Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019, 6:25:24 μμ
Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 20:50

Τα πάρκα του στο κοινό ανοίγει ο Δήμος Αθηναίων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τα πάρκα του στο κοινό ανοίγει ο Δήμος Αθηναίων καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν σε μια διαφορετική εμπειρία στους πράσινους χώρους της πόλης.

Ο Εθνικός Κήπος, το Άλσος Παγκρατίου, το Άλσος Προμπονά και τα Πάρκο Ελευθερίας θα φιλοξενήσουν επί 30 ημέρες 145 δωρεάν εκδηλώσεις: Από την 1η έως την 30η Ιουνίου 2018 θα γεμίσουν με μουσική, θέατρο, ξεναγήσεις, yoga, pilates, γυμναστική για μητέρες μαζί με τα παιδιά τους και μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα για όλη την οικογένεια καθιστώντας τους ελεύθερους χώρους της πόλης αυτό που θα έπρεπε να είναι καθημερινά: Κυψέλες πολιτισμού και αθλητισμού.


Ενδεικτικά οι μικροί επισκέπτες θα μπορούν να λάβουν μέρος σε δράσεις όπως «έργα του Κλωντ Μονέ ζωντανεύουν στον Κήπο», «Λογοτεχνικά λογοτεχνικά λουλουδίσματα στον Κήπο», «Ο κύριος ΚΙΧ και το κουτί των ήχων» κ.α. ενώ το «παρών» στις εκδηλώσεις θα δώσουν με τις μελωδίες τους η Φιλαρμονική Ορχήστρα, η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων και ο Σύλλογος Φίλοι της Μουσικής.

Κάποιες δράσεις θα έχουν περιορισμένο αριθμό συμμετοχών γι΄ αυτό όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δουν το πλήρες πρόγραμμα των δραστηριοτήτων στο www.opanda.gr και να δηλώσουν τηλεφωνικώς το ενδιαφέρον τους.

Το πρόγραμμα «Ζήσε τον Κήπο και τα Πάρκα αλλιώς» θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή όλου του δυναμικού του ΟΠΑΝΔΑ και σε συνεργασία με την WWF Hellas, τη Διεύθυνση Πρασίνου και Αστικής Πανίδας και το τμήμα του Δημοτικού και Ιστορικού Αρχείου του δήμου Αθηναίων, το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, διακεκριμένους καλλιτεχνικούς φορείς και σχήματα και καταξιωμένους ερμηνευτές.

Πηγή: Το Βήμα