων απορριμμάτων γιατί πάντα η ζήτηση είναι δυσανάλογη της προσφοράς, και ότι θα πρέπει να δούμε σοβαρά την ανασύσταση της υπηρεσίας καθαριότητας – πρασίνου για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του δημότη. Ανοιχτά ζητήματα που πρέπει να βρουν σύντομα το δρόμο τους, ως προς την ανακύκλωση, είναι ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών και τα Πράσινα Σημεία.

Τι μέτρησε στην επιλογή σας να είστε υποψήφια με το Δημήτρη Κυριακίδη και το δημοτικό συνδυασμό ‘’Κιλκίς Μπροστά’’;
Ο Δημήτρης Κυριακίδης είναι καταρχήν ένας πολύ καλός συνάδελφος. Είναι ένας σεμνός, ένας συνετός, αυτοδημιούργητος άνθρωπος με τον οποίο έχουμε συμπορευθεί μαζί στην αυτοδιοίκηση τα τελευταία εννέα χρόνια. Χαίρει της εκτίμησης των συνδημοτών μας, και τόσο ο ίδιος όσο και οι συνυποψήφιοι άξιοι συνάδελφοί μου, έχουν την αποδοχή της κοινωνίας μας κυρίως σε ζητήματα ήθους και εντιμότητας. Εκτιμώ ότι η αυτοδιοικητική πρόταση που διατυπώνει ο συνδυασμός ‘’Κιλκίς Μπροστά’’ είναι η πλέον αξιόπιστη για τον τόπο μας και ότι μπορεί να δώσει στο Δήμο μας τη δυναμική που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει θετικά τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Ποιες κατά τη γνώμη σας είναι αυτές οι νέες προκλήσεις;
Ο Δήμος Κιλκίς θα πρέπει να κινηθεί πιο αποφασιστικά, πιο μεθοδικά στην αγροτουριστική του πολιτική. Να προχωρήσει στοχευμένα στην οργάνωση τουριστικής πολιτικής αξιοποιώντας την ιστορία μας, αρχαία και σύγχρονη, τον πολιτισμό μας, τη φυσική του προίκα, δηλ. τους ορεινούς όγκους του Κρουσσών, του Μπέλλες, τη λίμνη της Δοϊράνης, το βοτανικό κήπο της Ποντοκερασιάς, την Πικρολίμνη και παράλληλα να δώσει την απαιτούμενη ώθηση ώστε τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα που παράγει ο τόπος μας να αποκτήσουν αναγνωρισμένη ταυτότητα. Έχουμε μείνει πίσω σ’ αυτόν τον τομέα, ίσως γιατί δεν πιστέψαμε πολύ στις δυνατότητές του και νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να βάλουμε μπροστά τις μηχανές. Το ‘’Κιλκίς Μπροστά’’ ανεβάζει τον πήχη στο συγκεκριμένο τομέα που μοιάζει, ενώ δε θα έπρεπε, με ξεχασμένο θησαυροφυλάκιο. Ε, λοιπόν ήρθε ο καιρός να το ανοίξουμε για να αναπτυχθεί η περιοχή μας. Σκεφθείτε ότι τα οφέλη που θα μπορούσε να έχει η τοπική μας οικονομία από ένα τέτοιο σχέδιο είναι τεράστια και επιπλέον ότι είναι ένας τρόπος να αναζωογονήσουμε την ύπαιθρο και να πετύχουμε την ανάσχεση της ανεργίας. Χρήσιμα κλειδιά για μια στοχευμένη αγροτουριστική πολιτική είναι η ανάπτυξη πολυθεματικών συνεργασιών, η εξωστρέφεια και βεβαίως η όρεξη για δουλειά που δε μας λείπει.

Διαπιστώνω ότι είστε αποφασισμένοι να κολυμπήσετε σε βαθιά νερά…
Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε βήματα προόδου στον τόπο μας και να πάμε Μπροστά το Κιλκίς και τα χωριά μας. Με το Δημήτρη Κυριακίδη και την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας, αισιοδοξώ ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να αποδείξουμε ότι θέλουμε να δουλέψουμε με οργανωμένο σχέδιο, έχοντας μεγαλύτερη πια εμπειρία και αποτελεσματικότητα σ’ αυτό που κάνουμε. Εμπνεόμαστε απ’ τον τόπο μας και θα κάνουμε ότι καλύτερο για το νέο Δήμο Κιλκίς. Το χρωστάμε στην περιοχή μας, το χρωστάμε στους συνδημότες μας.

Δεν σας φοβίζουν οι ‘’προεκλογικές δίνες’’;
Όχι ιδιαίτερα. Υφίστανται τις συνέπειές τους συνήθως αυτοί που τις προκαλούν!
Θ.Π.