Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019, 5:44:07 μμ

Πολιτιστικά

Πάμε σινεμά! Σινέ Άστρον Κιλκίς με δυο ταινίες για μικρούς και μεγάλους

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 23:03

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από τον ΧΟΡΟΝΟ στην ΑΝΑΣΑ

Γράφτηκε από τον

Με μεγάλη χαρά το Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου το Πολιτιστικό Σωματείο ΧΟΡΟΝΟΣ παραδώσαμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο Σύλλογο ΑΝΑΣΑ Ευαισθησίας Ν. Κιλκίς. Το υλικό παρέλαβε η κ. Κουρουζίδου Χριστίνα, που με εθελοντές καλύπτει τις ανάγκες 700 άπορων οικογενειών του τόπου μας σε τρόφιμα και ρουχισμό.

Την ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωσή του, με καφέ, τσάι, εδέσματα αλλά και χορό με παραδοσιακά και λαϊκά ακούσματα διοργάνωσε και εφέτος λίγο πριν την εορταστική περίοδο του Α.Δωδεκαημέρου, στην αίθουσα τελετών της λέσχης αξιωματικών φρουράς Πολυκάστρου, ο σύλλογος γυναικών Παιονίας «Ευκράντη».

Η Φωτογραφία της Εβδομάδας - Φωτογραφική Ομάδα Κιλκίς. Αλέξανδρος Μωυσίδης.

Πορτρέτο.

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 00:15

Τα παιδιά του ΧΟΡΟΝΟΥ στο Γηροκομείο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Τα πρώτα Χριστούγεννα για τον «ΧΟΡΟΝΟ εν κύκλιος κίνηση», και οι εξορμήσεις του ξεκίνησαν. Τα μικρά παιδιά το Σάββατο, 15 Δεκέμβρη τραγούδησαν κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο Γηροκομείο του Κιλκίς, με τη συνοδεία των μουσικών–συγχορευτών τους στο κλαρίνο και στο ακορντεόν.

Άλλη μία χριστουγεννιάτικη και δημιουργική εβδομάδα πέρασε για τα ΚΔΑΠ Kinesis for kids και Kinesis for junior. Συγκεκριμένα, την ώρα της δημιουργικής γραφής γράψαμε τα γράμματα μας προς τον Άγιο Βασίλη και την ώρα των εικαστικών κατασκευάσαμε το γραμματοκιβώτιο στο οποίο θα συλλέξουμε τα γράμματα όλων των παιδιών ώστε να τα στείλουμε στη μακρινή Λαπωνία. Παιδικά όνειρα και επιθυμίες αποδίδονται τόσο απλά σ' ένα χαρτί αλλά με τόσο βαθιά νοήματα. Τα μικρά μας, αναζητώντας λέξεις για να περιγράψουν πόσο αξίζουν το δώρο που επιθυμούν, μαθαίνουν να εκτιμούν μια προσφορά που γίνεται με αγάπη. Εμείς από την άλλη ελπίζουμε στην ανταπόδοση αυτού του τόσου σημαντικού συναισθήματος της αγάπης καθώς επίσης και στην κατανόηση της αξίας του να προσφέρουν.

1: Προλεγόμενα
Το Δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων είναι η χρονική περίοδος δώδεκα ημερών που αρχίζει μετά τα Χριστούγεννα (25 Δεκεμβρίου) και τελειώνει την παραμονή των Θεοφανείων (5 Ιανουαρίου). Όλος αυτός ο χρόνος θεωρείται χρόνος εορταστικός και ιερός. Διαφέρει από τον απλό χρόνο, τον καθημερινό, ο οποίος επιδαπανάται για τις καθημερινές βιοποριστικές εργασίες και επαγγελματικές, επιστημονικές και άλλες ασχολίες των ανθρώπων.

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 21:53

Χριστουγεννιάτικη γιορτή των τμημάτων του "πόλις"

Γράφτηκε από τον

Το Σάββατο 22/12/2018 και ώρες 10:30-14:00 στα εργαστήρια του Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Συνόλου «η πόλις» αντί μαθημάτων θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα!
Μαθητές, γονείς και φίλοι είστε όλοι ευπρόσδεκτοι στη γιορτή, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την έκθεση Χριστουγεννιάτικων έργων των μαθητών των τμημάτων ζωγραφικής και κόμικς καθώς και να πάρετε μέρος σε καλλιτεχνικά και σκακιστικά παιχνίδια.

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 21:26

Χριστουγεννιάτικη συνεργασία ΛΕΚ-Αργοναυτών

Γράφτηκε από τον

Για πρώτη χρονιά φέτος το Πάρκο-Κήπος του Κιλκίς αποκτά χριστουγεννιάτικο χρώμα και ρυθμό, με τις εορταστικές εκδηλώσεις και δράσεις που θα πραγματοποιήσουν από κοινού, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς και η Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», κατά το διάστημα από 22 Δεκεμβρίου 2018 έως 2 Ιανουαρίου 2019.

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ-ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΙΛΚΙΣ.
Το τμήμα παραδοσιακής χειροτεχνίας της Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς "Οι Αργοναύτες" ετοιμάζεται να γιορτάσει την γέννηση του Χριστού προσφέροντας στο Κέντρο στήριξης ατόμων με ειδικές ανάγκες της πόλης μας χριστουγεννιάτικα στολίδια για την χριστουγεννιάτικη έκθεση χειροτεχνίας του. Τα έσοδα από την πώληση τους θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του κέντρου.