Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2024, 6:58:50 πμ
Πινέλης Κώστας

Πινέλης Κώστας

Διοργάνωση Δημοψηφίσματος προτείνει η Κυβέρνηση
Στην προηγούμενη έκδοση είχαμε κάνει το παρακάτω σχόλιο σ’ αυτή τη στήλη:
«Σήμερα που γράφονταν αυτά τα σχόλια, συνεχίζονται τα παζάρια «εντός των τειχών» και για λογαριασμό του κεφαλαίου, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τους «δεσμούς», συγνώμη, «θεσμούς» της τρόικας.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης
Τις τελευταίες ημέρες τι έκαναν πάλι οι κομμουνιστές;
-Την Κυριακή 7-6-2015 συμμετείχαν στην φιλειρηνική κινητοποίηση που οργάνωσαν ου Επιτροπές Ειρήνης Θεσσαλονίκης και Κιλκίς στην Ν. Σάντα έξω από το στρατόπεδο - έδρα του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης της - 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης

Δέκα χρόνια πέρασαν από εκείνη την Κυριακή 22 Μάη του 2005 που ο σ. Χαρίλαος Φλωράκης έφυγε απ’ τη ζωή. Τότε είχα γράψει το παρακάτω άρθρο  που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα μας, τις «Ειδήσεις», στις 25 Ιούνη 2005.

Ένα γράμμα….

Ώπα, αποκαλύφθηκε ο μέγας ιστορικός κ. Αγτζίδης, ο βραβευθείς από την Ακαδημία Αθηνών (Ο Βάρναλης έλεγε γι αυτούς που τιμούσε η Ακαδημία: καλά τον κάνανε, πάει ψόφησε κι αυτός, μύρισε πτωματίλα), ο οποίος κ. Αγτζίδης συμμετείχε, μεταξύ άλλων και στην επιτροπή για την “Ελληνική Ταυτότητα” που οργάνωσε ο Χριστόδουλος.

Η 9η Μάη είναι ημέρα μνήμης για τους λαούς.  Θυμούνται και τιμούν τα 50 εκ. νεκρούς τους. Θυμούνται την ημέρα που η κόκκινη σημαία της Σοβιετικής Ένωσης, το τιμημένο κόκκινο λάβαρο υψωνόταν στο Ράιχσταγκ, το κτίριο του Γερμανικού κοινοβουλίου, σηματοδοτώντας την συντριβή του Φασισμού-Ναζισμού.
Στη μεγάλη αυτή Νίκη καθοριστική ήταν η συμβολή της Σοβιετικής Ενωσης. Η προσφορά του λαού της, του σοβιετικού κράτους και του Κόκκινου Στρατού έχει καταγραφεί στη συνείδηση όλων των λαών της Γης ως αθάνατη εποποιία.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τα βασανιστήρια του κομμουνιστικού καθεστώτος στα παιδιά των Ποντίων και την εθνοκάθαρση του
Στάλιν. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ  υπερασπίζονται σήμερα εν έτη 2013 ακόμη τέτοια εγκλήματα μόνο και μόνο επειδή τα έκανε ο σύντροφος πατερούλης».
(Απόσπασμα από μελέτη-ομιλία του ιστορικού κ. Βλάση Αγτζίδη).

Εντάξει: ο Μ. Θεοδωράκης είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, ότι πολιτικά είναι Ο.Φ.Α. (Όπου Φυσάει Άνεμος) και από την Νεολαία Λαμπράκη ακόμη τον ξέρουμε ως «Αστούλη, Χαρούλη Αριστερούλη». Δεν θα επεκταθώ σ’ αυτό. Δεν είναι της ώρας…
Ως δημιουργό, ως  συνθέτη τι να πεις. Όπως είπε και ο Χαρίλαος όταν τον ρώτησαν πριν χρόνια για τις πολιτικές επιλογές του Μίκη, απάντησε: «Είναι ένας πολύ μεγάλος συνθέτης παγκόσμιας εμβέλειας που τα έργα του θα ακούγονται στους αιώνες των αιώνων».

Για το αφιέρωμα με τον παραπάνω τίτλο αρκετοί φίλοι μου έκαναν παρατηρήσεις για ελλείψεις σε ονόματα και πολεμικά γεγονότα. Είναι λογικό σε ένα αφιέρωμα δύο σελίδων εφημερίδας να παραλειφθούν ονόματα αγωνιστών όπως, ο Νικόλαος Μισιρλής, ο Παναγιώτης Μποχώρης, η Μαριγώ Σαράφη ή Σαραφοπούλα, ο Κωνσταντης Στράντζαλης, ο Χατζη Εμμανουήλ Τέλογλους, ο Καβακλής Θεοδοσιος οι Μοραλήδες της Στενημάχου και να μην αναφέρονται όλα τα πολεμικά γεγονότα στα οποία συμμετείχαν οι Θρακιώτες.

ΕΠΩΝΥΜΩΣ - Του Κώστα Πινέλη

Στις πρώτες πέντε θέσεις του δείκτη «μιζέριας» του Bloomberg για το 2015 βρίσκεται η Ελλάδα, που σημαίνει ότι είναι στη λίστα με τις πιο επώδυνες οικονομίες για να ζει και να δουλεύει κανείς. Φιγουράρει μαζί με τη Βενεζουέλα, την Αργεντινή, τη Νότια Αφρική και την Ουκρανία.

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 22:09

Τα προβλήματα των αγροτών

Η επιχείρηση διάλυσης της αγροτικής παραγωγής είναι διαχρονική, όπως γράψαμε και στο προηγούμενο σχόλιο. Ανασύρω από το αρχείο μου:
Για την αναθεώρηση των προγραμμάτων ΣΑΝΑ1 & ΣΑΝΑ2 και για το νέο πενταετές ως Συμβούλιο Περιοχής 1ης Εδαφικής Περιφέρειας Ν. Κιλκίς, μεταξύ των άλλων προτάσεων, είχαμε προτείνει για τον πρωτογενή τομέα,  στις 7  -  4  -   1997 και τα εξής που έχουν σχέση με τη βελτίωση της αγροτικής παραγωγής: