Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 12:31:15 πμ
Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2023 13:18

Εκπαιδευτικές δράσεις της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς για το σχολικό έτος 2023 – 2024

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς υλοποιεί  τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία απευθύνονται στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στόχος μας είναι, μέσα από τις επισκέψεις των σχολικών τάξεων , να καλλιεργήσουμε την αγάπη των παιδιών για το διάβασμα και να ενισχύσουμε το αισθητικό και αναγνωστικό τους κριτήριο.

Για μαθητές Νηπιαγωγείου

Εμένα γιατί δε με παίζει κανείς;

Διαβάζουμε μια ιστορία για ένα ζωύφιο το οποίο δυσκολεύεται να κάνει φίλους. Ένα αναπάντεχο γεγονός όμως, θα σταθεί η αφορμή για φανεί πόσο μεγαλόκαρδο και γενναίο είναι το  μικρό μας ζωύφιο! Η ηρωική του πράξη θα το φέρει πιο κοντά στα υπόλοιπα έντομα…

Μιλάμε στα παιδιά με παιγνιώδη μέσα, για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή των άλλων.

 

Για μαθητές Α΄ και Β΄ Δημοτικού

Υπάρχουν μαγικές λέξεις;

Άραγε μπορεί μία μόνο λέξη να αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε; Διαβάζουμε μια ιστορία για την εσωτερική δύναμη και θέληση και μαθαίνουμε να εξασκούμε το μυαλό μας!

Μιλάμε στα παιδιά για τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας και για την αξία της προσπάθειας.

 

Για μαθητές Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού

Το κορίτσι που άλλαξε τον κόσμο…

Διαβάζουμε τη συγκλονιστική ιστορία της Μαλάλα Γιουσαφζάι, της μαθήτριας από το Πακιστάν, που πάλεψε από μικρό παιδί για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση, πληρώνοντας πολύ υψηλό τίμημα.

Μιλάμε στα παιδιά για το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση και για τη δύναμη του λόγου μας.

Για μαθητές Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού

Με ένα βιολί αλλάζει ο κόσμος.

Διαβάζουμε την ιστορία για έναν οικονομολόγο που πίστεψε στην αγνότητα των παιδιών και στη δύναμη της μουσικής και κατάφερε να βάλει ένα λιθαράκι για να γίνει ο κόσμος αυτός λίγο καλύτερος.

Μιλάμε στα παιδιά για το “El sistema”, μια ορχήστρα που ξεκίνησε από τη Βενεζουέλα και εξαπλώθηκε σε πάνω από 50 χώρες, αλλάζοντας τις ζωές χιλιάδων παιδιών.