Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 1:10:21 μμ
Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 04:22

Ενημέρωση για τη νέα γρίπη

Το παρόν στον αγώνα  για την ενημέρωση στην πρόληψη της νέας γρίπης έδωσε και ο δήμος Γαλλικού. Λόγω των πρόσφατων εξελίξεων αναφορικά με τον νέο ιό της γρίπης των χοίρων Η1Ν1, ο Δήμος Γαλλικού διοργάνωσε  τέσσερεις ενημερωτικές συναντήσεις, στα δ.δ. Πεδινού, Γαλλικού, Ν. Σάντας και Καμπάνη, με θέμα: «Τι νεώτερο για την νέα γρίπη;».
Σκοπός του Δήμου είναι  να επικοινωνήσει με τους πολίτες και να τους ενημερώσει επιστημονικά και ψύχραιμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο ειδικός Ιατρός Γεν. Ιατρικής - Επιμελητής Α’ ΕΣΥ, κ. Βαβάκας Αναστάσιος, ο οποίος ενημέρωσε τους δημότες για τα λαμβανόμενα μέτρα πρόληψης, τα συμπτώματα, την συμπτωματική αγωγή κ. α.
Στην διάρκεια της συνάντησης οι δημότες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αλλά και να υποβάλουν τα ερωτήματά τους για την πραγματοποίηση ενός γόνιμου διαλόγου.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος, Γεώργιος Θεοδωρίδης υπογράμμισε ότι το κύριο ζητούμενο από όλη αυτή τη διαδικασία είναι η συναίνεση όλων για την αντιμετώπιση της σοβαρής αυτής πρόκλησης για τη δημόσια υγεία. Κάλεσε όλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν υπεύθυνα και αποτελεσματικά  ένα ζήτημα που αφορά τις ζωές όλων.
Επίσης, δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή επιθυμεί οι πολίτες του Δήμου Γαλλικού να αισθάνονται ασφαλείς και να γνωρίζουν ότι ο Δήμος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την διαρκή ενημέρωσή τους για το θέμα της γρίπης και ευχαρίστησε θερμά τον γιατρό αλλά και τους τοπικούς συλλόγους γυναικών και Μορφωτικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους που συνεργάστηκαν στην προσπάθεια αυτή.