Σάββατο, 25 Μαΐου 2019, 7:57:26 πμ
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 20:28

Περιοδεία του Τάσου Βασιλακάκη, υποψήφιου Δημάρχου Παιονίας, στον Άγιο Πέτρο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Περιοδεία στο χωριό Άγιος Πέτρος, πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας, Τάσος Βασιλακάκης, την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ: “Από τις συζητήσεις με τους κατοίκους του χωριού αναδείχτηκαν για ακόμα μία φορά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες και μικροί επαγγελματίες, η νεολαία, εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών που άσκησαν τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο και η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε κοινή κατεύθυνση με την Περιφέρεια και το Δήμο.


Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα προβλήματα με το αποχετευτικό σύστημα που λειτουργεί στο χωριό χωρίς την ύπαρξη βιολογικού καθαρισμού, η άσχημη έως επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο οδικό και στο αγροτικό δίκτυο, καθώς και οι σοβαρές ελλείψεις στο κομμάτι της πρόνοιας, με το κλείσιμο του Παιδικού Σταθμού, καθώς και της εκπαίδευσης με το γεγονός ότι σημαντικό βάρος για τη λειτουργία του σχολείου σηκώνουν οι ίδιοι οι γονείς βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Ο Τάσος Βασιλακάκης τόνισε ότι όλα αυτά τα προβλήματα που φαίνονται τοπικά και ιδιαίτερα, είναι τα ίδια λαϊκά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο του λαού της χώρας, και αυτό συμβαίνει γιατί η Τοπική Διοίκηση εφαρμόζει κατά γράμμα τις πολιτικές της ΕΕ και των Κυβερνήσεων, κατ’ εντολή των εγχώριων και διεθνών μονοπωλιακών ομίλων, πολιτικές που δεν δίνουν προτεραιότητα σε αναγκαία έργα υποδομών.
Για να εξασφαλίζεται η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, δηλαδή για να κερδοφορούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ο κρατικός και δημοτικός προϋπολογισμός μειώνει όλο και παραπάνω τις παροχές προς το λαό, την ίδια ώρα που αυξάνει τις φοροαπαλλαγές και τις επιδοτήσεις προς τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Ο Τάσος Βασιλακάκης, τόνισε, ότι στους 5 Δήμους σε όλη τη χώρα που η διοίκηση ασκείται από κομμουνιστές Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, τα πράγματα είναι διαφορετικά, γιατί εκεί η Διοίκηση συγκρούεται με την κυβέρνηση και την περιφέρεια, βάζει μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων και διεκδικεί μαζί τους. Έτσι, είναι χαρακτηριστικό ότι σ’ αυτούς τους Δήμους:
• μειώθηκε σημαντικά η δημοτική φορολογία για το λαό και χτυπήθηκε η ανταποδοτικότητα σε λειτουργίες και υπηρεσίες του δήμου,
• στηρίχθηκαν τα σχολεία και διευρύνθηκε το δίκτυο των παιδικών – βρεφικών σταθμών,
• πάρθηκαν πρωτοβουλίες για δομές αλληλεγγύης προς τον κόσμο που ζει στη φτώχεια,
• διεκδικήθηκαν χώροι και υποδομές προς όφελος του λαού κ.ά.
Ο λαός της χώρας και της Παιονίας χρειάζεται να σκεφτεί και να απαντήσει στο ερώτημα «τι είναι αυτό που εμποδίζει τον 21ο αιώνα να υπάρχει ασφαλές και κατάλληλο οδικό και αγροτικό δίκτυο, ολοκληρωμένο σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης, με ποιοτικό, φθηνό και επαρκές νερό, με τη λειτουργία βιολογικού καθαρισμού, να λειτουργούν οι αναγκαίοι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί, η παιδεία να είναι καθολική δημόσια και δωρεάν;». Σε μία εποχή που υπάρχει ανάπτυξη στην επιστήμη, την τεχνολογία, την ικανότητα του ανθρώπου για εργασία, ο μόνος λόγος που απαγορεύει να ικανοποιούνται οι λαϊκές ανάγκες, είναι ότι κίνητρο στην παραγωγή είναι το κέρδος.
Γι’ αυτό είναι ανάγκη να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ παντού, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, ώστε να δυναμώσει ο αγώνας του λαού μας, να αυξηθούν οι κατακτήσεις στην εργασία, την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, την κατοικία, την ψυχαγωγία και τις διακοπές κτλ. “