Η συνταγή μπορεί να περιλαμβάνει και άλλα λαχανικά, αλλά και καβούρια, καλαμάρι και κοτόπουλο, ενώ συχνά σερβίρεται με ψητά φιστίκια.
Αν και είναι ένα από τα πλέον διάσημα πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας, το παντ τέι έχει τις ρίζες του στην Κίνα ή το Βιετνάμ. Στην Ταϊλάνδη, έφθασε μέσω των εμπόρων, όμως προσαρμόστηκε γρήγορα στις γεύσεις των κατοίκων της.
Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ταϊλάνδη ήρθε αντιμέτωπη με έλλειψη ρυζιού, λόγω του πολέμου αλλά και εξαιτίας πλημμυρών.
Για να μειωθεί η εγχώρια κατανάλωση ρυζιού, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης υπό τον πρωθυπουργό Plaek Phibunsongkhram προώθησε τα noodles, τα οποία σταδιακά έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή.
Σήμερα το παντ τάι σερβίρεται τόσο σε εστιατόρια, όσο και στον δρόμο, ως street food.
Πηγή: Το Βήμα