Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018, 8:41:53 πμ
Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 21:07

Παλιά χρέη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Χωρίς ιδιαίτερη ένταση κύλησε η τελευταία συνεδρίαση (μάλλον η διπλή συνεδρίαση) του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς την περασμένη Τετάρτη.
Η πρώτη συνεδρίαση ήταν αφιερωμένη στην ψήφιση του ισολογισμού - απολογισμού 2016. Η σημαντικότερη ένταση εκ μέρους της μειοψηφίας  προβλήθηκε από τον δημ.  σύμβουλο και λογιστή Σάκη Τριανταφυλλίδη που ζήτησε να απαλειφθούν απαιτήσεις του δήμου από νομικά πρόσωπα που προ πολλού χρόνου εξεμέτρησαν το ζην.


Η διοίκηση προέβαλε το επιχείρημα ότι δεν μπορεί νομικά (δεν έχει το δικαίωμα) να απαλείψει χρέη τρίτων προς το δήμο, ο κ. Τριανταφυλλίδης προέβαλε ενστάσεις ότι λογιστικά είναι δυνατός ο εξορθολογισμός του ισολογισμού του δήμου και η συζήτηση έκλεισε εκεί.
Για την ιστορία: ο ισολογισμός απολογισμός 2-016 υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία, καταψηφίστηκε δε από τη μειοψηφία και τους συμβούλους Θ. Βαφειάδη και Γιάννη Τσογγίδη.

 

Απαρτία στα "χαρτιά"
Η όποια ένταση προκλήθηκε, στη δεύτερη συνεδρίαση, όταν ο δημ. σύμβουλος Θεόδωρος Βαφειάδης επικαλέστηκε ανάρτηση του αντιδημάρχου Νίκου Ταχτσίδη στο διαδίκτυο με φωτό από προγενέστερη συνεδρίαση όπου στην αίθουσα εμφανίζονταν περί τους 10 συμβούλους.  Η εν λόγω ανάρτηση σχολιασμένη επί τα χείρω εμφανίστηκε και σε ιστοσελίδα της πόλης και ο κ. Βαφειάδης ζήτησε εξηγήσεις καθώς αν η φωτό είναι αληθής τίθεται ζήτημα νομιμότητας των αποφάσεων (θέμα απαρτίας).
Ο κ. Ταχτσίδης στη σύντομη απάντησή του υπερασπίστηκε την ανάρτησή του διευρύνοντας την κριτική του "το επίπεδο του συμβουλίου και των συνεδριάσεων είναι χαμηλό" για να προκαλέσει νέες αντιδράσεις τόσο από τον κ. Βαφειάδη που ζήτησε επίμονα εξηγήσεις από τον πρόεδρο του σώματος, εστιάζοντας στο θέμα της νομιμότητας των αποφάσεων, όσο και από τον κ. Βασίλη Καραμπίδη ο οποίος θεώρησε απαξιωτική για το σώμα την τοποθέτηση του αντιδημάρχου.
Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρώην πρόεδρος του σώματος Γιάννης  Τσογγίδης που επισήμανε και την ορθότητα των αιτιάσεων του κ. Βαφειάδη, αλλά επί της ουσίας συντάχθηκε και με την κριτική του κ. Ταχτσίδη επισημαίνοντας την ευθύνη όσων συμβούλων λείπουν από την αίθουσα παρότι στην αρχή καταγράφονται ως παρόντες. Ζήτησε δε από τον πρόεδρο του δημ. συμβουλίου Δημ. Κυριακίδη να επιβεβαιώμνεται η απαρτία του σώβματος όχι μόνο στην αρχή αλλά και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Ο κ. Κυριακίδης αντέτεινε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει που βρίσκονται οι σύμβουλοι όταν βγαίνουν από την αίθουσα, υπενθύμισε τον σχετικό λήμμα του κανονισμού λειτουργίας ότι σύμβουλος που αποχωρεί από τη συνεδρίαση οφείλει να το δηλώνει, οι ενιστάμενοι επικαλέστηκαν ότι δε μπορεί να θεωρείται κάποιος παρών από το σπίτι του ή από το καφενείο  και η ένταση εκτονώθηκε αλλά το πραγματικό πρόβλημα που καταγράφηκε από την όλη συζήτηση παραμένει επίκαιρο: Το σώμα αρχίζει με απαρτία και καθ' οδόν σύμβουλοι αποχωρούν χωρίς να το δηλώνουν με τις αποφάσεις να λαμβάνονται πλέον με νόμιμη μεν, αλλά πλειοψηφία στα "χαρτιά"

 

Το ξέρουν και προσπαθούν
Την ταλαιπωρία των κατοίκων του Καμπάνη από την δηλωθείσα από το ΚΤΕΛ αδυναμία να διέρχονται τα λεωφορεία μέσα από το χωριό, εξαιτίας κάποιου δημοτικού έργου, έθεσε υπόψιν της διοίκησης του δήμου Κιλκίς ζητώντας να βρεθεί λύση ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ζώτος.
Ο αντιδήμαρχος Άκης Πιπερίδης παραδέχτηκε ότι όντως υπάρχει ζήτημα, ο δήμος το αντιμετωπίζει σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ και  διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί πάσα προσπάθεια για να βρεθεί λύση.
***
Ο ίδιος αντιδήμαρχος έκρινε εύλογη και την παρατήρηση του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Αμανατίδη ότι σε μήκος 100 μέτρων απαιτείται η επισκευή του επαρχιακού δρόμου προς το Φανάρι. Προσπαθούμε να βρούμε λύση, τόνισε ο κ. Πιπερίδης.