Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, 11:07:56 μμ

Κόσμος

Η αντιμετώπιση της «πρωτοφανούς» επιδημίας Έμπολα στη Δυτική Αφρική θα απαιτήσει χρηματοδότηση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, ποσό δέκα φορές μεγαλύτερο σε σχέση με την εκτίμηση του περασμένου μήνα, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ)
«Πώς ζουν οι Έλληνες τέσσερα χρόνια μετά την χρεοκοπία» επιγράφεται ανάλυση της γερμανικής εφημερίδας Rheinische Post για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά ο ελληνικός πληθυσμός: «Δημοσιονομικό έλλειμμα, υψηλά επιτόκια, βιωσιμότητα χρέους: Πίσω από τους τεχνικούς όρους κρύβεται μια τραγωδία.
Η ομάδα ερευνητών του ΟΗΕ για τα εγκλήματα πολέμου στη Συρία καλεί τις διεθνείς δυνάμεις που ετοιμάζονται να αναλάβουν στρατιωτική δράση κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο του πολέμου, να λάβουν μέτρα για την προστασία των αμάχων και να χρησιμοποιήσουν μέσα ανάλογα προς τις απειλές που επιδιώκουν να εξουδετερώσουν.
H γερμανική κυβέρνηση θέλει να «στριμώξει» τη Google για να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την περίφημo μυστικό αλγόριθμο, που βρίσκεται πίσω από τις αναζητήσεις της εταιρείας.

Η πρωτοβουλία αυτή ασφαλώς θα χαροποιήσει τους ανταγωνιστές της Google, αλλά η αμερικανική εταιρεία αναμένεται να αρνηθεί πεισματικά.
Στα τέλη του 2013 εργάζονταν στην Β. Ρηνανία Βεστφαλία της Γερμανίας 1.125 έλληνες γιατροί. Είναι η πολυπληθέστερη ομάδα ξένων γιατρών και «μπορούν να συμβάλουν στην περαιτέρω βελτίωση του γερμανικού συστήματος υγείας».
Νομοσχέδιο που παραχωρεί περισσότερη αυτονομία στις ρωσόφωνες ανατολικές περιοχές της χώρας, όπου εφαρμόζεται εύθραυστη εκεχειρία, υπέβαλε την Τρίτη στο ουκρανικό κοινοβούλιο, ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο.

Παράλληλα, το Κίεβο πρότεινε την διεξαγωγή τοπικών εκλογών στις ανατολικές επαρχίες στις 9 Δεκεμβρίου.
Το Κίεβο και το Στρασβούργο πρόκειται να επικυρώσουν την συμφωνίας διασύνδεσης της Ουκρανίας με την ΕΕ, με την εφαρμογή της εμπορικής διασύνδεσης ωστόσο να αναβάλλεται για αργότερα. Η Μόσχα είχε δείξει ότι θα σεβαστεί τη συμφωνία Ουκρανίας-ΕΕ αλλά είχε προειδοποιήσει εναντίον της «πρόωρης εφαρμογής» της -προφανώς σε σχέση με την πλήρη εφαρμογή των ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών.
Ως την «τελευταία ευκαιρία για την Ιταλία» χαρακτήρισε το κυβερνητικό του πρόγραμμα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μιλώντας ενώπιον της Βουλής. «Αν χάσουμε, δεν θα ηττηθούμε εμείς, αλλά ολόκληρη η χώρα» είπε ο Ρέντσι, ζητώντας «χίλιες ημέρες για την πλήρη εφαρμογή του προγράμματός του».
Στα 2 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα περιόρισε το εφετείο του Μιλάνου την διατροφή που η Βερόνικα Λάριο θα λαμβάνει από τον πρώην σύζυγό της Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, η κυρία Λάριο θα πρέπει να επιστρέψει στον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης και πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, τα 36 εκ των 108 εκατομμυρίων ευρώ που της έχει καταβάλει μέχρι σήμερα ως διατροφή.
Κυριαρχούν ιδρύματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας στις δέκα πρώτες θέσεις των κορυφαίων πανεπιστημίων ανά την υφήλιο, σύμφωνα με την κατάταξη του QS για το 2014.

Στην κορυφή βρίσκεται το αμερικανικό ΜΙΤ, αλλά στις πρώτες πέντε θέσεις το βρετανικό χρώμα είναι κυρίαρχο.