Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, 8:16:41 μμ
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019 22:21

Αφεντικά οι της ΜΚΟ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο καμπ της Νέας Καβάλας κουμάντο κάνει μια ΜΚΟ εκ Δανίας προερχόμενη. Οι οποίες ΜΚΟ, όπως μέχρι τώρα ξέρουμε, θα πρέπει να αποχωρήσουν το 2020. Είναι από τα παράξενα τούτης της χώρας, σε έναν στρατιωτικό χώρο, ο οποίος φυλάσσεται από την ελληνική Αστυνομία και δεν σου επιτρέπεται η είσοδος, κουμάντο να κάνει μια ξένη ΜΚΟ. Και το Υπουργείο Άμυνας προκηρύσσει τους διαγωνισμούς σίτισης των προσφύγων αλλά δεν πληρώνει αυτό.


Και με ποια λογική σε ένα καμπ που φιλοξενούνται 2000 πρόσφυγες να μην έχει τον έλεγχο και τη διαχείριση το ελληνικό κράτος αλλά μια ξένη ΜΚΟ; Και φθάνουμε στο σημείο μια ΜΚΟ να πληρώνει βυτιοφόρο για να μεταφέρει τα λύματα από το καμπ στο βιολογικό του Πολυκάστρου, να φωνάζει ο δήμος Παιονίας για υποδομές που δεν γίνονται και όλοι ν’ ανακαλύπτουν σήμερα πως το νερό για τη Νέα Καβάλα των 100 κατοίκων δεν αρκεί και για 2000 πρόσφυγες…
Ας αναθέσουν στις ΜΚΟ να κάνουν και τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, για να τελειώσουμε ως κράτος!

 

Εκπαίδευση προσφύγων
Μακριά από εμάς κάθε -και σκέψη ακόμα- ρατσιστικής αντιμετώπισης θεμάτων που προκύπτουν από την παρουσία - φιλοξενία εντός του νομού προσφύγων. Ωστόσο η φιλόξενη διάθεση δεν σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να κλείνει τα μάτια σε υπαρκτά προβλήματα που ανακύπτουν από τη βίαιη μεταβολή των συνθηκών που παρατηρούνται σε ορισμένα σχολεία. Ας πάρουμε το παράδειγμα του Σταθμού Μουριών: Στο Νηπιαγωγείο εγγράφηκαν 20 παιδιά - ελληνόπουλα. Και άλλα τόσα (20) προσφυγάκια.
Καθαρά με εκπαιδευτικούς όρους: Πόσο λειτουργικό μπορεί να αποδειχθεί ένα νηπιαγωγείο με τη συγκεκριμένη σύνθεση μαθητών; Πάμε στο δημοτικό σχολείο: Τα Ελληνόπουλα είναι 70. Και τα προσφυγάκια 37. Πόσο εύκολη - εύρυθμη και αποδοτική θα είναι η λειτουργία ενός παρόμοιου σχολείου; Πόσο ανταγωνιστικό θα είναι ένα λύκειο με παρόμοια σύνθεση διδασκομένων; Επαναλαμβάνουμε: Χωρίς καμιά διάθεση αποκλεισμού των προσφυγόπουλων - οι αναγνώστες μας γνωρίζουν άριστα τις απόψεις μας και πως χειριστήκαμε το ευαίσθητο αυτό θέμα σε περιόδους μάλιστα όξυνσής του στο νομό- μήπως οι αρμόδιοι οφείλουν να το αντιμετωπίσουν εντελώς σφαιρικά και με βάση αμιγώς εκπαιδευτικά κριτήρια;

 

Εξαιρετική δουλειά
Τώρα που το καλοκαίρι και οι φωτιές απομακρύνονται, είναι ευκαιρία να πούμε ένα μπράβο στα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στο Παλατιανό, αλλά και για την άμεση και αποτελεσματική επέμβασή τους στο φωτιά που προέκυψε στις ανεμογεννήτριες του Δροσάτου και που παρά τον άνεμο δεν της επέτρεψαν να απλωθεί. Στη δεύτερη αυτή φωτιά, που ήμασταν εκεί από την πρώτη στιγμή, μας έκανε θετική εντύπωση και η άμεση και επαγγελματική αντίδραση της Τροχαίας, η οποία απέκλεισε την κυκλοφορία αστραπιαία των αυτοκινήτων σε δυο σημεία του εθνικού δικτύου, μιας και η φωτιά κινούνταν στην άκρη του δρόμου και καθιστούσε επικίνδυνη την κίνηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Να σεβαστούν τα παιδιά! Δουλευόμαστε διαχρονικά! »