Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024, 2:17:26 μμ
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 09:29

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2024

Στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας. Πριν την ομιλία του πραγματοποίησε συνάντηση με την διοίκηση της έκθεσης. Στην ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση καθώς και στα μέτρα με τα οποία ο Πρωθυπουργός αντιμετωπίζει της κρίσεις της χώρας.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις αντιλαϊκές πολιτικές στην οικονομία, στην εργασία, στην κοινωνική πρόνοια και στην υγεία. Επισημαίνοντας κυρίως την πολιτική λιτότητας που οι κυβερνητικοί παράγοντες ασκούν σε βάρος του λαού. Για το πρόγραμμα ¨Σπίτι μου 2¨  τόνισε πως «Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα διασφάλισης «ζωντανών» δανείων για τις τράπεζες...».

Πρότεινε αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και κατώτατο μισθό «τώρα και όχι το 2027» στα 950 ευρώ. Επιπλέον αναφέρθηκε στην ανάγκη επενδύσεων στην υγεία, στην παιδεία και στην προστασία της λαϊκής κατοικίας. Τέλος τόνισε  την ανάγκη συσπείρωσης και αγώνων από τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους επαγγελματίες.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΑΣΚΑΡΙΔΗΣ