Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 12:24:42 μμ
Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018 23:37

Μόνοι Μακεδόνες είναι οι Έλληνες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δεν έχασε την ευκαιρία ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας στην τελετή εγκαινίων του δρόμου της εισόδου Κιλκίς και έστειλε μήνυμα για το φλέγον θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών:
«Καλώ την κυβέρνηση και από εδώ, από το Κιλκίς, από τα βόρεια σύνορα της Μακεδονίας να σταματήσει να επιμένει στο λάθος της. Καλώ τα πολιτικά κόμματα και κάθε βουλευτή ξεχωριστά, να καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών όποτε και αν έρθει για κύρωση στη Βουλή. Και να ξεκαθαρίσουμε και κάτι: Δεν είμαστε Μακεδόνες του ελληνικού κομματιού της Μακεδονίας. Οι μόνοι Μακεδόνες είναι Έλληνες. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».


Και καταχειροκροτήθηκε.
***
Το ίδιο θερμό χειροκρότημα εισέπραξε και ο γραμματέας της Ν.Δ. Ελ. Αυγενάκης στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ για την στήριξη του υποψήφιου δημάρχου Δημήτρη Κυριακίδη, όταν τόνισε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία.

 

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός του Κιλκίς
Μέσα στο κλίμα και την κατάθλιψη που δημιουργεί σε όλους μας η πολύχρονη καπιταλιστική κρίση και τα αποτελέσματά της, με την μεγάλη ανεργία, τις περικοπές στους μισθούς, τις συντάξεις που έχουν επιπτώσεις και στους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες , με. με… είναι απαραίτητη η ανάγκη «να ξεφύγεις». Η φευγαλέα έστω σκέψη, ότι τα πράγματα μπορεί να είναι και αλλιώς είναι το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που μας χαρίζει φέτος η πόλη μας. Γενικά και ειδικά στο κέντρο της, στην Πλατεία Ειρήνης όπου έχει στηθεί μια μικρή, μα πολύ φιλόξενη μικρή πόλη. Το 8ο θαρρώ «Χριστουγεννιάτικο χωριό». Ο στολισμός είναι λιτός μα πιο όμορφος από κάθε φορά με την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα διάχυτη που θα την μεγαλώσουν και θα την λαμπρύνουν και οι διάφορες εκδηλώσεις που προγραμματίστηκαν για μεγάλους και ιδιαίτερα και κυρίως για τα παιδιά. Και όλα αυτά με την γνωστή ευαισθησία και το μεράκι του Δημήτρη Τσαντάκη. Χίλια μπράβο Πατρίδα!
Κώστας Πινέλης