Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2025, 8:58:44 πμ
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2025 08:43

Ιστορίες επιτυχίας και επαγγελματικής ανακατεύθυνσης από το πρώτο επαγγελματικό μεταπτυχιακό του ΠΑΜΑΚ σε συνεργασία με τη Deloitte

Η διαδρομή της Αντωνίας Γκανάτσα αποτελεί μια χαρακτηριστική ιστορία brain gain για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και μια ιστορία κατάρριψης στερεοτύπων σχετικά με τις γυναίκες και την επαγγελματική σταδιοδρομία.

Ξεκίνησε με τον στόχο να γίνει ψυχολόγος και, αναζητώντας εργασία, η αμφισβήτηση που συνάντησε την οδήγησε στην Πολωνία, όπου εργάστηκε στον τομέα ασφάλειας περιεχομένου και εμπιστοσύνης χρηστών της Genpact. Πληροφορήθηκε για την ίδρυση του πρώτου επαγγελματικού μεταπτυχιακού προγράμματος ανακατεύθυνσης στην Ελλάδα από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με τη χρηματοδότηση της Deloitte και αποφάσισε να αφήσει τη σιγουριά της δουλειάς της για να γίνει ξανά φοιτήτρια.

Την Παρασκευή 14/02, η Αντωνία Γκανάτσα βρέθηκε με τους 34 συμφοιτητές της στο αμφιθέατρο του ΠΑΜΑΚ για την τελετή υποδοχής του πρώτου κύκλου του ΕΠΜΣ «Ανάπτυξη Επιχειρησιακών Συστημάτων Λογισμικού». Ο στόχος είναι να επανακαταρτίσουμε αποφοίτους άλλων τμημάτων που δεν έχουν σχέση με την πληροφορική, ώστε να μπορέσουν να εισέλθουν στον τομέα της ανάπτυξης λογισμικού, όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Επιχειρησιακών Συστημάτων Λογισμικού» ιδρύθηκε από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ, σχεδιάστηκε για να παρέχει τη δυνατότητα σε πτυχιούχους πανεπιστημιακών Τμημάτων για επανειδίκευση και ανακατεύθυνση των προσόντων τους, με στόχο να δημιουργεί ευκαιρίες άμεσης απασχόλησης. Οι αιτήσεις για τις 35 θέσεις του προγράμματος ξεπέρασαν τις 100, με 19 αγόρια και 16 κορίτσια να επιλέγονται.

Ο αντιπρύτανης Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου, σημείωσε ότι «το πρόγραμμα σπουδών είναι πολύ εντατικό και έχει πολλές καινοτομίες», ενώ η συνεργασία με τη Deloitte αναμένεται να προσφέρει στους φοιτητές σημαντικά πλεονεκτήματα στην αγορά εργασίας.

Ο πρόεδρος του Deloitte Competence Center, Βασίλης Καφάτος, υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα στοχεύει στην κάλυψη του κενού των 83.000 στελεχών πληροφορικής που αναμένεται στην Ελλάδα έως το 2030, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία για αποφοίτους άλλων ειδικοτήτων να αλλάξουν καριέρα.

Η πρωτοβουλία αυτή, όπως τονίστηκε, αναγνωρίστηκε ευρέως ως ευεργετική για τους φοιτητές και τη θεσσαλονίκη, με τις προοπτικές για το μέλλον να είναι ιδιαίτερα θετικές.

Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Politic.gr