Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024, 3:15:30 πμ
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 13:17

Πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ημέρα υπενθύμισης της αντίστασης της πατρίδας μας ενάντια στον φασισμό, τον ναζισμό και των αγώνων των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια θα πραγματοποιηθούν και φέτος με ιδιαίτερη  επισημότητα, προκειμένου να τονισθεί η εξέχουσα σημασία τους στην ιστορική πορεία του Έθνους.

 

   Για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, θα πραγματοποιηθούν στο Κιλκίς οι παρακάτω εκδηλώσεις:

 

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ.

   Ώρα 11:30: απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στο μνημείο των Ηρώων Πεσόντων στο Δημοτικό Πάρκο Κιλκίς, προσερχόμενων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους, μετά το τέλος των προηγούμενων εκδηλώσεων.

 

Σάββατο  28 Οκτωβρίου 2023           

   Ώρα 07:30: θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

   Ώρα 08:00: επίσημη έπαρση της σημαίας, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς, με την συμμετοχή στρατιωτικού τμήματος απόδοσης τιμών και αντιπροσωπειών οργανώσεων εφέδρων αξιωματικών/παλαίμαχων πολεμιστών/αναπήρων πολέμου.

   Ώρα 10:30: επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Μουτσάκη Δέσποινα,       εκπαιδευτικό ΠΕ04.01 του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ.

Ώρα 11:00: θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων, στο Δημοτικό Πάρκο Κιλκίς, τήρηση ενός  λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

   Στεφάνια θα καταθέσουν:

  Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, οι Βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κιλκίς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», ο Δήμαρχος Κιλκίς, εκπρόσωπος του Δήμου Παιονίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου,o Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, ο Διευθυντής Αστυνομίας Κιλκίς, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Κιλκίς, οι Πρόεδροι Παραρτημάτων Αποστράτων Αξιωματικών και Συνδέσμων Εφέδρων Αξιωματικών, εκπρόσωπος Συλλόγου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των Αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων που εδρεύουν στον Νομό, οι εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων, οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων και οι εκπρόσωποι Ν.Π.Δ.Δ. που το επιθυμούν, ενημερώνοντας έγκαιρα το Γραφείο μας μέχρι την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023.

Ώρα 11:30: προσέλευση των επισήμων στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς.

Ώρα 12:00: παρέλαση -προ των επισήμων- τμημάτων αναπήρων πολέμου, συλλόγων, μαθητών, προσκόπων, οδηγών, εφέδρων πολεμιστών και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.