Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024, 11:20:40 μμ
Πινέλης Κώστας

Πινέλης Κώστας

Οι βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη μπορεί να αποτύπωσαν ένα νέο συσχετισμό των κομμάτων με κύριο την υπεροχή της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και την κυβερνητική αλλαγή,

Μια απάτη, όπως αποδείχθηκε, ήταν οι πομπώδικες εξαγγελίες Τσίπρα για την 13η σύνταξη που δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα επίδομα προεκλογικού χαρακτήρα, το οποίο η κυβερνητική προπαγάνδα βάφτιζε, σαν τους καλόγερους του Μεσαίωνα, «από κρέας σε ψάρι».

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

 

Τι είπε αυτός με την «χαριτωμένη» φωνή και τον «άριστο» χειρισμό της Ελληνικής γλώσσας;
Μετά την τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου για την τροπολογία της κυβέρνησης σχετικά με το αφορολόγητο, ο Τσακαλώτος ισχυρίστηκε ότι αν, ο μη γένοιτο, κερδίσει η ΝΔ θα φταίει το ΚΚΕ. Θα είναι άλλο ένα τεράστιο λάθος του ΚΚΕ. Πολλές φορές το έχει κάνει το λάθος το ΚΚΕ και η αριστερά (…)». Κάλεσε μάλιστα τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ να το πιέσουν να αλλάξει γραμμή ή να μην το ψηφίσουν!

Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 22:55

ΠΑΟΚ-ΠΑΟΚΑΡΑ όλεν η Ελλάδα…

O ΠΑΟΚ δεν είναι απλώς μία ομάδα, αλλά μια ιδέα που πρεσβεύει ισχυρές αρχές. Eίναι ο πόνος της προσφυγιάς και ο καημός των αλησμόνητων πατρίδων. Γι’ αυτό και οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είμαστε δεμένοι με την ομάδα μας όσο οι φίλαθλοι καμιάς άλλης ομάδας. Γι αυτό και ο ΠΑΟΚ συσπείρωσε και συσπειρώνει φιλάθλους προσφυγικής καταγωγής όχι μόνο της πρώτης γενιάς αλλά και των σημερινών γενεών και πιστεύω και αυτών που θα έρθουν να πυκνώσουν τις τάξεις των οπαδών του.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Παρακολουθούμε όλη την προεκλογική περίοδο, το σχηματισμό των συνδυασμών που κατεβαίνουν στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Βλέπουμε κάθε πιθανή συνεργασία ανάμεσα σ’ αυτούς που στηρίζονται από τα κόμματα εξουσίας, τις κυρίαρχες δυνάμεις του πολιτικού συστήματος.
Όλοι πάνε με όλους. Ένα ατέλειωτο σούρτα-φέρτα είτε με «χρίσμα», είτε χωρίς «χρίσμα» είτε όπως λένε μόνο με «στήριξη».

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Ανήμερα της 25ης του Μάρτη, παρακολούθησα ένα ρεπορτάζ-αφιέρωμα του τηλεοπτικού σταθμού «STAR»για τη συμμετοχή των γυναικών στον αγώνα για την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821… αναφορά έγινε μόνο για την Μαντώ Μαυρογένους και την Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα. Η ιστορία (η επίσημη) γράφτηκε «από τους εκεί χάμου» για «τους εκεί χάμου». Στα σχολικά μας για παράδειγμα βιβλία δεν υπάρχουν αναφορές για την προσφορά των εκατοντάδων Θρακών στην Φιλική Εταιρεία και την Επανάσταση του 1821. Ούτε για την έστω μικρότερη συμμετοχή των Μικρασιατών και Ποντίων. Ενώ μικρή αναφορά γίνεται και για τη συμμετοχή των Μακεδόνων, όπως για «του Μαύρου νιου τ’ αλώνι» της Ιερισσού…

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

 

Ψηφίστηκε από την Βουλή το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, που είχε υπογραφεί στα κεντρικά του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες από τους μόνιμους αντιπροσώπους των 29 κρατών - μελών το πρωτόκολλο προσχώρησης της ΠΓΔΜ στην ιμπεριαλιστική συμμαχία ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 22:39

Eπίκαιροι σχολιασμοί

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

 

Το νέο εθνικιστικό συλλαλητήριο
Ένα ακόμη συλλαλητήριο έγινε για την «ελληνικότητα της Μακεδονίας» με διοργανωτές διάφορους φορείς και με την παρουσία-στήριξη της ΝΔ, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Τζιτζικώστα, της φασιστικής-ναζιστικής Χρυσής Αυγής, των ΑΝΕΛ του επί 4 χρόνια κολλητού του ΣΥΡΙΖΑ ακροδεξιού εταίρου Καμένου, της Ένωσης Κεντρώων, εκπροσώπων της Εκκλησίας και άλλων που εμφανίζονται ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών. Το εθνικιστικό θέατρο επαναλήφθηκε την Κυριακή στο Σύνταγμα, με ανιστόρητα συνθήματα και αλυτρωτικές κραυγές., συνθήματα που προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στην κυβέρνηση, που προσπαθεί να παρουσιάσει «προοδευτική» τη συμφωνία των Πρεσπών.

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

Το 2018 είναι η χρονιά που γιορτάζουμε τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματός μας, του ΚΚΕ. Αυτές τις μέρες κορυφώνεται ο γιορτασμός με μεγάλες πολιτικές- πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα τη Θεσσαλονίκη, σε πολλές πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Αλήθεια γιατί πήγατε στο Πολυτεχνείο μπρε ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ; Δεν ήταν επόμενο να σας προγκίξουν οι φοιτητές; Τι περιμένατε να σας καλοδεχτούν και να σας επευφημήσουν, γιατί προδώσατε την λαϊκή ετυμηγορία και το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος; Γιατί επιβάλλετε όλες τις αντιλαϊκές με τα μνημόνια που εφαρμόζετε όπως οι προηγούμενοι; Γιατί με τις ιδιωτικοποιήσεις ξεπουλάτε τον πλούτο της χώρας και διαλύετε παραπέρα την παραγωγική βάση της χώρας;