Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018, 6:32:47 μμ
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 21:27

13ο Αντάμωμα Θρακιωτών Ν. Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Γι'  αυτό  η  Ελλάδα  δεν  έσβησε  και  δεν  πρόκειται  να  σβήσει  ποτέ». Αυτό ήταν το συμπέρασμα Κοσμήτορα Πανεπιστημίου ξένου κράτους που παρευρέθηκε στην εκδήλωση , φιλοξενούμενος στο Αξιοχώρι.
Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017, με την συγκέντρωση περί των χιλίων πεντακοσίων περίπου ανθρώπων, οι οποίοι ήρθαν να δώσουν το παρόν συμμετέχοντας στην διατήρηση και τη διαιώνιση των ηθών και των παραδόσεων του Θρακιώτικου Ελληνικού πληθυσμού,   επίκεντρο του Ν. Κιλκίς έγινε το Αξιοχώρι . Και το  χωριό αυτό  των εκατόν ενενήντα κατοίκων, φτωχό μεν σε αριθμό κατοίκων αλλά πάμπλουτο σε καρδιά, θέληση και εθελοντισμό, για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι είναι  ικανό  και άξιο για πολλά και μεγάλα.


Από τον τόπο της πρώτης συγκέντρωσης ακόμα, στο χώρο της πλατείας συντριβανίου , έγινε η καλύτερη δυνατή αρχή με την πλούσια παροχή εδεσμάτων, λικέρ, και αναψυκτικών. Στη συνέχεια η πατινάδα με διακόσιους είκοσι περίπου χορευτές και επί πλέον άλλους συνοδοιπόρους, με τους παραδοσιακούς Θρακιώτικους ήχους και χορούς , υπό τη συνοδεία οργάνων,  ανάστησε στην κυριολεξία όλο το χωριό και το οδήγησε, μετά από   ένα μικρό διάλλειμα, για παραδοσιακό κέρασμα  μπροστά στο  Αμυδόνιο  Λαογραφικό Μουσείο, στο χώρο της εκδήλωσης, στο γήπεδο μπάσκετ.  Η εκφωνήτρια άψογη, ξεπερνώντας πολλές και από αυτές των μέσων μαζικής ενημέρωσης,  με τον πολλαπλό ρόλο της, πέτυχε να κρατήσει απόλυτα το χρονοδιάγραμμα της όλης εκδήλωσης.  Οι εθελοντές  εκπρόσωποι όλων των Συλλόγων με τους είκοσι άλλους αξιοθαύμαστους νεαρούς  εθελοντές, πέτυχαν απόλυτα στο  γρήγορο και καλό σερβίρισμα των χορευτικών Συλλόγων, μετά από την επιτυχημένη προετοιμασία των συσκευασιών από άλλους εθελοντές .  Οι χορευτές βέβαια όλων των Συλλόγων, αυτοί που στην πραγματικότητα δίνουν το μέτρο της επιτυχίας της ποιότητας κάθε εκδήλωσης, ήταν άριστοι στη συμπεριφορά και άψογοι στην εμφάνισή τους, γι αυτό και κέρδισαν δίκαια το ένθερμο χειροκρότημα και τα κολακευτικά σχόλια των θεατών. Θα ήταν άδικο βέβαια αν δεν τονίζαμε την ιδανική παρουσία του ήχου και τη  λαμπρή εμφάνιση της ορχήστρας που εξέπεμπαν ζωντάνια και ρυθμό ,όπου και βασίστηκε όλη η καλή εμφάνιση των χορευτών.
Κλείνοντας , θα τονίσουμε για μια ακόμη φορά, ότι το μέγεθος της επιτυχίας της εκδήλωσης εξαρτάται από την παρουσία του κόσμου, και εδώ είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του και  ιδιαίτερα στους επισήμους,  ανάμεσα στους οποίους, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Καπασακάλης, ο βουλευτής κ. Γεωργαντάς , η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Καραμισάκη,  ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Φράγκος και Παμποράκης, ο Δημ. Σύμβουλος και  Πρόεδρος Πολιτισμού κ.  Μπαβέλης , ο πολιτευτής κ. Παπαδόπουλος, ο  πρώην Δήμαρχος Πολυκάστρου κ. Σμυδάκης,  αντιπροσωπία της ΠΟΣΑΡ, ο πατήρ Θεόδωρος και ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης πατήρ Δημήτριος.