Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024, 3:03:30 πμ
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 07:34

Διπλασιασμός από τον ΟΑΕΔ του δώρου Χριστουγέννων 2008

Το διπλασιασμό του δώρου Χριστουγέννων 2008 ή της αναλογίας αυτού, για όσους επιδοτούνται ή επιδοτήθηκαν μέσα στο έτος για τακτική ανεργία και δικαιούνται αναλογίας δώρου Χριστουγέννων, ενέκρινε, εκτάκτως σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.


Η σχετική εισήγηση για «χορήγηση συμπληρωματικής παροχής, ισόποσης του δώρου Χριστουγέννων 2008 προς όσους δικαιούνται αναλογίας δώρου Χριστουγέννων 2008 λόγω τακτικής επιδότησης», έγινε από τον διοικητή του ΟΑΕΔ Γιώργο Βερναδάκη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, μετά τη σχετική εξαγγελία του διπλασιασμού του δώρου Χριστουγέννων για τους επιδοτούμενους ανέργους, από τον Πρωθυπουργό στη Βουλή την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008, στο πλαίσιο της λήψης από την κυβέρνηση στοχευμένων μέτρων υποστήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Το μέτρο του διπλασιασμού του δώρου Χριστουγέννων εμπίπτει στις δράσεις για την ελαχιστοποίηση των ενδεχόμενων συνεπειών στην ελληνική οικονομία, στην απασχόληση και, κυρίως, στο επίπεδο διαβίωσης των συμπολιτών μας, από τις πρόσφατες δυσμενείς εξελίξεις στο διεθνές χρηματοπιστωτικό και οικονομικό περιβάλλον.
Το δώρο Χριστουγέννων, σύμφωνα με την κείμενη εργατική νομοθεσία, υπολογίζεται με βάση το χρόνο λήψης του επιδόματος ανεργίας, στη χρονική βάση από την 1η Μαΐου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους (όπως ισχύει δηλαδή και για τους εργαζομένους).

* Ενδεικτικά παραδείγματα χορήγησης δώρου Χριστουγέννων
Προϋποθέσεις    Χρονικό διάστημα    Δώρο Χριστουγέννων
Διάρκεια λήψης τακτικού επιδόματος ανεργίας 4 μήνες (συμπληρωμένοι).    Από 1η Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου 2008    Ίσο με ένα μηνιαίο επίδομα ανεργίας
Διάρκεια λήψης επιδόματος ανεργίας μικρότερη των 4 μηνών.    Από 1η Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου 2008    6 ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε ένα συμπληρωμένο μήνα. Παράδειγμα: Με 2 μήνες ο δικαιούχος λαμβάνει 12 ημερήσια επιδόματα ανεργίας και με 3 μήνες δικαιούται 18 ημερήσια επιδόματα.