Κυριακή, 5 Μαΐου 2024, 8:36:55 μμ

Κόσμος

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι αντάρτες σύμμαχοί τους εισέβαλαν στην κουρδική πόλη Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, η οποία αποτελούσε στόχο επιχείρησης που εξαπέλυσε τον Ιανουάριο η Άγκυρα για να εκδιώξει από εκεί τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την οποία η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική, ανακοίνωσε την Κυριακή το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Άνοιξαν σήμερα το πρωί οι κάλπες και στη Μόσχα για τις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας, στις οποίες αναμένεται εκτός απροόπτου να θριαμβεύσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος πιστώνεται το 70% της πρόθεσης ψήφου του εκλογικού σώματος στις δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει στη χώρα.
Ένα παιδί ενός έτους, ένας άνδρας και μια γυναίκα σκοτώθηκαν από αδέσποτες σφαίρες σε ανταλλαγή πυροβολισμών την Παρασκευή μεταξύ συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά και της αστυνομίας σε φαβέλα του συγκροτήματος Αλεμάο, βόρεια του Ρίου ντε Ζανέιρου, ανακοίνωσε το Σάββατο η αστυνομία.
Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 08:00

Ωρα μηδέν στην κόλαση του Μαδούρο

Συντάκτης:
Κόλαση επί της γης για εκατομμύρια Βενεζουελάνους έχει γίνει ο πάλαι ποτέ σοσιαλιστικός παράδεισος του Τσάβες: φτώχεια, πείνα, ανεργία, βία και καταπίεση τους έχουν οδηγήσει σε μια μαζική, άνευ προηγουμένου μετανάστευση, κυρίως προς τη γειτονική Κολομβία, καθώς η συνεχιζόμενη οικονομική και πολιτικ.
Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 08:00

Μένει χωρίς φρένα ο Τραμπ

Συντάκτης:
Φουντώνουν οι διαρροές από συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ ότι ο επόμενος στη λίστα για να φύγει από το επιτελείο του προέδρου είναι ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Χ. Ρ. Μακ Μάστερ. Το νέο αυτό πλήγμα στα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης ακολουθεί την απόλυση του «παραδοσιακά Ρεπουμπλικανού» υπουργού Ε.
Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 08:00

Ψυχροπολεμικό κλίμα με τον τοξικό Πούτιν

Συντάκτης:
«Οι προδότες έχουν πάντα κακό τέλος». Προφητικά κυνικός, με αυτά τα λόγια ο Βλαντίμιρ Πούτιν σχολίαζε το 2010 την ηχηρή ανταλλαγή κατασκόπων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, μετά την οποία ο ρώσος πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ, που είχε ήδη αυτομολήσει στη Δύση, κατέφευγε στη Βρετανία.
Η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Cambridge Analytica συγκέντρωσε , χωρίς τη συγκατάθεσή τους, προσωπικές πληροφορίες 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook αναπτύσσοντας τεχνικές υποστήριξης του Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τις εφημερίδες New York Times και Observer.
Ο Ντόναλντ Τραμπ πανηγύρισε χωρίς να τηρήσει καν τα προσχήματα την απόλυση του πρώην υπαρχηγού του FBI Αντριου ΜακΚέιμπ, εκφράζοντας τη χαρά του για την απομάκρυνση ενός ανθρώπου που θεωρούσε προσωπικό του αντίπαλο και κάνοντας λόγο για «μία μεγάλη μέρα για τη δημοκρατία», εκεί όπου πολλοί καταγγέλλουν μία πολιτική βεντέτα.
Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει από το πρωί την ανατολική Γούτα, το προάστιο αυτό της πρωτεύουσας της Συρίας, της Δαμασκού, μέσω του σημείου ελέγχου της Χαμουρίγια, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία που ανήκει στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας ταγματάρχης Βλαντίμιρ Ζολοτούκιν.
Νέες χιονοπτώσεις σήμερα προκάλεσαν την ματαίωση περισσοτέρων από 115 πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου και η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι οι καιρικές συνθήκες δεν θα βελτιωθούν.

Ανάμεσα στις πτήσεις που έχουν μέχρι στιγμής ματαιωθεί είναι και υπερατλαντικές, ενώ η British Airways ματαιώνει πολλές εσωτερικές πτήσεις της προς Εδιμβούργο, Γλασκώβη και Μάντσεστερ καθώς και πτήσεις προς άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς.