Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020, 8:16:21 μμ
Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2019 21:03

Έφθασαν στη Νέα Καβάλα οι πρόσφυγες. Πρώτες εικόνες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Χωρίς προβλήματα και γύρω στις 8 το βράδυ της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου έφθασαν οι πρώτοι πρόσφυγες στο Κέντρο Φιλοξενίας της Νέας Καβάλας, προερχόμενοι από το Κέντρο της Μόριας.

Συνολικά 21 λεωφορεία γεμάτα με πρόσφυγες έφθασαν το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη στη Νέα Καβάλα, ομαδοποιημένα κατά πέντε, ώστε να είναι πιο εύκολη και ομαλή η τακτοποίηση των προσφύγων στο καμπ.

 

Οι αστυνομικές δυνάμεις του Κιλκίς, με επικεφαλής τον υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης, Θεόδωρο Ρούμκο, οργάνωσαν υποδειγματικά την υποδοχή των προσφύγων, που έγινε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Υποδοχή που θα συνεχιστεί και το πρωί της Τρίτης, ώστε συνολικά να εγκατασταθούν στο Κέντρο περίπου 1000 άτομα, κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά από το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «η εγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών στη δομή της Νέας Καβάλας είναι προσωρινή και πριν το τέλος του μήνα θα μεταφερθούν σε νέα δομή, της οποίας η κατασκευή ολοκληρώνεται.

Για το διάστημα της παραμονής τους στη Νέα Καβάλα, οι όποιες επιβαρύνσεις στην τοπική κοινωνία σε θέματα καθαριότητας, παροχής υπηρεσιών υγείας και νερού θα αντιμετωπιστούν άμεσα».

Ωστόσο, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ των ΕΙΔΗΣΕΩΝ, και τα όσα μας δήλωσε ο Δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης και τοπικοί παράγοντες, είναι έντονη η δυσπιστία απέναντι στο «προσωρινό» της εγκατάστασης, αφού το ίδιο το Κέντρο που μέχρι σήμερα φιλοξενούσε 1000 άτομα, είναι εδώ και τρία χρόνια «προσωρινό» και υπό κατάργηση!  

Πολυμέσα