Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2024, 5:18:39 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τρίτη, 02 Αυγούστου 2011 22:33

Ξεχείλισε η αγανάκτηση στο Λεκανοπέδιο Μουριών

Συντάκτης:
mouriesΣε συμβολική κατάληψη του καταστήματος της ΑΤΕ στο Σ.Σ. Μουριών, το οποίο η διοίκηση της Τράπεζας δρομολογεί το κλείσιμό του, αλλά και της αφύλαχτης διάβασης των σιδηροδρομικών γραμμών, προχώρησαν οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου Μουριών, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τη σταδιακή και συνεχή υποβάθμιση της περιοχής τους.
Τρίτη, 02 Αυγούστου 2011 22:30

Ευάγγελος Μπαλάσκας: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός "

Συντάκτης:
mpalaskasΤην έντονη αντίδραση του Δημάρχου Κιλκίς προκάλεσε η επικείμενη διακοπή λειτουργίας του μοναδικού τραπεζικού υποκαταστήματος στην περιοχή του λεκανοπεδίου Μουριών, αυτό της Αγροτικής Τράπεζας στο Σ.Σ. Μουριών.
kounoupia«Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά ούτε εφησυχασμός. Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς συνεχίζει το έργο της καταπολέμησης των κουνουπιών και της ενημέρωσης των πολιτών, ιδιαίτερα των ευπαθών ηλικιών (παιδιά, ηλικιωμένοι) και τα συνεργεία που έχουμε συγκροτήσει ανταποκρίνονται σε κάθε πρόσκληση από οποιοδήποτε σημείο του νομού για να δράσουν τοπικά»
draganidis« Την έλλειψη οποιασδήποτε πολιτικής που να αφορά την ύδρευση του Δήμου Παιονίας»  κατήγγειλε ο κ. Χρήστος Δραγανίδης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Παιονίας όπου συζητήθηκε η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ.
Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011 21:17

Στο νοίκι ξανά η Θέμις

Συντάκτης:
palia-nomarxiaΑποδείχτηκε μια «τρελή» ιστορία η αναζήτηση οικοπέδου και η χωροθέτηση του νέου Δικαστικού Μεγάρου στο Κιλκίς που ξεκίνησε από τα τέλος της δεκαετίας του ’80 κι ακόμα δεν τελεσφόρησε. Κι όπως αρμόζει σε κάθε «τρελή» ιστορία, το τέλος της δεν διεκδικεί δάφνες σωφροσύνης. Το σχέδιο ναυάγησε ή μάλλον εγκαταλείφθηκε λόγω μνημονίου και κρίσης. «Και να είχαμε το οικόπεδο, δεν έχουμε πια τα χρήματα για να κατασκευάσουμε νέο Δικαστικό Μέγαρο», διαμήνυσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής στην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς Ευρώπη Αρτόγλου που τον επισκέφτηκε στην Αθήνα για να δοθεί ένα τέλος σε τούτη την παράλογη ιστορία που ταλαιπωρεί αφάνταστα τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης (δικαστές, δικηγόρους, δικαστικούς υπαλλήλους) και τους πολίτες.
gkountenoudisΆμεση ήταν η αντίδραση της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς μέσω των αρμοδίων Υπηρεσιών της, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η ζημιά που προκλήθηκε στην αγροτική παραγωγή από την πρόσφατη χαλαζόπτωση. Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Γκουντενούδης είχε άμεση συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Παιονίας υπεύθυνο για τα αγροτικά θέματα κ. Γ. Γεωργίτσαρο, αφού το επίκεντρο της επιζήμιας χαλαζόπτωσης είναι η ευρύτερη περιοχή Ευρωπού – Άσπρου.
Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011 21:15

Σεμινάριο Συνδέσμου Θερμοϋδραυλικών

Συντάκτης:
seminario-thermoydraulikonΣεμινάριο του Συνδέσμου Θερμοϋδραυλικών Κιλκίς πραγματοποιήθηκε, στο Κιλκίς, στην έναρξη του οποίου παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδης. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της  Επιμορφωτικής  και είχε ως κύριο αντικείμενο την Τεχνική Ασφαλείας στην εργασία. Το Επιμελητήριο Κιλκίς συμμετείχε στο κόστος διεξαγωγής του σεμιναρίου.
Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011 22:23

Νέα ιστοσελίδα του δήμου Παιονίας

Συντάκτης:
istoselida-paioniasΚαλαίσθητη και εξαιρετικά ενημερωμένη είναι η ανανεωμένη ιστοσελίδα του δήμου Παιονίας, που δίνει ουσιαστική δυνατότητα ενημέρωσης των δημοτών και επικοινωνίας με το δήμο ή ακόμη και με το δήμαρχο. Βασικό στοιχείο της νέας ιστοσελίδας είναι το κάλεσμα συμμετοχής των δημοτών στα δημοτικά και κοινωνικά δρώμενα της Παιονίας.
konstantinidis_theodosisΤο μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, θα είναι ο ομιλητής στην καθιερωμένη συνεστίαση της ΚΟΒ Δοϊράνης και της Ν.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ, στο Δροσάτο, το Σάββατο 6 Αυγούστου, στην ταβέρνα «Μουστάκας».
Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011 21:51

Επιτέλους, μην τα γκρεμίστε όλα

Συντάκτης:
aerofotografia-mourionΤην έντονη αντίδραση της διοίκησης  του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπουριών «Το Μπέλλες» προκάλεσε η δημοσιοποίηση της επικείμενης κατάργησης του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Μουριών. Η δυσμενέστατη αυτή εξέλιξη έγινε ευρέως γνωστή ύστερα από τη σχετική δήλωση του δικηγόρου Γιώργου Γεωργαντά, και προκάλεσε ανησυχία στην τοπική κοινωνία του λεκανοπεδίου.