Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019, 11:05:46 μμ
Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2007 04:34

Στέφανος Μάλγαρης : Καθυστερούν τα έτοιμα έργα αλλά πανηγυρίζουν

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο πρώην Δήμαρχος Γαλλικού και επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Στέφανος Μάλγαρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Γαλλικού κ. Θεοδωρίδης πανηγυρίζουν διότι υποτίθεται προγραμματίζουν και με νέα έργα δίνουν λύση σε προβλήματα υδροδότησης οικισμών του δήμου μας.

Επειδή η μνήμη τους είναι είτε ασθενική είτε επιλεκτική, για την αποκατάσταση της αλήθειας, υπενθυμίζω τα εξής αυτονόητα και εύκολα στην απόδειξή τους γεγονότα:

Με τροποποίηση του ΘΗΣΕΑ, στο β’ εξάμηνο του 2006,  εντάσσουμε τρία έργα  αμέσως εκτελεστά για το 2007. Τον παραποτάμιο αγωγό ύδρευσης Μανδρών Πεδινού, προϋπολογισμού 240.000 ευρώ

- Τη σύνδεση της δεξαμενής Μανδρών με τον Παντελεήμονα, προϋπολογισμού 145.000 ευρώ.

- Τη νέα υδρευτική γεώτρηση Καμπάνη - Μανδρών, προϋπολογισμού 45.000 ευρώ.

Με αστραπιαίες κινήσεις σε ένα εξάμηνο ολοκληρώνονται και οι μελέτες και στις 28 Δεκεμβρίου 2006 εξασφαλίσαμε την άδεια δημοπράτησης

Απόμενε στη νέα δημοτική αρχή υπό τον κ. Θεοδωρίδη να υπογράψει την άδεια δημοπράτησης και να τη στείλει προς δημοσίευση στις εφημερίδες. Γι’ αυτό το «τεράστιο» έργο χρειάστηκε ο κ. Θεοδωρίδης ακριβώς πέντε μήνες.  Τα σχόλια ας τα κάνουν οι δημότες μας.

Για την ύδρευση του Παντελεήμονα παραδώσαμε στη νέα δημοτική αρχή τη μελέτη με όλες τις αδειοδοτήσεις, πλην εκείνης του Δασαρχείου. Απέμενε να ελεγχθεί η χάραξη του έργου και να δοθεί η άδεια.

Τέλος Ιουλίου 2007 και ακόμα δεν έχει πάει στην Τεχνική Επιτροπή Νομού ο φάκελος για να υποβληθεί στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας για την έκδοση της άδειας δημοπράτησης.

Θυμίζουμε πως όταν δημιουργήθηκε πρόβλημα υδροδότησης του Γαλλικού τον Φεβρουάριο του 2003 με συντονισμένες και ταχύτατες κινήσεις κατορθώσαμε και άμεση λύση να προσφέρουμε με νερό από τις Μάνδρες και με νέα έργα να εξασφαλίσουμε μονιμότερη λύση.

Οι δημότες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Τέλος με την ευκαιρία θέλω να επισημάνω ότι για την απρόσκοπτη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης με επαρκές και υγιεινό νερό σε όλους τους οικισμούς που υδρεύονται από τη δεξαμενή Μανδρών απαιτείται άμεσα και Πέμπτη γεώτρηση, ενώ τονίζουμε ότι η τέταρτη γεώτρηση που ανορύχθηκε επί των ημερών μας, παρότι βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα δεν συνδέεται με το δίκτυο αν και χρειάζεται μόνο η ηλεκτροδότησή της.

  Απαιτείται και είχαμε προγραμματίσει στο άμεσο σχεδιασμό μας η σύνδεση του Καμπάνη με τη γεώτρηση του ΙΓΜΕ που ανορύχθηκε τον Ιούνιο του 2006 και μια νέα γεώτρηση (εφεδρική) για τη Νέα Σάντα.

Τις θέσεις αυτές εξέφρασα και κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2007, όταν είχα διαβλέψει από τις περικοπές σε κρίσιμα κονδύλια  ότι ο κ. Θεοδωρίδης νοιάζεται μόνο για το θεαθήναι και τις εντυπώσεις και όχι για ουσιαστικά έργα.

Ας γνωρίζει όμως ότι οι δημότες  έχουν γνώση, κρίνουν και συγκρίνουν.