Οι νέοι του Πολυκάστρου οι οποίοι είναι πάρα πολλοί, κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον 4 παιδιά και οι ασχολία τους είναι στους αγρούς, χειρωνακτική εργασία και στην κτηνοτροφία μικρών ζώων. Στον ελεύθερο χρόνο τους τρέχουν στο γήπεδο που είναι στο κέντρο του Πολυκάστρου και η διασκέδασή τους ειναι το ποδόσφαιρο.
Γήπεδο Πολυκάστρου ο σημερινός αύλειος χώρος του 1ου Δημοτικού Σχολείου, απέναντι από το Δημαρχείο μας και την Εκκλησία της “Αγίας Τριάδας”. Πίσω δεξιά διακρίνεται το παλιό Δημοτικό Σχολείο , στη θέση του σήμερα βρίσκεται το Γυμνάσιο Πολυκάστρου.
*Φωτο απο το αρχείο του Β. Γκουντενούδη
Στη φωτογραφία από αριστερά:
α) καθήμενοι:
Τυφούδης Νίκος, Βασιλειάδης Αλέκος(τερματοφύλακας) και Μπερμπερίδης Αριστείδης
β) στη μέση:
Οι δύο πρώτοι μου διαφεύγουν, ο τρίτος είναι ο Σαχπαζίδης Γεώργιος(Τσόρ)
γ) όρθιοι:
Στυφούδης Χρήστος, Τατσιούδης (Αραμπατζής) Αναστάσιος, Μπερμπερίδης Γεώργιος, Παπαδόπουλος (Παπαδούδης) Σιδέρης(Μέλος του Δ.Σ.),Γκουγκουσίδης Νίκος.
* Απο τους αναγραφόμενους εν ζωή είναι σήμερα οι Μπερμπερίδης Γεώργιος και Γκουγκουσίδης Νικόλας που είναι άνω των 90 ετών.
* Ο Βασιλειάδης Αλέξανδρος(τερματοφύλακας), γιός του Μπαρμπα Πανίκα, ο οποίος είχε 6 κόρες και μοναχογιό τον Αλέκο, είχε τραγικό τέλος, το 1958 σε ηλικία 27 ετών.
Στην παλαιά εθνική οδό μεταξύ Πολυκάστρου - Λιμνοτόπου, στη θέση ¨καραγάτσια¨, έπεσε θύμα τροχαίου, με το τρακτέρ του εξετράπη της πορείας του και εφονεύθη επι τόπου. Η νεκρώσιμη ακολουθία και η πορεία, πεζή, προς τα κοιμητήρια ήταν η αφορμή για την μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου μέχρι τότε στην ιστορία του Πολυκάστρου. Ενώ εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή δεκάδων ποδοσφαιριστών απο όλες τις ομάδες του νομού Κιλκίς, ενδεδυμένοι με τις φόρμες τους, με επικεφαλής την μπάντα του ¨Μέγα Αλέξανδρου” Κιλκίς.
Αθανασιάδης Βασίλης