Ένας αξιωματούχος της πόλης Σεργκί Ποντουάζ, στα βορειοδυτικά του Παρισιού, δήλωσε λίγο αργότερα ότι ο συναγερμός έληξε καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν επρόκειτο για τη θανατηφόρα νόσο.
Οι τέσσερις ασθενείς είχαν φτάσει στη Γαλλία από τη Γουινέα στις αρχές Οκτωβρίου. Μέχρι στιγμής στη Γαλλία δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα του Εμπολα.
Στην Τσεχία, ένας 56χρονος που παρουσιάζει συμπτώματα της ασθένειας νοσηλεύεται στην απομόνωση, στο νοσοκομείο Μπουλόφκα της Πράγας.
Ενας εκπρόσωπος του νοσηλευτικού ιδρύματος είπε ότι ο ασθενής είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Λιβερία και υποβάλλεται σε εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας.
Στη Ζιμπάμπουε, οι υγειονομικές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν ένα ολόκληρο νοσοκομείο στη Χαράρε για να απομονώσουν έναν ασθενή που εμφανίζει επίσης συμπτώματα του Έμπολα. Οι υπόλοιποι ασθενείς της μικρής κλινικής Γουίλκινς (με 35 κλίνες) μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το ύποπτο κρούσμα.
Ο διευθυντής της υγειονομικής υπηρεσίας της Χαράρε, Πρόσπερ Τσόνζι, δεν αποκάλυψε την εθνικότητα του ασθενούς. Είπε μόνο ότι έχουν σταλεί δείγματα προς εξέταση σε ένα εργαστήριο της Νότιας Αφρικής. «Αναμένουμε ακόμη τα αποτελέσματα, όμως είναι μάλλον απίθανο να πρόκειται για Έμπολα», καθησύχασε ο Τσόνζι.
Ούτε στη Ζιμπάμπουε έχουν αναφερθεί κρούσματα του Έμπολα, μιας επιδημίας που έχει σκοτώσει σχεδόν 4.000 ανθρώπους στη Δυτική Αφρική από τον περασμένο Μάρτιο.
Πηγή: Το Βήμα