Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019, 10:49:09 μμ

Πολιτιστικά

Με δια βοής απόφασή της η Ιεραρχία αποφάσισε να επικυρώσει την πρόσφατη απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, και να συμφωνήσει ότι είναι δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου να χορηγεί Αυτοκεφαλία.
Κατά συνέπεια η σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος αναγνώρισε τη νέα αυτοκέφαλη εκκλησία της Ουκρανίας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα μνημονεύει και θα συμπεριλάβει στην ορθόδοξη οικογένεια τον Αρχιεπίσκοπο της Ουκρανικής Εκκλησίας Επιφάνιο. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να σταλούν επιστολές στην  Κωνσταντινούπολη.

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 22:41

72η εθελοντική αιμοδοσία από τον “Άγιο Τρύφωνα” Γουμένισσας

Γράφτηκε από τον

Ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κιλκίς, πραγματοποίησε την 72η εθελοντική αιμοδοσία, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, στις 9:30 π.μ. έως 12:30 μ.μ., στα γραφεία του συλλόγου (έναντι πρώην Δημαρχείου). Προσήλθαν και αιμοδότησαν εθελοντές αιμοδότες, μεταξύ των οποίων και νέα μέλη, ενισχύοντας το απόθεμα αίματος της τράπεζας. Ο Πρόεδρος κος Αστέριος Τάτσης και το Δ. Σ. ευχαριστούν τους χορηγούς και όλους όσους προσέφεραν συμβάλλοντας στην επιτυχία της αιμοδοσίας.

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Μικρασιατική Καταστροφή, πραγματοποιεί ο Όμιλος Ιστορίας και Πολιτισμού του Κιλκίς, από το Σάββατο 19 έως την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019, στο χώρο των Καπναποθηκών της Αυστροελληνικής, Ν. Παναγιώτου 50, στην πόλη του Κιλκίς.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει εκθέσεις και εκδηλώσεις.

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 23:33

Ο «Τσολιάς» της Γουμένισσας στο κανάλι Europe One

Γράφτηκε από τον

Στο Europe One, τον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμός της Κεντρικής Μακεδονίας, που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, εμφανίζεται κάθε εβδομάδα ο Αντώνης Ζώρας, ο γνωστός «Τσολιάς» της Γουμένισσας, με την εκπομπή του "ΓΛΕΝΤΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΟΛΙΑ", έχοντας στο πλευρό του εξαιρετικούς καλλιτέχνες από τη βόρεια Ελλάδα.
Την εκπομπή μπορείτε να τη βρείτε και στο you tube: Europeonetv.

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 21:17

ΚΔΑΠ Kinesis: Δημιουργούμε, εκφραζόμαστε, φυτεύουμε!

Γράφτηκε από τον

Άλλη μια εβδομάδα για τα ΚΔΑΠ Kinesis for Kids και Kinesis for Junior πέρασε με την προσοχή μας να επικεντρώνεται σε κανόνες και τρόπους καλής συμπεριφοράς, τόσο μέσα στην τάξη όσο και στο κοινωνικό μας περιβάλλον. Τα παιδιά έχουν ανάγκη από ένα σταθερό και σαφές πλαίσιο για να μπορούν να νιώθουν ασφάλεια, να προσανατολιστούν και να προχωρήσουν.

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 21:18

"Τέχνη" Κιλκίς: Πάμε θέατρο!

Γράφτηκε από τον

Η παράσταση: Η Φόνισσα.
Ο συγγραφέας: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.
Το θέατρο : Θέατρο Τ.
Στο ρόλο της Φόνισσας : Έφη Σταμούλη.
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019.
Αναχώρηση 18.00 από την πλατεία Ειρήνης.
Συμμετοχή στα τηλέφωνα:
Απόγευμα 4-8 : 23410 24217.
Απόγευμα 5-8: 6946 595 220.

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 09:23

Μικρασιατική Καταστροφή - Έλληνες του ξεριζωμού της Θράκης

Γράφτηκε από τον

Η Θρακική εστία Κιλκίς, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του Ομίλου Ιστορίας και Πολιτισμού Κιλκίς, σας προσκαλεί την Παρασκευή 25/10/2019 μ.μ, στην Αυστρο-ελληνικη Καπναποθήκη στην ομιλία με θέμα: Μικρασιατική Καταστροφή - Έλληνες του ξεριζωμού της Θράκης, με ομιλητή τον συγγραφέα Γιώργο Μάνο.

Για να θυμούνται η παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι την Ιστορία του τόπου μας.

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 10:00

Ειδομένη... ο «παιδικός» σταθμός της ζωής μας

Γράφτηκε από τον

Το τηλέφωνο χτυπάει. Είναι η Ειρήνη, η φίλη μου που θα μας φέρει στην πόλη. Θα μου πει τα νέα του χωριού που επισκέφτηκε το Σαββατοκύριακο.

- Τι κάνεις, πως τα πήγες στο πρώτο συμβούλιο του χωριού που είχες άγχος;

- Καλά, Γεωργία μου. Πήγε καλά. Μάλιστα καταλήξαμε σε ομοφωνία, θα έλεγα. Πήραμε και αποφάσεις αλλαγής.

Εξαιρετική δουλειά κάνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διβουνιωτών, ο οποίος μετά το μεγάλο Συναπάντημα που οργάνωσε τον Αύγουστο, προχώρησε και στην καθιερωμένη Γιορτή Τρίτης Ηλικίας.
Έχοντας για σύμμαχο το ζεστό ήλιο του φθινοπώρου, η διοίκηση και τα μέλη του συλλόγου οργάνωσαν μια όμορφη εκδήλωση με τιμώμενα πρόσωπα τους ηλικιωμένους του χωριού.

Στην σκιά των μοναδικών Αγραφιώτικων δασών που έζησε η Νύμφη Χρυσοπέλεια για να προστατεύει τα έλατα στο Φράγμα του ποταμού Ταυρωπού περπάτησαν εκατό μέλη και φίλοι του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών.