Τρίτη, 23 Απριλίου 2019, 3:31:15 πμ
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 23:51

Εμείς τα έχουμε "δεβασμένα και γραμμένα"

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Διαβάζουμε από τον Τύπο της Πέλλας: Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δ. Μπίνος, με τον βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη και την Αντιπρόεδρο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Αερίου Στεφανία Μωσσέ. Θέμα συζήτησης ήταν η ένταξη των διανομών φυσικού αερίου στο Δήμο Αλμωπίας, μετά την παράδοση των μελετών κόστους – οφέλους από την ΔΕΔΑ σε δυόμιση μήνες, στο σχεδιασμό 2019- 2023.


Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογες συσκέψεις με τοπικούς βουλευτές, δημάρχους, αντιπεριφερειάρχες, προέδρους επιμελητηρίων έχουν γίνει - κι όχι μόνο μια σε κάθε πόλη- στην Κατερίνη, στα Γιαννιτσά, στις Σέρρες.
Στο Κιλκίς ως γνωστόν οι ημέτεροι παράγοντες τα έχουν "γραμμένα και δεβασμένα"*
Διό και παρατηρούν αφ' υψηλού το θέμα. Τώρα, αν γίνει τελευταία από όλες τις πόλεις η σύνδεση του Κιλκίς με το φυσικό αέριο, προφανώς θα οφείλεται στο αθηνοκεντρικό κράτος.

 

* Πόθεν προήλθε η έκφραση
Όταν ήρθαν οι πρόσφυγες από τον Πόντο για την ομαλή ενσωμάτωσή τους η Πολιτεία φρόντισε να γίνονται μαθήματα γλώσσας, αριθμητικής και γενικότερα παροχής εγκύκλιων γνώσεων και στους μεγάλης ηλικίας πρόσφυγες.
Από αφηγήσεις πρωταγωνιστών - οι περισσότεροι αν όχι όλοι διάγουν πλέον στας αιωνίας μονάς- διαδραματίστηκαν σκηνές απείρου κάλλους με τον δάσκαλο να προσπαθεί να διδάξει και να εξετάσει επί της διδακτέας ύλης τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες.
Ένας εξ αυτών λοιπόν, απηυδισμένος από την επιμονή του δάσκαλου να τον εξετάσει και υπό το άχθος της επιβίωσης σε κείνες τις δύσκολες εποχές, έδωσε αποστομωτική απάντηση στον δάσκαλο: Δέσκαλε, ξάι μη νεγκάσκεσαι. Εγώ ατά ντο λες, έχατα δεβασμένα και γραμμένα. (δάσκαλε μην κουράζεσαι, εγώ αυτά (που λες) τα έχω διαβασμένα και γραμμένα.
Κάπως έτσι συμπεριφέρονται και οι ημέτεροι ταγοί. Χωρίς το βάρος της επιβίωσης.