Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017, 11:17:39 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 22:27

Υποδειγματική η λειτουργία του Τμήμ. Ασφάλειας Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Ευχαριστούμε  θερμότατα τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς και όλη τη δύναμη του Τμήματος για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση στο κάλεσμα μας σχετικά με ένα δύσκολο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε.
Η υψηλή επιχειρησιακή ικανότητα και το ανθρώπινο πρόσωπο της αστυνομίας του Κιλκίς αποδείχθηκαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο στο δικό μας πρόβλημα, όπως άλλωστε αποδεικνύονται σε κάθε περίπτωση όπου τίθεται σε κίνδυνο η ζωή, η περιουσία, η τάξη  και παν έννομο αγαθό που πρέπει να απολαμβάνουν  σε μια ευνομούμενη χώρα οι πολίτες της.

Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 13:13

Κλειστή η Εφορία Κιλκίς μετά τις 10πμ της Πέμπτης

Γράφτηκε από τον

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εφοριακών Ν. Θεσ/νικης - Κιλκίς - Χακιδικής, την Πέμπτη 21/09/2017 στις 11:00π.μ θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ΚΑΨΗΣ», Μοναστηρίου 18, Θεσσαλονίκη.
Για το λόγο αυτό οι Δ.Ο.Υ. των Νομών Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Χαλκιδικής θα κλείσουν στις 10.30π.μ., ενώ η συναλλαγή με το κοινό θα σταματήσει στις 10.00π.μ.

Αυτό σημαίνει πως όσοι πολίτες θέλουν να πληρώσουν την Εφορία, δυστυχώς δεν θα μπορέσουν την Πέμπτη...

Του Κώστα Τερζενίδη. 

 

Η είδηση που αποκάλυψε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός του Κιλκίς, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, πως από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής η ΔΕΗ κατέβασε το διακόπτη στην κεραία κινητής απέναντι από το 3ο Δημοτικό Σχολείο, μετά από κατεπείγουσα εντολή της Εισαγγελέα Κιλκίς, Μαρίας Μπερέτη, χαροποίησε την κοινωνία της πόλης.

Οι εκατοντάδες κάτοικοι και πολίτες που είχαν βγει στους δρόμους ένιωσαν μια κάποια δικαίωση. Η Δικαιοσύνη ενίοτε δεν είναι… τυφλή, ούτε κουφή. Η εισαγγελέας Κιλκίς αφουγκράστηκε τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας, την αγωνία των μικρών παιδιών, που βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας να κατέβει η κεραία που στήθηκε απέναντι από τα σχολεία τους!

Είναι μια πρώτη νίκη. Η μάχη αυτή κερδήθηκε. Δεν είμαι αισιόδοξος για το τέλος του πολέμου, βλέποντας το τι συμβαίνει γύρω μας, τη δύναμη των εταιρειών, αλλά και τη συμπεριφορά τους, τα καμουφλαρίσματα των κεραιών τους!

Όπως αποκαλύψαμε, η εισαγγελέας μετά την εντολή της Παρασκευής, που έκρινε επικίνδυνη την ηλεκτροδότηση της κεραίας από ιδιωτική κατοικία, έδωσε συνέχεια στην υπόθεση, συγκαλώντας σύσκεψη τη Δευτέρα με τη συμμετοχή του Δήμου, της Περιφερειακής Ενότητας και της ΔΕΗ. Τι αποκαλύφθηκε; Η ΔΕΗ είχε ζητήσει από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για την ηλεκτροδότησή της και τη λειτουργία να τοποθετηθεί ξεχωριστό ρολόι παροχής ρεύματος και να προσκομίσει μια σειρά δικαιολογητικά. Και τι έκανε η εταιρεία κινητής; Πλήρωσε σε έναν ιδιώτη, πήρε παρανόμως ρεύμα από την κατοικία του και ο ιστός κρύφτηκε μέσα σε μια καμινάδα! Μια πολυεθνική εταιρεία προσφεύγει σε μια… μπαγαποντιά ολκής, για να ξεγελάσει τη ΔΕΗ, το κράτος και τους πολίτες. Ο ιδιώτης κοινώς την πάτησε και έμεινε χωρίς ρεύμα, ενώ έσπευσε να προσκομίσει στη ΔΕΗ νέο ηλεκτρολογικό σχέδιο για να πάρει ρεύμα για την κατοικία του, αλλά βεβαίως όχι για την κεραία.

Κι όταν η πόλη βγήκε στους δρόμους, όταν το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα στάθηκε στο πλευρό των πολιτών που αντέδρασαν, όταν η υπόθεση έφθασε πια στη Δικαιοσύνη, με τους μικρούς μαθητές απ’ έξω να φωνάζουν, δεν θα περίμενε κανείς από αυτήν τη μεγάλη εταιρεία να τα μαζέψει και να φύγει; να ζητήσει βρε αδελφέ μια συγγνώμη από την κοινωνία, που υποτίθεται θέλησε να εξυπηρετήσει;

Στις 11 Οκτωβρίου θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα των Συλλόγων Γονέων κατά της εταιρείας. Μπορεί κι αυτή η μάχη να κερδηθεί, αλλά ο πόλεμος είναι… πόλεμος. Οι κεραίες είναι διάσπαρτες στις πόλεις, καμουφλαρισμένες σαν εχθρική εμπροσθοφυλακή, με τις εταιρείες να παίζουν κρυφτούλι, επικαλούμενες τα δικά μας τα θέλω για όλο και μεγαλύτερες ταχύτητες στην επικοινωνία. Ο εχθρός είναι εντός των τοιχών και δεν χρειάζεται καν δούρειο ίππο!

Δεν είμαι αισιόδοξος για το τέλος αυτού το πολέμου, αλλά έστω και μια… νίκη είναι σημαντικό για την κοινωνία. Θα ήθελα νάταν σημαντικές και για τις εταιρείες οι φωνές των μικρών παιδιών, που διαδήλωσαν για τ’ αυτονόητα, που άφησαν τα μαθήματά τους και βγήκαν στους δρόμους. Είναι τραγικό εταιρείες αυτού του μεγέθους να προστρέχουν σε λοβιτούρες και παπατζιλίκια για να στήσουν μια κεραία.

Γι’ αυτό και οι πρωτοβουλίες της εισαγγελέα Κιλκίς, πέρα από το θετικό αποτέλεσμα που είχαν, σηματοδοτούν πολύ περισσότερα από κάτι το εφήμερο, από μια απλή δικαίωση ενός αγώνα. Η κοινωνία του Κιλκίς αισθάνθηκε πως δεν είναι μόνη, πως μπορεί κάπου ν’ ακουμπά για το δίκιο της, πως αυτό το κράτος δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, πως οι Θεσμοί υπάρχουν και λειτουργούν. Και στη χώρα που ζούμε, αυτό δεν είναι αυτονόητο.

Κυρία Μπερέτη, οι μικροί μαθητές αυτής της πόλης σας ευχαριστούν…

Κυριακή, 17 Σεπτέμβριος 2017 23:18

Εκπέμπουν 114 κεραίες κινητής σε όλο το νομό

Γράφτηκε από τον

Αξίζει μια καταγραφή όλων των κεραιών που έχουν εγκατασταθεί στο νομό Κιλκίς και έχουν αδειοδοτηθεί από την αρμόδια αρχή. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), στο νομό μας εγκαταστάθηκαν και λειτουργούν συνολικά 114 κεραίες κινητής τηλεφωνίας και 3 κεραίες ραδιοσταθμών στην Παιονία. Από τις 114 κεραίες κινητής οι 77 βρίσκονται στα όρια του δήμου Κιλκίς. Μέσα στις πόλεις λειτουργούν 6 στο Κιλκίς και 2 στο Πολύκαστρο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές και ασφαλείς πληροφορίες του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, το απόγευμα της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου, μετά από εντολή της Εισαγγελέας Κιλκίς, Μαρίας Μπερέτη, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στην κεραία κινητής τηλεφωνίας απέναντι από το 3ο Δημοτικό σχολείο του Κιλκίς.

Οι συντονισμένες ενέργειες της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός 66χρονου ημεδαπού, για καλλιέργεια κάνναβης.
Ειδικότερα, στις 11-9-2017 το πρωί, εντοπίστηκε ο 66χρονος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου στο σπίτι του διαπιστώθηκε να κατέχει ποσότητα κάνναβης βάρους 41 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Παρασκευή, 15 Σεπτέμβριος 2017 21:56

Μονίμως “εκτός” το Κιλκίς!

Γράφτηκε από τον

Καταγράψαμε από τον Άνοιξη άπαξ και δις και τρις τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι οσονούπω και πάντως στις αρχές καλοκαιριού θα ξεκινούσαν οι αιτήσεις πολιτών του Κιλκίς για σύνδεση των κατοικιών τους  στο ήδη  εγκατεστημένο δίκτυο φυσικού αερίου.
Οι αιτήσεις ξεκίνησαν, αλλά για τους Σερραίους, τους Χαλκιδείς... και πάντως όχι για τους κατοίκους της πρωτεύουσας του νομού. Σε πιλοτικό πρόγραμμα που εξαγγέλθηκε περιλαμβάνονται οι πόλεις: Χαλκίδα, Λαμία, Σέρρες και Θήβα.

Πέμπτη, 14 Σεπτέμβριος 2017 22:23

Ημερίδα της Συντεχνίας Αρτοποιών ν. Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Η Συντεχνία Αρτοποιών Ν. Κιλκίς οργάνωσε με επιτυχία στο Κιλκίς ημερίδα για τα μέλη της και τους εργαζομένους στα Αρτοποιεία , με τίτλο "Παντρεύοντας την Παράδοση με το Σύγχρονο Μάρκετινγκ".
 Στην ενημερωτική ημερίδα αναλύθηκε η βασική μεθοδολογία , οι αρχές, οι τεχνικές και τα εργαλεία μάρκετινγκ που καθοδηγούν τους Αρτοποιούς, στο πως η επιχείρησή τους θα διαχειρίζεται την πελατειακή εμπιστοσύνη και θα εστιάζει στην ανάγκη ισορροπίας μεταξύ καταναλωτικών και επιχειρηματικών αναγκών.
Παράλληλα, διευκρινίστηκε το πως και γιατί ο Φούρνος της Γειτονιάς δεν θα πάψει ποτέ να αποτελεί τον πιο ελκυστικό, αρωματικό και γευστικό χώρο σε κάθε γειτονιά, το κατάστημα που όλοι αγαπούν, εμπιστεύονται σχεδόν σε καθημερινή βάση.
Την ημερίδα παρουσίασε ο Δρ Δασόπουλος Πέτρος, Businnes Strategist και πιστοποιημένος Coach και εκπαιδευτής Στελεχών Επιχειρήσεων.
Με την παρουσία τους τίμησαν την ημερίδα ο Δ/ντής και ο Προϊστάμενος Δ/νσης Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μεταλλίδης και Παντελής Σωτηριάδης, ο εκπρόσωπος του ΚΕΚ Επιμορφωτική Παναγιώτης Αβραμίδης, όπου ενημέρωσε τα μέλη για τα ΛΑΕΚ, ο οικονομικός σύμβουλος Πόλυς Βασιλειάδης και από το Σωματείο Αρτοποιών Υπαίθρου Θες/νίκης η κα Ελένη Μποχωρίδου και ο κ. Σιδηρόπουλος.

Πέμπτη, 14 Σεπτέμβριος 2017 21:49

Η κεραία της κινητής έβγαλε τους κιλκισιώτες στους δρόμους

Γράφτηκε από τον

Είχε πολύ καιρό το Κιλκίς να δει τέτοια μαζική και μαχητική πορεία – συγκέντρωση σαν την προχθεσινή. Το πρωί της Τετάρτης εκατοντάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κάτοικοι του Κιλκίς βγήκαν στους δρόμους και απαίτησαν το ξήλωμα της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που εν κρυπτώ στήθηκε απέναντι από το 3ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης.
Μαθητές και κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί στο 3ο Δημοτικό και με πορεία, συνθήματα και πανό κατευθύνθηκαν στα Δικαστήρια, όπου στις 11 θα συζητιόνταν η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι σύλλογοι γονέων των σχολείων των Δεκαπέντε Μαρτύρων κατά της εταιρείας Cosmote, στην οποία ανήκει ο ιστός της κεραίας.

Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017 20:50

Εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς στην 24η συνεδρίασή του στις 07/09/2017 αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη αρχαιρεσιών σύμφωνα με το άρθρο 24 του Β.Δ. 11-10-1957 και του άρθρου 127 §3 του Ν.4249 (ΦΕΚ 73/τ.Α΄/24-3-2014) για την ανάδειξη:
•    Έντεκα (11) μελών Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.),
•    Προέδρου και Αντιπροέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου (Π.Σ.) και έξι (6) τακτικών μελών καθώς και ισαρίθμων αναπληρωματικών,
•    Τριών (3) μελών Εξελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε.) και ισαρίθμων αναπληρωματικών
•    Τεσσάρων (4) Εκπροσώπων του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ.).