Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018, 6:12:10 μμ
Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 22:53

Ήρθε ο υπουργός στο χωριό!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θα έχετε ακούσει το άσμα του Παπακωνσταντίνου, «Ήρθε ο βουλευτής στο χωριό, βόλτες από κει και από δω…».
Το πρωί της περασμένης Τετάρτης λοιπόν ήρθε και περιόδευσε στη ΒΙΠΕ Κιλκίς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης. Ινκόγκνιτο! Όχι ακριβώς. Για την επίσκεψή του μάθαμε το απόγευμα της Τρίτης από τα… Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης. Το Υπουργείο μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τα ΜΜΕ της Αθήνας για την περιοδεία του αναπληρωτή στο Κιλκίς και τις επισκέψεις του σε τέσσερις βιομηχανίες της ΒΙΠΕ Κιλκίς.


Το γραφείο του αναπληρωτή ή το γραφείο Τύπου του υπουργείου δεν είχαν την ευαισθησία να ενημερώσουν τα τοπικά ΜΜΕ του νομού Κιλκίς για την επίσκεψη-περιοδεία του κ. Χαρίτση στον τόπο μας! Τόση υποτίμηση και απαξίωση του περιφερειακού Τύπου από ένα κόμμα της Αριστεράς και της Προόδου δεν την περιμέναμε.
Α, για να μην το ξεχάσουμε. Τον αναπληρωτή συνόδευε στην περιοδεία του στα εργοστάσια του Κιλκίς και συνεργείο της κρατικής ΕΤ3. Ετσι, για να υπάρχει και μια αντικειμενική κάλυψη της περιοδείας και οι αναγκαίες θριαμβευτικές δηλώσεις του αναπληρωτή περί ανάπτυξης και ανάκαμψης της βιομηχανικής παραγωγής!
Προφανώς, ο κ. Χαρίτσης προσπέρασε τα δεκάδες «κουφάρια» της ΒΙΠΕ Κιλκίς, χωρίς να καταλάβει πως πρόκειται για κλειστές βιομηχανικές μονάδες. Μάλλον θα νόμιζε πως πρόκειται για… κτηνοτροφικές μονάδες, που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του υπουργού Γεωργίας.

 

Αίτημα απλό-ουσιαστικό από
την Κονσερβοποιία Β. Αιγαίου
Αποτελεί παράδοση για τους βιομήχανους του νομού μας να θέτουν στην πολιτική ηγεσία του τόπου αιτήματα που τις περισσότερες φορές δεν είναι στα στενά πλαίσια των βιομηχανιών τους, αλλά αγγίζουν και αφορούν το γενικότερο σύνολο.
Στην προχθεσινή επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας κ. Χαρίτση στη ΒΙΠΕ Κιλκίς και κατά την ξενάγηση - ενημέρωσή του στην Κονσερβοποιία Β. Αιγαίου, η βιομήχανος κα Γιάννα Τζήκα έθεσε στον υπουργό ένα απλό και ουσιαστικό αίτημα, που αφορά όλη τη χώρα και την προστασία του Αιγαίου.
Η κα Τζήκα ζήτησε την πιστοποίηση της ζώνης αλιείας του Αιγαίου πελάγους, κάτι που θα βοηθήσει και στη διασφάλιση της σωστής αλιείας, στο να διατηρούνται τα θαλάσσια αποθέματα και να μην καταστρέφεται το θαλάσσιο περιβάλλον..
Πράγματα δηλαδή που θα έπρεπε να τα έχει φροντίσει η ίδια η πολιτεία και να τα διασφαλίσει εδώ και δεκαετίες.
Για τα αυτονόητα παλεύουμε και εκλιπαρούμε σ’ αυτήν τη χώρα.

 

Το πανηγύρι του Κιλκίς
Το έχουμε γράψει και ξαναγράψει και κάθε χρόνο η ίδια κουβέντα γίνεται. Κάποιοι νομίζουν πως στο Κιλκίς διοργανώνουμε μια μεγάλη ΕΜΠΟΡΟπανήγυρη, ένα θεσμό που προβάλλει τις παραγωγικές δυνατότητες του νομού μας.
Ας μην έχουμε αυταπάτες. Για ένα πανηγύρι πρόκειται, όπως κάνουν όλα τα χωριά του νομού, μόνο που είναι πιο μεγάλο και κρατά πέντε αντί για δυο ημέρες. Μια μεγάλη και πολυήμερη λαϊκή αγορά είναι, πλημμυρισμένη και πλαισιωμένη από υπαίθρια σουβλακερί. Όχι ότι είναι κακό. Ο λαός θέλει το πανηγύρι του, τις τσάρκες του και τις μπυρίτσες του.
Βέβαια, υπάρχουν αρκετές ενστάσεις για το γεγονός πως φεύγει πολύ μα πολύ χρήμα εκτός νομού, στους εκατοντάδες μικροπωλητές που στήνουν πάγκους στο πανηγύρι μας. Χρήμα που το χάνει η τοπική αγορά και που ειδικά σήμερα τόχει μεγάλη ανάγκη…
Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε, είναι το γεγονός πως γιατί θα πρέπει όλο αυτό το πανηγύρι να ξεκινά με… θρησκευτικούς αγιασμούς και πολιτικές ομιλίες, κοινώς με τελετές εγκαινίων. Πολλά χρόνια γίνεται αυτή η διαδικασία, αλλά είναι άχαρη, παράταιρη και ολίγον κωμική μέσα σ’ αυτό το συνονθύλευμα με τους πάγκους των μικροπωλητών.

Κώστας Τερζενίδης