Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2025, 12:53:07 μμ

Αυτοδιοίκηση

Τη Δευτέρα 2 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Παιονίας και των εκπροσώπων πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο.
Με αφορμή την κατάρτιση του Επιχειρησιακού Σχεδίου της Πενταετίας 2014 – 2019 συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αναγκαιότητα της βιωσιμότητας των συλλόγων και την οργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δήμο.

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 21:01

Η Δοϊράνη γέμισε (και) με σκουπίδια

Συντάκτης:

Η λίμνη Δοϊράνης, όπως είχαμε γράψει, έχει ξαναγεννηθεί, με τη βοήθεια της φύσης και όχι των ανθρώπων. Οι άνθρωποι συνεχίζουν να την …πληγώνουν. Τώρα που τα νερά έχουν φθάσει μέχρι την παλιά παραλία, ξεπέρασαν την τσιμεντένια προβλήτα και το κύμα σκάει μπροστά στο (κλειστό κι εγκαταλελειμμένο) Μουσείο Λίμνης, εκατοντάδες πλαστικά μπουκάλια έχουν κατακλείσει την παραλία της Δοϊράνης και μαζί με τα καλάμια παρουσιάζουν μια άθλια εικόνα.

Σημαντική συνάντηση είχε στο Δημαρχείο Παιονίας ο κ. Γκουντενούδης την Τρίτη 3 Μαρτίου με ανώτερα στελέχη του ΟΤΕ, καθώς υπογράφηκε η σύμβαση και συγκατάθεση του Δήμου για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Ευρυζωνικότητας «Rural Broadband”.
Πιο συγκεκριμένα, το έργο αφορά τη σύνδεση με σύγχρονες και γρήγορες υπηρεσίες διαδικτύου για αγροτικούς και απομακρυσμένους οικισμούς και πραγματοποιείται μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) μεταξύ της «Κοινωνίας της Πληροφορίας» και του Ο.Τ.Ε.

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου και του 2ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς έφεραν την άνοιξη στο Δήμο Κιλκίς, εν χορδαίς και οργάνοις, με χαρούμενα χελιδονίσματα και με τα παραδοσιακά ασπροκόκκινα νήματα του Μάρτη.
Από νωρίς το πρωί ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Δόμησης – Διαφάνειας Δημήτρης Τσαντάκης  επισκέφθηκε το 2ο Γυμνάσιο και μετά από συνεννόηση με το Διευθυντή  μοίρασε  διακόσιους Μάρτηδες στους μαθητές και  λευκά και κόκκινα κουβαράκια. Με ενθουσιασμό οι μαθητές έπιασαν δουλειά στα θρανία  φτιάχνοντας βραχιολάκια από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή και στη συνέχεια πήραν κιθάρες, νταούλι και τρομπέτα για να τραγουδήσουν τον ερχομό της άνοιξης και των χελιδονιών και να διώξουν με τον τρόπο αυτό το χειμώνα.

Ο Δήμαρχος Παιονίας προκήρυξε την διαδικασία για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης και το πιθανότερο είναι η σχετική ψηφοφορία να γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Είναι γνωστό πως για την επιλογή του απαιτείται η ψήφισή του από τα 2/3 των συμβούλων, από 18 δηλαδή δημοτικούς συμβούλους της Παιονίας.
Υπενθυμίζουμε πως οι δυο προσπάθειες που έγιναν και στην προηγούμενη θητεία είχαν αποβεί άκαρπες, όπως και στο Δήμο Κιλκίς όπου δεν καρποφόρησαν και οι δυο ψηφοφορίες που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα.

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 22:06

Στο παρά ένα δεν εκλέχτηκε η Καλλισθένη Πάκα!

Συντάκτης:

Μία ψήφο πριν την εκλογή της έφθασε η δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα στη δεύτερη ψηφοφορία για το Συμπαραστάτη του Δημότη στο δημοτικό συμβούλιο του Κιλκίς το βράδυ της Παρασκευής.

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 22:52

Βελτίωση των σχολικών δομών στο δήμο Παιονίας

Συντάκτης:

Μια ακόμα παραγωγική και χρήσιμη συνάντηση εργασίας έλαβε χώρα στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Παιονίας μεταξύ του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με τους προέδρους σχολικών επιτροπών, διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικούς της Παιονίας.

Δεν μπόρεσε το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς να εκλέξει Συμπαραστάτη του Δημότη στην αποψινή πρώτη ψηφοφορία με τη δικηγόρο Καλλισθένη Πάκα να έχει ένα σαφές προβάδισμα μεταξύ των έξι υποψηφίων για τη θέση αυτή.

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 21:33

Ημερίδα από την ΠΕΔΚΜ στο Πολύκαστρο

Συντάκτης:

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), στα πλαίσια της συνεχούς στήριξης των περιφερειακών – αγροτικών Δήμων, διοργανώνει ημερίδα την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου του Δήμου Παιονίας με θέμα: «Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Κοινωνίας στην Αγροτική Ανάπτυξη – Νέα ΚΑΠ 2014-2020: Προβλήματα εφαρμογής – Ευκαιρίες Ανάπτυξης»

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 21:32

Καλή χρονιά και καλή Σαρακοστή...

Συντάκτης:

Σε οικογενειακό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.
Η εκδήλωση λιτή αλλά ζεστή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου στο αίθριο της Περιφερειακής Ενότητας.