Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020, 1:39:32 πμ
Κυριακή, 13 Μαΐου 2018 23:08

Εκπαίδευση των Πυροσβεστών της Γουμένισσας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στα πλαίσια της ετήσιας πυροσβεστικής εκπαίδευσης των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας κατά το χρονικό διάστημα από 18 – 04 – 2018 έως 20 – 04 – 2018, πραγματοποιήθηκαν :  
• στις 18 – 04 – 2018, εκπαίδευση όλου του πυροσβεστικού προσωπικού από «Εξειδικευμένο Προσωπικό – Διασώστες» του Ε.Κ.Α.Β. σε «Πρώτες Βοήθειες σε τροχαία ατυχήματα – απεγκλωβισμός και μεταφορά τραυματιών – ΚΑΡ.Π.Α. – Χρήση απινιδωτή – Εγκαύματα – Πνιγμός» (ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ & ΠΡΑΚΤΙΚΗ σε ανθρώπινα ομοιώματα).


• στις 19 – 04 – 2018, πρακτική εκπαίδευση στη χρήση της διασωστικής σειράς «HOLMATRO» και των ενεργειών απεγκλωβισμού και διάσωσης κινδυνευόντων ατόμων από τροχαία ατυχήματα, στον προαύλιο χώρο των κτιριακών εγκαταστάσεων της Π.Υ. Γουμένισσας, με την παραχώρηση – διάθεση ενός «ανακυκλώσιμου οχήματος» από ιδιωτική εταιρεία Οδικής Βοήθειας. Σε αυτήν έλαβαν μέρος ένα (1) υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα εξοπλισμένο με την διασωστική σειρά τύπου «HOLMATRO» ένα (1) υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα 4Χ4 και το σύνολο του πυροσβεστικού προσωπικού.
Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε επίσης πρακτική εκπαίδευση στη χρήση της ψηφιακής Υπηρεσίας ειδοποίησης και αντιμετώπισης πυρκαγιάς, που είναι τοποθετημένη στο χώρο του «Τηλεφωνείου» και στα πυροσβεστικά οχήματα.. Δόθηκε «υποθετικό» σενάριο «δασικής πυρκαγιάς» στο χώρο δασικής αναψυχής της Δ.Κ. Γουμένισσας με τοπωνύμιο «Τα Δύο Ποτάμια» και έγιναν όλες οι ενέργειες αναγγελίας (από τον Τηλεφωνητή), εκφώνησης – ειδοποίησης (από τον Εκφωνητή – Τηλεφωνητή), εκκίνησης και άφιξης των οχημάτων και των πληρωμάτων τους στον τόπο του συμβάντος και τέλος της επιστροφής και λήξης της επιχείρησης της «υποθετικής» κατάσβεσης. Σε αυτήν έλαβαν μέρος ένα (1) υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα δύο (2) βοηθητικά οχήματα και το σύνολο του πυροσβεστικού προσωπικού.
• στις 20 – 04 – 2018, εκπαίδευση του πυροσβεστικού προσωπικού από τον Δντη και τον Αν. Δντή της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε Κιλκίς με θέμα τις «Ασφαλείς συνθήκες κατάσβεσης σε πυρκαγιές υπό τάση (οικίες, Υποσταθμούς ΔΕΗ, Φωτοβολταϊκά, κ.λ.π.) ».
Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε επίσης «πρακτική εκπαίδευση» στην χρήση αλυσοπρίονου σε κορμούς δέντρων (σε πτώση) καθώς και τρόπους «ασφαλούς» κοπής, στον προαύλιο χώρο της Υπηρεσίας.    
Συνολικά σε όλα τα παραπάνω συμμετείχαν και παρακολούθησαν και οι δέκα έξι (16) μόνιμοι πυροσβεστικοί υπάλληλοι της Υπηρεσίας μαζί με τους δέκα (10) Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
Ο     Δ ι ο ι κ η τ ή ς
Χρήστος Ι. Γκαντίδης