Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019, 2:44:59 μμ
Κυριακή, 05 Αυγούστου 2018 21:32

Δράση για την παιδική προστασία και υποστήριξη ευάλωτων ομάδων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την πρώτη τους συνάντηση για να οριοθετηθούν οι ψυχοκοινωνικές και υγειονομικές παρεμβάσεις για την ευημερία των παιδιών από ευάλωτους πληθυσμούς, με τίτλο «In4Child» υλοποίησαν η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, η Ανώτατη Ιατρική Σχολή της ΠΓΔΜ, UKLO, η UNESCO Club Σερρών και η Lifestart.

 

Συνεργασία Ελλάδας – Σκοπίων
Ο σημαντικότερος πυλώνας του έργου εντοπίζεται στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – ΠΓΔΜ, στον τομέα της παιδικής προστασίας και την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Tο έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREG IPA «Ελλάδα – πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εθνικών Πόρων των συμμετεχουσών χωρών.

Στόχος του προγράμματος
Το συγκεκριμένο έργο θα υλοποιηθεί στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Πέλλας, του Κιλκίς και των Σερρών, με στόχο την παιδαγωγική, ψυχοκοινωνική και ιατρική υποστήριξη παιδιών που εργάζονται στο δρόμο, που διαβιούν σε καταυλισμούς Ρομά, ή προσφύγων, καθώς και παιδιών που διασχίζουν τα σύνορα μεταξύ των δύο συνεργαζόμενων χωρών. Στην ΠΓΔΜ οι εταίροι του έργου θα υλοποιήσουν δράσεις στην περιφέρεια της Pelagonia.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια εκπαίδευσης εκπαιδευτικών Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης, στη χρήση των εγχειριδίων Compass & Compasito του Συμβουλίου της Ευρώπης και εκπαιδευτικές παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες των δύο χωρών.