Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, 4:05:03 μμ

Πολιτιστικά

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και με σχετική θεματολογία, στην Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς οι Αργοναύτες εργαστήκαμε μαζί με τα παιδιά μας με ομολογουμένως εξαιρετικά αποτελέσματα.
Στα παιδικά και εφηβικά τμήματα του συλλόγου, η χοροδιδάσκαλος μας και εκπαιδευτικός κα Ελευθεριάδου Ελένη δούλεψε με μεγάλη ευαισθησία  θεματικές δραστηριότητες με τίτλο "Δε ξεχνώ" για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (ιστορική αναδρομή, ανάγνωση αληθινών μαρτυριών, προβολή φωτογραφιών, εικαστικές δημιουργίες) και κάλεσε τα παιδιά να αποτυπώσουν στο χαρτί, με μολύβι και χρώματα, αυτά που ένοιωσαν.

Στις 17 Μαΐου 2018 ολοκληρώθηκε για τη φετινή σχολική χρονιά η παρέμβαση «Στον Κήπο με τις 11 γάτες», που σχεδίασε το Κέντρο Πρόληψης ΝΗΡΕΑΣ και απευθυνόταν σε μαθητές Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης δημοτικού. Η παρέμβαση είχε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (Αρ. Πρ. Φ14/ΜΚ/185686/200146 /Δ1) και κρίθηκε παιδαγωγικά κατάλληλο από το ΙΕΠ (αρ. 44/30-10-2017).

Την Κυριακή 20 Μαίου 2018, στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Ευκαρπίας Κιλκίς και μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε το μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης κ Ανδρέας Βεργίδης, ο Αντιδήμαρχος δημοτικής ενότητας Κρουσσών κ Γεώργιος Μπαλασκας, ο Πρόεδρος δημοτικού διαμερίσματος Ευκαρπίας κ Νικόλαος Ανδρεάδης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και προοδευτικού Συλλόγου Γερακαριού κ Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος, ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Παλατιανού Παναγία Σουμελά κ  Γεώργιος Γεωργιάδης.

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 22:16

Εκδήλωση μνήμης από τους πόντιους της Παιονίας

Γράφτηκε από τον

Με τη σύμπραξη όλων των Ποντιακών Σωματείων του Δήμου Παιονίας την Κυριακή 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Νεότητας Γουμένισσας εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
  Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Γουμένισσας “Διογένης ο Σινωπεύς”, Χριστόφορος Λαζαρίδης.

Τρίτη, 22 Μαΐου 2018 22:39

Μνήμη Γενοκτονίας στο Σ.Σ. Μουριών

Γράφτηκε από τον

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού είναι για το Λεκανοπέδιο των Μουριών το ερχόμενο Σάββατο 26 Μαΐου, με τις εκδηλώσεις που οργανώνει ο Ποντιακός Σύλλογος «Το Μπέλλες» του Σ.Σ. Μουριών.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 7:30 το απόγευμα με επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον του χωριού, δίπλα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Η συνέχεια θα δοθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου, με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Έπειτα από την επιτυχία που σημείωσε στην πόλη του Κιλκίς για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς "Παίζουμε όπως παλιά..." μεταφέρεται φέτος για πρώτη φορά, και στο Πολύκαστρο.
Τα παιδικά παραδοσιακά παιχνίδια του Λ.Ε.Κ. θα αναβιώσουν στην κεντρική πλατεία Πολυκάστρου, την Κυριακή 27 Μαΐου 2018, στις 11 το πρωί, με τη συνεργασία του Συλλόγου Γυναικών Δήμου Παιονίας «ΕΥΚΡΑΝΤΗ» και τη στήριξη του Δήμου Παιονίας.

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018 21:44

Απονέμονται τρία βραβεία και πέντε έπαινοι

Γράφτηκε από τον

Το Σάββατο 26 Μαΐου 2018, στις 8μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των βραβείων και επαίνων στους νικητές του 23ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού», μια διοργάνωση που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα  εκδηλώσεων «Ελευθέρια» 2018 του Δήμου Κιλκίς  και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Π.Ε. Κιλκίς, το Δήμο Κιλκίς και τη ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς.

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά υπέροχη εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 09 Μαΐου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.
Διοργανωτής ήταν ο ¨Πολιτιστικός και μορφωτικός σύλλογος ‘’οι Μωμόγεροι’’  του Αγίου Μάρκου Κιλκίς¨ , σε στενή συνεργασία με τις δασκάλες Αναστασία Διαμαντίδου, Σοφία Μιχαηλίδου, Αγάπη Πολυμένη,  και τους μουσικούς Γρηγόρη Αμοιρίδη (λύρα), Πανγιώτης Ηλιάδης (λύρα), Χάρη Πιπερίδη (λύρα), Κωφίδης Κωνσταντίνος (πιάνο), Αμανατίδης Παναγιώτης (ντραμς), Παπουρτζής Αλέξανδρος (Νταούλι), Νικολαίδης Λάζαρος (νταούλι), Σιγηρόπουλος Γεώργιος(νταούλι) που ολοκλήρωναν με μουσική και τραγούδι τις θεματικές ενότητες της εκδήλωσης.

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 23:25

Εκδήλωση μνήμης για την Αλωση της Πόλης στην Τέρπυλλο

Γράφτηκε από τον

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση μνήμης για την Αλωση της Πόλης οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπύλλου το πρωί της Κυριακής 27 Μαΐου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Τερπύλλου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση.

Στις 10:30 πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία από την Ελευθερία Χατζοπούλου, συγγραφέα "Οι δρόμοι της βροχής".

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι Σύλλογοι Θρακιωτών ν. Κιλκίς.

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 19:22

Κουρά μοναχού στη Μονή Αγίου Νεκταρίου

Γράφτηκε από τον

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και έντονης συγκίνησης τελέστηκε, το απόγευμα του Σαββάτου 12 Μαϊου 2018, η ρασοφορία του Δόκιμου Μοναχού Χρήστου Δημητριάδη υιός του Λαζάρου και της Παρθένας, στην υπό σύσταση Ιερά ανδρώα Μονή Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς.
Στο μικρό Μοναστηράκι της Ιεράς Μητροπόλεως μας, το οποίο βρίσκεται πλησίον της πόλεως, στον παλαιό δρόμο Κιλκίς-Τερπύλου, σε μία καταπράσινη περιοχή δίπλα στον Γαλλικό ποταμό εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν για να συμμετέχουν στις ευλογημένες στιγμές του νέου Μοναχού και να προσευχηθούν μαζί στο ιδιαίτερο γεγονός της ζωής του. Ο νέος μοναχός έλαβε το όνομα Γαβριήλ.