Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018, 10:00:34 πμ
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 21:41

Προγραμματισμένη εισαγωγή

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο φίλος και συνάδελφος Παναγιώτης Φλωρίδης  μπήκε για ...σέρβις στο ΑΧΕΠΑ και εντός των ημερών εξέρχεται πλήρης υγείας.
Το γράφουμε για να μην γίνει η "τρίχα τριχιά"  και ανησυχήσουν οι πολλοί φίλοι του. Ο Παναγιώτης μπήκε στο νοσοκομείο για προγραμματισμένες εξετάσεις και οσονούπω εξέρχεται.
Με το καλό διότι και οι μέρες πονήρεψαν και θα χρειαστεί εμβριθής ανάλυση μετά τσίπουρου βεβαίως βεβαίως.

 

 

Διαφορά νοοτροπίας
Η διαφορά νοοτροπίας που αναδεικνύονταν από τις  τοποθετήσεις του Βασίλη Κικίλια και του Μάξιμου Χαρακόπουλου ήταν εμφανής έως ...εξόρυξης οφθαλμού.
Ο Κικίλιας σαφώς νεότερος και απαλλαγμένος από τα παλαιοκομματικά στερεότυπα ήταν άμεσος, ειλικρινής και τολμηρός. Χωρίς να υπολογίζει πολιτικό κόστος. Ο Χαρακόπουλος, παρότι δεν είναι πολύ μεγάλος διαπνέονταν από τις εμμονές του παρελθόντος και τα κομματικά στερεότυπα  μιας παρωχημένης εποχής.
Ένα παράδειγμα: Ρωτήθηκε ο Κικίλιας από αθλητικό παράγοντα του νομού τι θα πράξει η Ν.Δ. ως κυβέρνηση σε εκκρεμή αιτήματα υποδομών του νομού. Κι ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος δεν είχε καμιά δυσκολία να πει ευθέως ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, δεν θα υπάρχει δημοσιονομική ευχέρεια για κάλυψη αναγκών αθλητικής υποδομής, αφού θα προέχουν σημαντικότεροι τομείς όπως η υγεία, η πρόνοια κ.λπ.
"Πρέπει να αναζητήσουμε νέους τρόπους χρηματοδότησης. 'Οπως π.χ. τη σύμπραξη του ιδιωτικού με το δημόσιο τομέα" ανέφερε ο και πρώην μπασκεμπολίστας του Πανιώνιου, αν δεν με απατά η μνήμη μας Βασίλης Κικίλιας. Και η κουβέντα στη συνέχεια εκτάθηκε στις κατά καιρούς απόπειρες αξιοποίησης του χρηματοδο6ικού αυτού εργαλείου (ΣΔΙΤ).
Αλλά εκείνο που έμεινε είναι πως υπάρχουν πολιτικοί της νέας γενιάς που τολμούν να πουν το κάποτε αδιανόητο. Πως το "ναι σε όλα" δεν αποτελεί επιλογή τους.