Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024, 1:17:52 μμ
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 19:15

Δήλωση Γιώργου Φραγγίδη για 28η Οκτωβρίου 1940

Ο αείμνηστος λογοτέχνης Άγγελος Τερζάκης, στό τέλος του περίφημου βιβλίου του: «Ελληνική Εποποιΐα 1940-1941», σημειώνει:

 

“Περισσότερο κι’ ἀπό τήν ὑπόθεση ἑνός ἔθνους πού ἀγωνίζεται γιά τήν ἀνεξαρτησία του, ἡ 28η Ὀκτωβρίου τοῦ 1940 προβάλλει στή σκηνή τῆς Ἱστο ρίας ἕναν ἀγώνα γενικώτερο · μιᾶς φυλῆς ἀνθρώπων. Αὐτῆς πού προσδι ορίζεται ἀπό τό πάθος τῆς ἐλευθερίας”.

Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής μας επετείου παρά το γεγονός ότι δεν θα έχει τη λαμπρότητα που της αξίζει, αποτελεί ευκαιρία να στείλουμε μήνυμα ενότητας, ομοψυχίας και ετοιμότητας όλων των Ελλήνων, τονίζοντας παράλληλα την επιτακτική ανάγκη για ενιαία εθνική γραμμή απέναντι στην προκλητικότητα των Τούρκων, ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά στις απειλές κάθε επίδοξου εχθρού της Πατρίδας μας, που επιβουλεύεται την ακε ραιότητά της . 

Η ρήση του Προέδρου των Η.Π.Α. το 1943 “ Όταν όλος ο κόσμος είχε χάσει κάθε ελπίδα, ο Ελληνικός λαός τόλμησε να αμφισβητήσει το αήττητο του γερμανικού τέρατος αντιτάσσοντας το υπερήφανο πνεύμα της ελευθερίας”, εκφράζει ακόμη και σήμερα τις αστείρευτες δυνάμεις του  έθνους μας, που μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο, αρκεί να το πιστέψει και να αγωνιστεί .

Γιώργος Φραγγίδης

Βουλευτής Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής