Σάββατο, 25 Μαΐου 2019, 9:13:18 πμ
Σάββατο, 02 Μαρτίου 2019 20:58

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς στον Διαγωνισμό Ρομποτικής «WRO Hellas»

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, η ομάδα Ρομποτικής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς , αποτελούμενη από τους μαθητές: Φανή Δέδα, Άγγελο Ζαχαρία, Όλγα Κουκάκη, Αναστασία Μπόσκου, Δήμητρα Σφυρίδου, Σωτήρη Ταγκαλίδη, Βασίλη Πακόπουλο και Πετρίνα Ρίκα, συμμετείχε για 2η συνεχή χρονιά στον Διαγωνισμό Ρομποτικής της WRO Hellas με θέμα «Εποικισμός του Άρη», ο οποίος διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, στο Κολλέγιο Ανατόλια.


Τους μαθητές συνόδευσαν : η εκπαιδευτικός της Πληροφορικής και προπονήτρια κ. Χαρά Σαββίδου, ο εκπ/κός κ. Γεώργιος Παπαβασιλείου, και ο Δ/ντής κ. Παναγιώτης Καπίδης.
Η ομάδα «Robo-μάστορες» κατάφερε να λάβει μια πολύ καλή θέση με 173 πόντους με άριστα τους 200, αποσπώντας ταυτόχρονα θετικές κριτικές για τη συμμετοχή και την εξαιρετική επίδοσή της, αναδεικνύοντας τον ζήλο, τη διάθεση και τη γνώση των παιδιών.
Οι μαθητές υποστήριξαν την προσπάθειά τους με τη δημιουργία σεναρίου που ανέπτυξαν ομαδικά με θέμα «Διάσωση αστροναυτών στον πλανήτη Άρη». Συνοπτικά, η NASA στέλνει στον Άρη διαστημόπλοιο μαζί με αστροναύτες για διερεύνηση αποικισμού του, και εκεί το ρομπότ Robo09 βγαίνει για εξερεύνηση μαζί με τους αστροναύτες, με σκοπό να τους παρέχει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και υποστήριξη όπου και όποτε χρειαστεί σε περίπτωση κινδύνου.
Εξαιρετική ήταν η συμβολή της εκπαιδευτικού κ. Χαράς Σαββίδου, η οποία διαθέτει την επιστημονική κατάρτιση και διάθεση προσφοράς στους μαθητές.
Ευχαριστούμε την «Φωτοαντιγραφική» (κ. Ειρήνη Ισαακίδου) για την υποστήριξη σε οποιοδήποτε έντυπο υλικό χρειαστήκαμε.