Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019, 8:29:12 πμ
Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018 22:40

Δάσκαλοι Κιλκίς: Όχι στο σφετερισμό της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Μακεδονίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεδρίαση του στις 22-1-2018  αποφάσισε  τα παρακάτω:
Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Κιλκίς εκφράζει την βαθύτατη ανησυχία του για την φημολογούμενη ονοματοδοσία του γειτονικού κράτους, που θα περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του, καθώς και για τον γλωσσικό και εθνικό προσδιορισμό που υποκρύπτει αυτή η πράξη. Ενδεχόμενη ελληνική υποχώρηση θα ενισχύσει τον συνεχιζόμενο αλυτρωτισμό του κράτους που διδάσκεται εμφαντικά στα σχολεία του και διαχέεται στην κοινωνία του.


  Ο Σύλλογος ασφαλώς και τάσσεται υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας με τις όμορες χώρες. Συντάσσεται όμως με την καθολική βούληση όλων των Ελλήνων να μη δεχτούν τον σφετερισμό από την γείτονα της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Μακεδονίας, που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Ελληνικής Ιστορίας.
Γιατί η Μακεδονία ομιλεί με τα μνημεία της, τον βαρύτιμο αρχαιολογικό πλούτο της, τις θυσίες των Μακεδόνων και όλων των Ελλήνων, ότι είναι Ελληνική. Γιατί η Μακεδονία είναι η ψυχή του Ελληνισμού.
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χαρίσει το Όνομα της Μακεδονίας μας.
Το όνομα του εδάφους της που είναι ποτισμένο με το αίμα των προγόνων μας δεν το χαρίζουμε.
Όπως είπε ο Ελύτης πριν πεθάνει, «το όνομά μας είναι η ψυχή μας»
ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ:
Να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων.
Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική.
Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Κιλκίς καλεί την Ελληνική Πολιτεία να πράξει το ιστορικό και πατριωτικό της καθήκον υπερασπιζόμενη την ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας.