Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018, 6:10:42 μμ
Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017 22:20

Τυχεροί οι αγρότες ...άλλων νομών

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε τροχιά προετοιμασίας ενόψει των ...καθιερωμένων κινητοποιήσεών τους στις γιορτές ή αμέσως μετά βρίσκονται οι αγρότες γειτονικών νομών

.
Αιτήματα και διεκδικήσεις σε προϊόντα και καλλιέργειες αιχμής μπαίνουν στο "τραπέζι" (Πέλλα και Ημαθία με το ροδάκινο, Σέρρες με το ρύζι...) και όλα δείχνουν πως ούτε φέτος θα λείψουν τα τρακτέρ από τους δρόμους.
Τυχεροί οι αγρότες των νομών αυτών. Τουλάχιστον έχουν καλλιέργειες και εξ αυτού και αιτήματα. Διότι στο ένδοξο Κιλκίς όπου δεν απόμεινε παραγωγικό ...ρουθούνι, άντε να βρεις αιτήματα.
Μερικοί κτηνοτρόφοι απόμειναν κι αυτοί ως είδος προς εξαφάνιση και σε λίγα τέρμινα θα αποτελούν απλώς μουσειακό είδος.
Προς δόξαν όχι της κρίσης, αλλά κυρίως της εσωτερικής αγοράς.

 

Black Friday και άλλα τινά
Για τη Black Friday, την ημέρα προσφορών την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και τα τελευταία χρόνια πέρασε και στην καθ' ημάς Ανατολή, γράφουμε αλλού. Οι έμποροι δοκιμάζουν μύριες όσες πρακτικές προσφορών και εκπτώσεων για να δελεάσουν το καταναλωτικό κοινό και να αυξήσουν το τζίρο τους.
Και κάθε φορά στον απολογισμό τους αναφέρουν πως "κάθε χρόνο και χειρότερα" πήγε η κίνηση στην αγορά.
Διαβάζοντας λοιπόν την ανακοίνωση των εμπορικών φορέων για την εν λόγω Ημέρα Προσφορών", μου ήρθε στο νου ένα χαριτωμένο περιστατικό που κάπου το διάβασα και κολλάει στο θέμα. Το μεταφέρω όπως το θυμάμαι και τα σχόλια δικά σας.
Ο  Καζαντζάκης διέμενε τότε στην Αντίμπ (την Αντίπολη, αποικία των Φωκαέων) της νότιας Γαλλίας και έκανε τη βόλτα του στο λιμάνι της πόλης. Τον πλησίασε λοιπόν μια ...πεταλουδίτσα κι άρχισε το "ψήσιμο" μπας και εξοικονομήσει πελάτη.
Δεν θέλω, δεν ενδιαφέρομαι, και άλλα παρόμοια της απάντησε ο Καζαντζάκης, αλλά οι επανειλημμένες αρνήσεις του δεν την αποθάρρυναν. Κι άρχισε να απαριθμεί τι μπορούσε και ήταν διατεθειμένη να του κάνει.
Αυτό που θέλω εγώ δεν μπορείς να το κάνεις, της απάντησε ο Ελληνας  συγγραφέας που το διασκέδαζε κιόλας.
Μα η ...πεταλουδίτσα  ακούγοντας την απάντηση, πείσμωσε περισσότερο και συνέχισε διευρύνοντας την ...γκάμα όσων μπορούσε να του κάνει.
Αλλά ο Καζαντζάκης μονότονα απαντούσε: Αυτό που θέλω εγώ δεν μπορείς να μου το κάνεις.
Ε, μια δυο τρεις πέντε, η πεταλουδίτσα αγανάκτησε. Σου λέει τι είδους πελάτης είναι τούτος και ρώτησε με τη σειρά της: Και καλά τι είναι αυτό που δεν μπορώ να κάνω;
Κι ο Καζαντζάκης, διασκεδάζοντας πάντα, της απαντά: Έκπτωση μπορείς να μου κάνεις;
Κι η ...πεταλουδίτσα άπλωσε για αλλού τα φτερά της. Τότε δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμα η ...Black Friday
Θ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τονικίδης: Επιλέγουμε σοβαρότητα Ο παλιός ξέρει »