Σε οριακή κατάσταση, παρατημένο στην τύχη του είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τα νοσοκομεία σε 14 περιοχές της χώρας να υπολειτουργούν.
Τραγικές είναι και οι ελλείψεις των γιατρών στα νησιά όπου τα προβλήματα δε γιγαντώνονται κατά τους θερινούς μήνες με τους χιλιάδες επισκέπτες. Την ίδια ώρα, σε έξαρση, η οποία ήρθε νωρίτερα από το περσινό καλοκαίρι, φαίνεται ότι βρίσκεται ο κορωνοϊός.
Ο Πασχάλης Μασούρας αναφέρθηκε στα κρούσματα του κορωνοϊού, λέγοντας πως παρατηρείται μία αύξηση των κρουσμάτων.
«Από τα τέλη Ιουνίου έως σήμερα νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου μας, σε τρεις θαλάμους. Υπήρχε αυτόνομο τμήμα που νοσηλεύονταν ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό μέχρι τον Απρίλιο. Έγινε και μία εσωτερική διασπορά γιατί είχε νοσήσει μία νοσηλεύτρια. Από τους ασθενείς, τρεις δεν τα κατάφεραν. Το νοσηλευτικό προσωπικό προσπαθεί να λάβει τα μέτρα προφύλαξης αλλά σε ένα νοσοκομείο όπου τα κτίρια είναι από το 1952, η διαχείριση είναι δύσκολη. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο Κιλκίς αλλά και σε άλλες περιοχές. Στην Παθολογική Κλινική ο κανονισμός προβλέπει 7 μόνιμους παθολόγους και αυτή τη στιγμή έχουμε έναν παθολόγο, ο οποίος απουσιάζει για προσωπικούς λόγους και τα κενά καλύπτονται από γιατρούς που μετακινούνται».
Ο Μιχάλης Γιαννακός, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, σχολίασε πως πρόσφατα επισκέφτηκε το νοσοκομείο του Κιλκίς και είναι το χειρότερο, κτιριακά, της χώρας.
«Τι κάνει ο διοίκηση; Απορώ γιατί μένει ο διοικητής και καλώ τον υπουργό να τον παύσει διότι δεν τα έχει καταφέρει. Υπάρχει ενδονοσοκομειακή διασπορά και τα κτίρια είναι εντελώς χάλια. Υπάρχει μία αύξηση στα περιστατικά κορωνοϊού».