Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018, 6:15:28 μμ
Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 21:28

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Γεωργαντά για το ΤΕΙ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς και το βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργο Γεωργαντά με τη λειτουργία του ΤΕΙ Κιλκίς στις νέες εγκαταστάσεις του.
Σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς για το ΤΕΙ αναφέρει:


«Από την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης του Τ.Ε.Ι Κεντρικής Μακεδονίας θα  λειτουργεί στις εγκαταστάσεις  του κτηρίου της πόλης μας. Οι Κασσάνδρειες προφητείες "...Δυστυχώς οι φόβοι μου για την εξέλιξη της υπόθεσης επιβεβαιώθηκαν με τον πιο επίσημο τρόπο χθες από τα χείλη του Αναπληρωτή Προέδρου του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Αναστάσιου Μωυσιάδη..." του τοπικού βουλευτή της Ν.Δ δεν επαληθεύτηκαν.
Είναι αλήθεια πως θεωρούσαμε ότι η έναρξη λειτουργίας του εν λόγω κτηρίου θα συνέπιπτε με την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς το Σεπτέμβριο του 2017. Όσοι ωστόσο ασχολήθηκαν σοβαρά, και όχι σε επίπεδο εντυπώσεων με το θέμα, γνωρίζουν καλά τις δυσκολίες, τις αντιδράσεις και τα εμπόδια που διάφοροι φορείς και πρόσωπα έβαλαν στην πορεία μετεγκατάστασης του τμήματος. Γνωρίζουν την ειλημμένη εδώ και μήνες απόφαση του Υπουργείου Παιδείας προς αυτή την κατεύθυνση, όπως και την εκταμίευση κονδυλίων για τη μεταφορά ήδη από το καλοκαίρι του 2017.
Γνωρίζουν επίσης τον καταλυτικά θετικό ρόλο που έπαιξαν πρόσωπα όπως ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, οι γραμματείς του Υπουργείου Παιδείας  και όχι μόνο. Οι ειλικρινείς δηλώσεις του Δημάρχου Κιλκίς κ. Σισμανίδη σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον T.V 100, ήταν αποκαλυπτικές. Καθώς το κτήριο πλέον λειτουργεί- απαραίτητη προϋπόθεση ήταν αρχικά να λειτουργήσει- μπορούμε όλοι να σχεδιάσουμε και να προτείνουμε την επέκτασή του σε νέα γνωστικά αντικείμενα.
Ελπίζουμε τέλος πως κάποιοι μετάνιωσαν για τις ατυχείς, μικροπολιτικού χαρακτήρα δηλώσεις τους («Ο λογαριασμός της ασχετοσύνης και της ανευθυνότητας ήρθε: Η Διοίκηση του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας θέλει να μεταφέρει τους φοιτητές στις Σέρρες»/ «Μετακομίσεις ο ΣΥΡΙΖΑ: Γρήγορα και φθηνά») και να συμβάλλουν θετικά στην αναβάθμιση του δικού μας Τ.Ε.Ι. Μας αρκεί να το μετάνιωσαν... από μέσα τους. Οι  δηλώσεις περιττεύουν. Τα δε πυροτεχνήματα της συνάντησης του κ. Γεωργαντά με τους πρυτάνεις των Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας,  κατόπιν εορτής φυσικά, μόνο θυμηδία προκαλούν».

 

Γ. Γεωργαντάς: «Μεγάλη επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς»
Αμεση ήταν η απάντηση του βουλευτή Κιλκίς της Ν.Δ. στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς με διθυραμβικό τρόπο ανακοίνωσε σήμερα ότι μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης κατάφερε να δώσει 50.000€, ώστε να γίνει η μετακόμιση του Τ.Ε.Ι. Κιλκίς στο νέο κτίριο. Πραγματικά τεράστια επιτυχία για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει αυτή την άθλια ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα κατάφεραν παρά τις «αντιδράσεις και τα εμπόδια που διάφοροι φορείς και πρόσωπα έβαλαν στην πορεία μετεγκατάστασης του τμήματος». Φαντάζομαι ότι οι συντάκτες του κειμένου θα δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία για αυτά που καταγγέλλουν γιατί διαφορετικά θα είναι πλην των άλλων και κοινοί συκοφάντες.
Εγώ, ως Βουλευτής Κιλκίς, με δύο   τροπολογίες μου  που γίνανε δεκτές μία επί Νέας Δημοκρατίας και μία πριν ένα χρόνο περίπου, προσπάθησα και θεωρώ ότι συνέβαλα στην επίλυση του προβλήματος. Κάποιοι άλλοι πανηγυρίζουν όψιμα αντί να ενδιαφερθούν  για το βασικό ζητούμενο του δευτέρου τμήματος. Ταυτόχρονα, δεν έχουν τίποτα να πουν ούτε για την απένταξη του Δημοτικού Σταδίου Κιλκίς ούτε για την ακύρωση της δρομολογημένης λύσης για τις Δικαστικές Υπηρεσίες.
Ευτυχώς για το λαό του Κιλκίς δεν θα χρειαστούν τρία ακόμη χρόνια για να πανηγυρίσουν κάποιοι για άλλες 50.000€. Οι εκλογές δεν αργούν.»