Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024, 12:57:02 πμ

Κόσμος

Αν είναι αλήθεια, δεν κινδυνεύει μόνο η Ουκρανία, αλλά πολλά κράτη στην ανατολική Ευρώπη. Αν είναι ψέματα δείχνει απλώς πόσο πολύ φοβούνται στο Κίεβο τον Βλαντίμιρ Πούτιν, και πόσο απεγνωσμένα θέλουν βοήθεια από την Δύση.
Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 21:50

Νέο βίντεο από τους τζιχαντιστές

Συντάκτης:
Νέο βίντεο από τους τζιχαντιστές, στο οποίο ο βρετανός δημοσιογράφος Τζον Κάντλι υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ και Βρετανία δεν έδωσαν λύτρα για ομήρους ενώ επίσης σημειώνει ότι τα διεθνή ΜΜΕ έχουν παραποιήσει την αλήθεια του Ισλαμικού Κράτους.
Ομάδα δημοσιογράφων του BBC δέχθηκε επίθεση από αγνώστους στη νότια Ρωσία την ώρα που έκαναν ρεπορτάζ για αναφορές περί θανάτου Ρώσων στρατιωτικών κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε την Πέμπτη το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Ο ιταλικός στρατός αποφάσισε να αρχίσει την παραγωγή κάνναβης, σε συμφωνία με το υπουργείο Υγείας, ώστε να παράγονται εγχώρια φάρμακα για τη θεραπεία του πόνου λιγότερο ακριβά από τα εισαγόμενα.

Σχετική συμφωνία υπεγράφη την Πέμπτη στη Ρώμη ενώπιον των δημοσιογράφων ανάμεσα στην υπουργό Υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν και την υπουργό Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι.
Γαλλίδα που προσέφερε τις υπηρεσίες της με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF) στη Λιβερία προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα και επαναπατρίζεται κάτω από ύψιστα μέτρα ασφαλείας.

Ο πρόεδρος των MSF Μεγκό Τερζιάν δήλωσε πως εκτιμάται ότι η κατάσταση της υγείας της Γαλλίδας είναι σταθερή και αναμένεται να έχει επιστρέψει στο Παρίσι εντός της ημέρας.
Οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας εξαιτίας της εμπλοκής της στην κρίση στην Ουκρανία παραβιάζουν τις αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), κατήγγειλε την Πέμπτη ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ πρόσθεσε ότι ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπιστούν είναι να αναπτυχθεί η εγχώρια αγορά.
Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 19:50

Διεθνής Αμνηστία: Κράτος βασανιστηρίων η Νιγηρία

Συντάκτης:
Τα βασανιστήρια έχουν γίνει πλέον τόσο συνήθης πρακτική για την απόσπαση ομολογιών στη Νιγηρία σε βαθμό που πολλά αστυνομικά τμήματα έχουν αξιωματικό βασανιστή, αναφέρει η Διεθνής Αμνηστίας σε έκθεσή της με τίτλο «Καλώς ήλθατε στη Φωτιά της Κόλασης».
Σε λάθος του ιατρικού προσωπικού που μπέρδεψε φιαλίδια εμβολιασμού οφείλεται ο θάνατος 15 παιδιών σε ελεγχόμενη από τους αντικαθεστωτικούς περιοχή της βόρειας Συρίας, όπως αναφέρει έκθεση επιτροπής που ερευνά την υπόθεση.
Η αστυνομία του Κοσόβου σε μια εκτεταμένη επιχείρηση συνέλαβε 15 ύποπτους για προτροπή σε τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, συμπεριλαμβανομένου του ιμάμη του μεγάλου τεμένους της Πρίστινα, Σεφκέτ Κρασνίκι.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο πολιτικός Φουάντ Ραμίκι, πρόεδρος του κόμματος Ισλαμικό Κίνημα Ενότητας, ο ιμάμης από τη Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, Χατζί Εκρέμ Αβντίου καθώς κι ένας 24χρονος, αγνώστων λοιπών στοιχείων, από το Κατσάνικ, που φέρεται να είχε σχέσεις με τον Λαβντρίμ Μουχατζερί,ο οποίος πολεμούσε στη Συρία στο πλευρό της ISIS και σκοτώθηκε πριν λίγες εβδομάδες σε μια μάχη.
Μπορεί πιθανόν να μην προκαλεί έκπληξη για όποιον έχει ταξιδέψει δια μέσου της Ατλάντα ότι το αεροδρόμιο της αμερικανικής μεγαλούπολης, της πρωτεύουσας της πολιτείας Τζόρτζια, είναι το πιο πολυσύχναστο επιβατικό (αεροδρόμιο) στο κόσμο.