Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018, 9:30:30 πμ
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 21:21

Ανακάλεσε ο Σισμανίδης για Δοϊράνη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο Δροσάτο και στο δημοτικό κατάστημα της Δ.Ε. Δοϊράνης βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, όπως είχε ανακοινώσει στο δημοτικό συμβούλιο, μετά τις αντιδράσεις για τη μετάθεση των δυο υπαλλήλων του δημοτικού καταστήματος.
Ο κ. Σισμανίδης επικαλέστηκε λάθος πληροφορίες και δήλωσε πως θα ανακαλέσει την απόφαση μετάθεσης. Μένει να δούμε αν θα ανακληθεί η μετάθεση και των δυο υπαλλήλων ή του ενός. Υπενθυμίζουμε πως στο δημοτικό κατάστημα του Δροσάτου λειτουργεί και το ΚΕΠ με δυο υπαλλήλους.

 

 

Καταργούνται αλλά δεν κλείνουν
Με την καθιέρωση του συστήματος ηλεκτρονικής πληρωμής των διοδίων καταργούνται σε λίγο καιρό τα υφιστάμενα διόδια, μεταξύ των οποίων και των Ευζώνων, όπως ανακοίνωσε ο κ. Αντωνούδης της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.
 Καταργούνται μεν, αλλά δεν κλείνουν, διότι όπως ο ίδιος συμπλήρωσε οι σταθμοί διοδίων θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως σταθμοί ελέγχου των οδηγών.
Περισσότερες πληροφορίες προσεχώς.

 

Ασχολείται κανείς;
Στις Σέρρες, από όσα πληροφορούμαστε καταγράφεται έντονη ανησυχία του εκεί ΤΕΙ, αλλά και εκφραστών της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με την τύχη του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, ενόψει των αλλαγών που επέρχονται με την απορρόφηση τμημάτων των ΤΕΙ από ιδρυόμενα πανεπιστήμια, την ενδεχόμενη υποβάθμιση τμημάτων και παραρτημάτων σε τμήματα διετούς φοίτησης κ.ο.κ.
Εδώ στο ένδοξον Κιλκίς ασχολείται κανείς ή θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε όταν θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις;

 

Γεμίσαμε διοικητές!
Στην εκδήλωση κοπής της πίτας του νοσοκομείου Κιλκίς η αίθουσα ήταν κατάμεστη και μέσα σ’ αυτήν είχαμε έναν νυν διοικητή, Θεόδωρος Ρεβενάκης, έναν αναπληρωτή, Ιωάννη Τσαμαδιά, και δυο πρώην διοικητές του νοσοκομείου, Μαρία Βλάχου και Θέμη Ανθρακίδη!
Συνωστισμός νυν και πρώην.

 

Οι παραινέσεις του Γ. Περπερίδη
Ο διευθυντής του Κ.Υ. Πολυκάστρου, γιατρός Γιώργος Περπερίδης, στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση κοπής της πίτας του νοσοκομείου έκανε δυο επισημάνσεις-παραινέσεις που αξίζει να καταγραφούν. Πρώτο, ζήτησε από το νέο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων και ιδιαίτερα από τον πρόεδρο Βασίλη Τριανταφυλλίδη και το γραμματέα Αχιλλέα Καλεμκερίδη, να ρίξουν τους τόνους και να συνεργαστούν με τη διοίκηση. Να θυμίσουμε πως οι σχέσεις τους με την πρώην διοικήτρια ήταν οι χειρότερες δυνατές…
Δεύτερον, τόνισε και πάλι, γιατί το έχει ξαναπεί ο γιατρός, πως σε λίγο διάστημα συνταξιοδοτούνται πολλοί γιατροί από το νοσοκομείο και το ίδρυμα θα μείνει γυμνό από ικανά στελέχη.
Εχει απόλυτο δίκιο ο κ. Περπερίδης. Γιατί όταν συμβεί αυτό, θα λέμε «τι να κάνουμε, είναι χρονοβόρες οι διαδικασίες πρόσληψης γιατρών…». Ηδη όμως υπάρχουν τμήματα με πολλά κενά στο ιατρικό προσωπικό και «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».

 

«Οι Ρίζες μας» σε Γυμνάσια και Λύκεια
Μετά την προσφορά του βιβλίου τους, «Οι Ρίζες μας, Πόντος-Καύκασος-Χωρύγι Κιλκίς», στα δημοτικά σχολεία του Κιλκίς, οι συγγραφείς, Αρχοντούλα και Νίκος Κωνσταντινίδης έδωσαν συνέχεια στην εξαιρετική τους πρωτοβουλία και δώρισαν βιβλία τους για τις βιβλιοθήκες των Γυμνασίων και Λυκείων του Κιλκίς.
Εύγε στους συγγραφείς, που αποδεικνύουν γι’ άλλη μια φορά, πως η αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του είναι αυτό που μετράει κι έχει αξία για τους ίδιους. Για την έκδοση του βιβλίου τους μόχθησαν και ξοδεύτηκαν πολύ, αλλά δεν τους ένοιαξε. Το μόνο που τους απασχολεί είναι το πώς το βιβλίο αυτό και η ιστορία των προσφύγων του Πόντου θα φθάσει στις βιβλιοθήκες και των σχολείων και θα γίνει κτήμα και των νέων ανθρώπων του Κιλκίς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πρώτη φορά τα άκουσαν; Χρήσιμη πληροφορία... »