Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, 5:44:06 μμ
Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 21:20

Διαμαρτυρία για την κατάργηση της ειδικότητας κομμωτικής στο ΕΠΑΛ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μαθήτριες και μαθητές της καταργηθείσας ειδικότητας Κομμωτικής του 2ου ΕΠΑ.Λ. και αντιπροσωπεία καθηγητών του 2ου και 1ου ΕΠΑΛ (Παρουσία και του Διευθυντή του 2ου ΕΠΑ.Λ κ.Φραγγελάκη Οδυσσέα), παρουσιάστηκαμε σήμερα, 19/6/2017, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Κιλκίς όπου και καταθέσαμε ψήφισμα διαμαρτυρίας για την ενέργεια του Υπουργείου να καταργήσει την συγκεκριμένη ειδικότητα, στερώντας μας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη συνέχιση των σπουδών μας στο σχολείο μας.


Στον Προιστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν Κιλκις, κ.Αθανασόπουλο Κωνσταντίνο, παραδώσαμε το ακόλουθο Ψήφισμα διαμαρτυρίας, σχετικά με την κατάργηση της ειδικότητάς μας: Εμείς οι μαθητές της ειδικότητας Κομμωτικής του 2ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς, διαμαρτυρόμαστε για την απροειδοποίητη και άδικη κατάργηση της ειδικότητάς μας και καταγγέλουμε την ενέργεια αυτή του Υπουργείου η οποία αυτόματα μας ΚΑΤΑΡΓΕΙ το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής του γνωστικού αντικειμένου καθώς μας κατευθύνει σε αναγκαστική επιλογή άλλης ειδικότητας η στην... μετακόμισή μας σε άλλο νομό στον οποίο θα υπάρχει η συγκεκριμένη ειδικότητα!!!
Ζητούμε: Την άμεση επαναφορά της ειδικότητάς μας,
Κανένας μαθητής έξω από το Δημόσιο Σχολείο
Καμμιά ειδικότητα έξω από το Δημόσιο Σχολείο
(Ακολουθούν υπογραφές)
 
Επιπλέον, παραδόθηκε το παρακάτω κείμενο με τον τίτλο ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, στο οποίο και καταθέτουμε τον αγώνα μας για το δικαίωμά μας στη μόρφωση.
Ειρήνη Ηλιάδου, 41 ετών, μητέρα 2 παιδιών: Εγγράφηκα στην Β τάξη του Τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας, θέλοντας να τελειώσω την ειδικότητα της Κομμωτικής .Φέτος παραιτήθηκα από την δουλειά μου (συμβασιούχα στο τμήμα Καθαριότητας του Νοσοκομείου), για να είμαι συνεπής στα μαθήματά μου.
Χαράλαμπος Δαγκλής, ετών 24: Είμαι εργαζόμενος και κάποιες φορές πήρα άδεια από τη δουλειά μου ενώ ζητούσα τις περισσότερες φορές να κάνω απογευματινή βάρδια για να παρακολουθώ τα μαθήματα.
Δάφνη Παυλίδου: Είναι η δεύτερη φορά που παρακολουθώ τη Β τάξη (είχα αποφοιτήσει από τη Β τάξη της σχολής του ΟΑΕΔ , στη συνέχεια όμως το τμήμα έκλεισε κι ενώ ζήτησα να εγγραφώ στη Γ ταξη του ΕΠΑΛ ώστε φέτος να αποφοιτήσω και να πάρω πτυχίο , η αντιστοίχηση με τις τάξεις του ΕΠΑΛ με έβαλε στην Β τάξη με αποτέλεσμα με την κατάργηση της ειδικότητας να μην μπορώ να πάρω Πτυχίο.
Ευθαλία: Είχα εγκριθεί σε πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, θέλοντας όμως να παρακολουθήσω τα μαθήματα του σχολείου και να παω στην ειδικοτητα της κομμωτικης, παραιτήθηκα από το πρόγραμμα.
Αναστάσιος Γ, Νικολάι Ο, Χριστίνα Κ, Κλαούντιο Σ: Εγγράφηκα στον Τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας για να πάρω πτυχίο Κομμωτικής.
Είμαστε Ανθρωποι κι όχι αριθμοί.