Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 5:24:31 μμ
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 22:12

Στον Βεργίδη ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τον νέο πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νικ. Οικονομόπουλο, δέχθηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης. Τον κ. Οικονομόπουλο συνόδευαν η αντιπρόεδρος κα Α. Κωνσταντινίδου, ο σύμβουλος του κ. Ιω. Ευθυμιάδης και άλλα στελέχη του ΕΕΣ.


Στην συνάντηση ήταν παρών ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Π. Θωμαϊδης, ενώ από πλευράς του παραρτήματος Κιλκίς του ΕΕΣ συμμετείχαν η πρόεδρος Αικ. Παναγιωτίδου – Φραγγίδου, ο αντιπρόεδρος κ. Δημ. Αβραμίδης, ο Γ. Γ. κ. Θεοφ. Γουλτίδης και εθελοντές.
Ο κ. Βεργίδης αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε το νέο πρόεδρο για την τιμή, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο της νέας Διοίκησης ώστε γρήγορα να αποτελέσουν παρελθόν οι έντονες σκιές που άφησαν στον λαμπρό Οργανισμό τα άσχημα γεγονότα των τελευταίων ετών που σε επίπεδο Διοίκησης δεν συνάδουν με την ιστορία του Ερυθρού Σταυρού. ‘Το οφείλετε όχι μόνο σε αυτούς που σας εμπιστεύθηκαν το υψηλό αξίωμα, αλλά, κυρίως στους χιλιάδες ανώνυμους πολύτιμους εθελοντές’ τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης. Ο κ. Βεργίδης επεσήμανε με έμφαση την μεγάλη προσφορά του τοπικού Ερυθρού Σταυρού σε όλα τα ζητήματα αλληλεγγύης με αιχμή την αποφασιστική συμβολή του στην αντιμετώπιση και διαχείριση της ασύμμετρης ανθρωπιστικής κρίσης που προκάλεσε η μαζική έλευση χιλιάδων προσφύγων – μεταναστών στο νομό με σημείο αναφοράς την Ειδομένη.
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ευχαρίστησε τον κ. Βεργίδη για το πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας που κατέθεσε, και παράλληλα διαβεβαίωσε τον Αντιπεριφερειάρχη ότι το Κιλκίς σύντομα θα έχει την απτή αναγνώριση της προσφοράς του στο μεγάλο έργο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Επιφυλάχθηκε να συμπεριλάβει τις εξαγγελίες στο γενικότερο ανανεωτικό και καινοτόμο πρόγραμμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που θα ανακοινωθεί ολοκληρωμένο εντός του αμέσως προσεχούς διαστήματος.
Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Βεργίδης πρόσφερε στην νέα ηγεσία του ΕΕΣ αναμνηστικά του νομού.