Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 12:24:38 μμ
Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2018 23:41

Ευρωπαίων η Πόλις... Δώρο στον Γιούνκερ!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πρέπει να είναι η πρώτη φορά που ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εμφανίζεται επισήμως ενώπιον εκπροσώπων των μίντια στριμωγμένος ανάμεσα σε δύο Ελληνες. Συνέβη χθες, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρ. Παυλόπουλο, στην οποία μετείχε και ο Δημ. Αβραμόπουλος. Το πρόγραμμα της επίσκεψης, εξάλλου, ήταν επιμελημένο και, όπως το έθεσε πηγή μου στις Βρυξέλλες, ικανοποίησε δεόντως το εκεί σύστημα, καθώς ήταν μια σπάνια ευκαιρία να φανεί θεσμικά η Ευρώπη στην Ελλάδα.

 

Ισχύει και αντιστρόφως, αν κρίνω από το δώρο που έκανε ο Παυλόπουλος στον Γιούνκερ: ένα ενεπίγραφο βάθρο ανδριάντα από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Κιλκίς, το οποίο έστησε η «Ευρωπαίων η Πόλις» (η αρχαία Ευρωπός) προς τιμήν του Μάρκου Μινούκιου Ρούφου μεταξύ των ετών 110-108 π.Χ. Το δώρο προφανώς εκτιμήθηκε, καθώς θα παραμείνει στους χώρους του Μπερλεμόντ.
Πηγή: Καθημερινή

 

Στα γραφεία μας
ο Γιώργος Φλωρίδης
Ο πρώην υπουργός και πολιτικά ενεργός Γιώργος Φλωρίδης βρέθηκε στα γραφεία μας για έναν καφέ και πολλή κουβέντα. Τελικά, το «έρχομαι για έναν καφέ», εξελίχθηκε σε πραγματική «αρμένικη βίζιτα».
Η συζήτηση με τους Θεοφύλακτο Παγλαρίδη και Κώστα Τερζενίδη τράβηξε σε μάκρος, προφανώς γιατί είχε μεγάλο ενδιαφέρον, και για τον πολιτικό και για τους δημοσιογράφους. Και μια πολιτική συζήτηση με τον Γ. Φλωρίδη –για τα γενικά και τοπικά θέματα, για τις ενδιαφέρουσες εξελίξεις της νέας χρονιάς- μόνο αδιάφορη δεν μπορεί να είναι.


Απρόθυμοι οι αγρότες του Κιλκίς
Μπορεί στη Θεσσαλία να ξεσηκώθηκαν - όσο ξεσηκώθηκαν -οι αγρότες με τα τρακτέρ τους, αλλά στο καθ' ημάς Κιλκίς επικρατεί νηνεμία.
Οι συνήθεις αγροτοσυνδικαλιστές εμφανίζονται απρόθυμοι να βγουν στους δρόμους για δυο κυρίως λόγους:
Το απρόσφορον παρόμοιων εθιμικών κινητοποιήσεων αφού η εμπειρία έδειξε ότι δεν απέδωσαν ποτέ απτά αποτελέσματα.
Το κλίμα παραίτησης που εισπράττουν από αγρότες και κτηνοτρόφους που δεν είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν κινητοποιήσεις στους δρόμους.
Έτσι, οι γιορτές τουλάχιστον θα κυλήσουν ήσυχα στο ν. Κιλκίς.
Από του χρόνου βλέπουμε...