Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018, 9:59:36 πμ
Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2017 23:52

Δάσκαλοι και βιβλία στις θέσεις τους. Δυο εκκρεμότητες με σχολεία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας, σμε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Στο ν. Κιλκίς φέτος σύμφωνα με το Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ‘Αρη Παπαδόπουλο, δεν αναμένεται να συναντήσει  ιδιαίτερα προβλήματα καθώς όλα τα σχολικά συγγράμματα  έχουν αποσταλεί εγκαίρως από το Υπουργείο Παιδείας και αποθηκεύτηκαν στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς από όπου και τα παραλαμβάνουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων του νομού.
Άρτια αναμένεται επίσης και η στελέχωση των σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων θα βρεθούν στις αίθουσες από την πρώτη ημέρα της νέας χρονιάς.


Αναφορικά με τα θέματα σχολικής στέγης, υπάρχουν ακόμα ανεπίλυτα δυο προβλήματα. Το πρώτο αφορά στην Ευκαρπία όπου,  εξαιτίας της ακαταλληλότητας ενός κτηρίου για το οποίο οι τεχνικές υπηρεσίες έκριναν απαραίτητη τη στατική του βελτίωση, ύστερα από τις περσινές σεισμικές δονήσεις,   λείπουν πλέον τρεις αίθουσες.
Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από τον Δεκέμβριο του 2016 ζήτησε από το Δήμο Κιλκίς το κτήριο στην Τέρπυλλο όπου στεγάζεται μια υπηρεσία του Δήμου για να στεγάσει αξιοπρεπώς ολόκληρο το Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας.
Στο έγγραφο αποσαφηνίζονται  μια σειρά λόγων που καθιστούν την επιλογή αυτή ως την πλέον  κατάλληλη. Παρά το γεγονός ότι η Πρωτοβάθμια επανήλθε επί του ιδίου θέματος σχετικά πρόσφατα, δεν έλαβε καμιά απάντηση.
Υπενθυμίζουμε ότι πριν τη λήξη της περασμένης σχολικής χρονιάς 25 γονείς - κηδεμόνες μαθητών είχαν ζητήσει τη μεταφορά της στέγασης του σχολείου Ευκαρπίας στο εν λόγω κτήριο της Τερπύλλου, που ως γνωστόν κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1980 για να στεγάσει το τότε Γυμνάσιο Τερπύλλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας στο ενδεχόμενο της μεταφοράς  εκδηλώθηκαν  αντιδράσεις από κατοίκους κυρίως της Ευκαρπίας. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι για να αποφευχθεί η μετακόμιση υπήρξε συνεννόηση με την τοπική  Εκκλησία η οποία συναινεί για παραχώρηση δυο αιθουσών που βρίσκονται σε κτήριο στο αύλειο χώρο της για να στεγαστούν τα άστεγα τμήματα του Δημ. Σχολείου Ευκαρπίας.
Η δεύτερη εκκρεμότητα αφορά στο κτήριο που επιλέχθηκε για να στεγάσει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Γουμένισσας. Για το κτήριο αυτό συντάχθηκε ειδική μελέτη και απομένει η ολοκλήρωση των εργασιών από το Δήμο Παιονίας. Και ο χρόνος ετοιμότητας του κτηρίου  θα καθορίσει και την έναρξη λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου στη Γουμένισσα.