Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018, 5:43:08 μμ
Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 22:07

Ιδιώτες και διόδια

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Όπως γράφουμε και στο σχετικό ρεπορτάζ "Εν κρυπτώ και παραβύστω"  η ιδιωτική εταιρεία που κατασκεύασε τα διόδια προσλαμβάνει και τους 27 εργαζόμενους στα διόδια Ευζώνων.


Χωρίς ούτε μια απλή ανακοίνωση - κοινοποίηση της διαδικασίας προσλήψεων στα μέσα ενημέρωσης του ν. Κιλκίς.
Προφανώς επικράτησαν άλλα κανάλια ενημέρωσης. Και από το πρωί της Δευτέρας κατέφθασαν στο Κιλκίς εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι με Ι.Χ. αυτοκίνητα από κάθε γωνιά της βόρειας Ελλάδας.  
Σημείωση: πάντα ταύτα διαδραματίζονται επί ημερών όχι κάποιας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης που "εκχωρεί το δημόσιο πλούτο σε ιδιώτες" αλλά επί της πρώτης φοράς αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με ολίγη από ΑΝΕΛ.


Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε.

Καμμένες υποσχέσεις
Έχουμε ένα καλό νέο. Εδώ και κάμποσες ημέρες- αν όχι εβδομάδες- ξηλώνουν ότι θύμιζε μέχρι πριν λίγους μήνες κέντρο φιλοξενίας στο Χέρσο. Όσα υπήρχαν μέσα ήρθαν και τα πήραν με φορτηγά, ενώ τελευταία ξήλωσαν και την περίφραξη και την πήραν μαζί τους.
Το καλό νέο είναι πως επισημοποιήθηκε εμπράκτως ότι το Κέντρο Φιλοξενίας Χέρσου καταργείται.
Το κακό νέο είναι πως μαζί με όσα μπορούσαν να ξαναχρησιμοποιηθούν για φιλοξνεία προσφύγων, ξήλωσαν και τον φράχτη.
Λες και το εγκαταλειμμένο στρατόπεδο  δεν χρειαζόταν έναν φράχτη. Ως δημόσια περιουσία που χρήζει προστασίας. Κι εμείς που θυμόμαστε εκείνες τις υπουργικές μεγαλοστομίες περί υποδομών (των κέντρων φιλοξενίας) που θα μείνουν μετά την αποχώρηση των προσφύγων προς χρήση από τις τοπικές κοινωνίες...
Τι να πεις... Καμμένες υποσχέσεις ήταν και αποδείχτηκαν

 

Εκλογές χωρίς ενημέρωση
Μας προξένησε εντύπωση διότι συμβαίνει για πρώτη φορά. Έγιναν εκλογές για ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς και δεν εκδόθηκε καμιά ανακοίνωση.
Ούτε πριν, ούτε μετά τις εκλογές για να ενημερώσουν για τα αποτελέσματα.
Τόσο δύσκολο ήταν;